27 Ekim 2011, Perşembe 18:01:45

BİR TÜRK'ÜN KEŞFİ...

Antalya’da yaşayan girişimci İsmail Çivrilli’nin geliştirdiği, yüksek teknolojili ve uzaktan kumandalı insansız hava aracı ‘Airkopter’, havadan fotoğraf ve video çekimi yapıp istendiği anda görüntüleri canlı olarak da gösterebiliyor...
  • 3 yıldır Hexacopter adı ile satılan bir cihaz. Alman bir mühendis tarafından icad edilmiştir. İnternette 6 ve 8 motorlu modelleri satılıyor. Google'dan aratabilirsiniz. Nasıl yeni bir icadmış anlayamadım?
  • süperrrr....umarım daha çok geliştirilirde savunma sanayimize bir artı sağlar..
  • Böyle haberleri okudukça gururlanmamak mümkün değil. Tebrik eder başarılar dilerim...
  • Çok başarılı bir yapım ama bu kadar elektroniğe güç veren pil uçurmaya ne kadar dayanıyor , fazla olacağını sanmam.
  • Merhaba RC (Radio Controlled) araçlar en büyük hobim. Bu ve benzeri araçlar çok uzun zamandır kullanılıyor zaten. Bu hobi dalının da adı FPV (Hava fotoğrafçılığı). Genelde 6 tane brushless (fırçasız) motor kullanılıyor. Mesela detaylı bilgi hobbyrc.com sitesinde var. Bu vesile ile hobby edinin :-)) Güzel günler
  • helal olsun..
  • İsmail beyin projesi desteklenmelidir. Birçok alanda geliştirildiği takdirde çok daha faydalı bir buluş olarak işe yarar bence.
  • Ar drone adlı oyuncağı geliştirmiş. O oyuncaktan da parçalar kullanmış. Yani keşif değil ama başarılı bi çalışma
  • ismail bey cok guzel ve kullanıslı bir icat yapmıs.kendisini destelememiz lazım.
  • Eee halk bile IHA yapti. TAI milyon dolarlik butceyle senelerdir ne uretiyor bilen var mi? N'oldu ANKA? Memlekete IHA lazim. Al maasi yan gel yat postal arpaliginda
1996 yılında Antalya’ya 3 günlük tatil için gelen ve daha sonra burada kalan girişimci İsmail Çivrilli, bir çok sektörde kendi işinin sahibi oldu. Sektörde sayısız başarıları olan Çivrilli, son olarak ise kendisinin geliştirdiği, yüksek teknolojili ve uzaktan kumandalı insansız hava aracı ‘Airkopter’ ile havadan fotoğraf ve video çekimi yapıp istendiği anda görüntüleri canlı olarak da yayınlayabiliyor.

‘Airkopter’ adını verdiği yüksek teknolojili ve uzaktan kumandalı insansız hava araçları ile alçak irtifada hava fotoğrafçılığı ve havadan video çekim hizmetleri veren Çivrilli, arzu edilen fotoğrafın ve mekanın özelliğine göre 1 metreden ile 400 metreye kadar yükselerek, istenilen görüntüleri yüksek çözünürlükte elde edebiliyor. Full HD 1080P video görüntü alabilen cihazlarla havadan video, dizi, klip, tanıtım videoları kolaylıkla çekebildiklerini belirten Çivrilli, “Elektrikli olması ve sessiz pervane özelliği ile dikkat çeken Airkopter, çekim esnasında çevreye herhangi bir ses, koku veya duman rahatsızlığı vermemektedir. Bilgisayar sistemi ile kontrol edilen araç, aynı zamanda oldukça güvenlidir. Havada rüzgara karşı kendini otomatik konumlandırması, GPS sistemi ile istenilen noktada havada durabilmesi, acil durumlarda kalkış noktasına otomatik olarak dönmesi, pil durumu, yükseklik gibi tüm koşulların kumandadan an ve an takip edilebilmesi minimum risk ile uçuş kolaylığı sağlamaktadır” dedi.
 
400 METRE YÜKSEKLİKTEN GÖRÜNTÜ
 
Airkopter ile uzaktan kumandalı 2 metre ile 400 metre aralığında istenilen her irtifa ve açıdan insansız havadan fotoğraf ve video çekimi yapılabileceğini kaydeden Çivrilli, “Fotoğraf çekimleri 300 dpi yüksek çözünürlüklü profesyonel DSLR kameralar ile yapılmaktadır. Video çekimleri Full HD 1080p olarak hareketli, aksiyon, sabit olarak yapılabilmektedir. Oteller ve firmalar için tanıtım videolarında, dizi ve filmlerde alçak - yüksek irtifada aksiyon sahnelerinde kullanabilen Airkopter, teknolojisi ile geniş bir yelpazeye ve isteğe hizmet vermektedir. Anında havadan canlı yayın teknolojisi ile değişik organizasyonlarda büyük ekranlara veya benzeri medyalara da anlık yayın verilebilmektedir” diye konuştu.
 
GÜVENLİK TAKİBİ
 
Airkopter ile turizmden inşaat sektörüne, tarımdan basın yayın organlarına kadar çok geniş kitlelere hitap edebileceklerini söyleyen Çivrilli, “Sahip olduğu GPS teknolojisi ile harita üzerinde önceden belirlenen noktalara otomatik uçuşlar yapılabildiği gibi, alıcı verici takılarak bir objenin veya aracın ayarlanan bir mesafe ve yükseklikten otomatik takip edilmesi sağlanabilmektedir. Bu özellikle film ve dizi sektörü için oldukça önemli bir imkan olarak aksiyon sahnelerinde kullanılabilmektedir. Güvenlik sektöründe de kullanılabilen değişik büyüklükteki bu araçlar ile büyük tesislerin veya sitelerin havadan belli aralıklarla güvenlik takipleri yapılabilmektedir” ifadesini kullandı.

BİR TÜRK'ÜN KEŞFİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
3 yıldır Hexacopter adı ile satılan bir cihaz. Alman bir mühendis tarafından icad edilmiştir. İnternette 6 ve 8 motorlu modelleri satılıyor. Google'dan aratabilirsiniz. Nasıl yeni bir icadmış anlayamadım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
süperrrr....umarım daha çok geliştirilirde savunma sanayimize bir artı sağlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Böyle haberleri okudukça gururlanmamak mümkün değil. Tebrik eder başarılar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok başarılı bir yapım ama bu kadar elektroniğe güç veren pil uçurmaya ne kadar dayanıyor , fazla olacağını sanmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Merhaba RC (Radio Controlled) araçlar en büyük hobim. Bu ve benzeri araçlar çok uzun zamandır kullanılıyor zaten. Bu hobi dalının da adı FPV (Hava fotoğrafçılığı). Genelde 6 tane brushless (fırçasız) motor kullanılıyor. Mesela detaylı bilgi hobbyrc.com sitesinde var. Bu vesile ile hobby edinin :-)) Güzel günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
helal olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İsmail beyin projesi desteklenmelidir. Birçok alanda geliştirildiği takdirde çok daha faydalı bir buluş olarak işe yarar bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ar drone adlı oyuncağı geliştirmiş. O oyuncaktan da parçalar kullanmış. Yani keşif değil ama başarılı bi çalışma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ismail bey cok guzel ve kullanıslı bir icat yapmıs.kendisini destelememiz lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eee halk bile IHA yapti. TAI milyon dolarlik butceyle senelerdir ne uretiyor bilen var mi? N'oldu ANKA? Memlekete IHA lazim. Al maasi yan gel yat postal arpaliginda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000