26 Eylül 2009, Cumartesi 07:33:11

Bir sporcunun çığlığı!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde uluslararası yarışmalara katılan koltuk değnekli maratoncu 43 yaşındaki Yavuz Şap, Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenecek engellilerin katılacağı maratona davet edildi...
  • Türkiye dünyada olumlu haber yaratacak böyle bir isteği karşılamalıdır. Sonunda Türkiye'nın reklamını yapacak.

Şap, 2 bin 200 TL tutarındaki gidiş- dönüş uçak biletini karşılayamayacağı için yarışmaya katılamayacağını söylerken, hayırseverlerden destek istedi.

Fethiye'de oturan ve geçen dönem belediyede meclis üyeliği yapan, koltuk değnekleriyle 25 yıldır maratonlarda koşan Yavuz Şap, bedensel engelinden çok, maddi engellerle mücadele ediyor.

11 Ekim'de Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen maratonda Türkiye'yi temsil etmesi için davet edilen Şap, uçak parasını bulamazsa yarışlara katılamayacak.

Maraton mesafesi olan 42 kilometreyi koltuk değnekleri ile 10 saatte koşabildiğini belirten Yavuz Şap, "Kondisyon olarak yarışlara hazırım. Fakat maddi olarak hazır değilim.

2 bin 200 lira olan uçak biletini alamazsam Avustralya'daki yarışlara katılamayacağım. Gençlik Spor Müdürlüğü yetkililerinden yardım istedim, fakat beklediğim cevabı alamadım.

Devletin yetkili organlarını sadece bilet parası bulması konusunda göreve çağırıyorum. Ben oradaki harcamalarımı cebimden karşılarım. Bana sadece uçak bileti alacak para lazım.

Gerekirse hayırseverlerden bana yardım etmelerini istiyorum. Çünkü ben Avustralya'da ülkemizi temsil edeceğim. Engellileri temsil edeceğim. Sporda engelin olmadığını göstereceğim" diye konuştu.

Yavuz Şap, Bursa'nın Gürsu İlçesi'nde 4 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. 4 yaşında geçirdiği çocuk felcinden sonra 2 ayağını da kullanamayan Şap, buna rağmen koşucu oldu. Şap, yıllardır 90'a yakın yarışa katıldı.

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve dünyaya mesaj vermek için engelleri aşmaya çalışan Yavuz Şap, yarışlarda toplam 1600 kilometre yol katetti. 1989 yılında İstanbul Avrasya Maratonu'na katılarak 10 kilometrelik parkuru tamamlayan Yavuz Şap, ilk yurt dışı maratonuna da 1990 yılında katıldı.

Şap, Türk bayrağını ilk taşıdığı Viyana Maratonu'nun ardından New York, Melbourne, Sydney, Bern, Amsterdam, Jakarta maratonlarına katıldı. Şap, bu koşularda dereceye giremese de koltuk değnekleri ile yarışı tamamladı.

Bir sporcunun çığlığı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye dünyada olumlu haber yaratacak böyle bir isteği karşılamalıdır. Sonunda Türkiye'nın reklamını yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000