11 Temmuz 2014, Cuma 09:32:00

BİR SHYO DAHA KURULUYOR!

Son dönemde hızla çoğalan Sivil Havacılık Yüksekokullarına (SHYO) bir yenisi daha ekleniyor. Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması için YÖK’e gönderdiği teklif kabul edildi.
  • Eger okul acilacaksa olmazsa olmaz sart egitim suresinde modul egitimleri ve sinavlarinin tamamlatilarak lisansli mezun vermek olmalidir. Gerisi havagazindan baska birsey degil zaten. Ben de AU mezunuyum ve okuldan lisansli geldim. Kaybolan yillarin tek tesellisi lisanstir. Universite kulturu almak ve bunu hayatina yansitabilmek guzel ancak universitelerimizde artik bu kabiliyet te kazandirilamiyor uzgunum. Hele son gelen farkli farkli bolumlerden mezun kardeslerimin cogu sanki sanayide oto tamir ciragi havasinda. Bir bitirim bir havali hareketler. Goren birak lise orta terk sanir.
  • Ncelikle bu bolum mezunlarinin kpss de umidi bili yok vunki bir unvanlari yok. Atanmak ic7n 95 gibi ucuk bir puan almali. Ancak aciyorlar. Gelecege dair duzenlemede yamis olsalar icim yanmayacak.kisi mezun olur ozel sektorun kucaginda. Kucuk bir ilde asgari, buyuk bir ilde (istanbul, antalya) ise baslangicta 1,5 2 bin tl lskin ev kirasi ve diger durumlari dusundugunde asgari ucretten bir farkiyok aldiginiz ucretin. Shui, bu gelismeler isiginda sadece universiteye imaj olsun diye acilmaya devam ettikce, daha cok isyan etmeye devam edecegiz.
  • Erciyes universitesi uzerinden ornek verecegim, acilisinin 5. Yil donumu olmasina ragmen ne bir protokol, ne bir sertifikalama programi, ne alaninda yetismis sivil havacilik mezunu hoca. Ojulumuz bu hoca isini simdilik havalimani calisanlari ile cevirmeye calisiyor. Allah onlardan razi olsun. Onlarda olmasa vay halimize. Daha kotusunude gorup halimuze sukreder cinsten diger olay samsun shui, tasima sistemi ile haftada 3,4 gun okul. Ne alan hocasi var nede sektorden bir calisan. Koy hayati ile ic ice kampusten uzak, hala akademisyen icin ilana cikan ve bu surecte ilk mezunlarini staj disinda havacilik namina birseylerin verilemedigi. Sadece universite icin imaj olsun diye kurulan yuzlerce kisinin hayallerini kurban eden sayin buyuklerimiz. Lutfen artik açmayın. Her yil 500 kisi sadece 4 yillikta mezun olucak, buna 2 yilliklar haric. Adamlarlise mwzunu yada yabanci dil bklen birisini alip calistiriyorlar. Bizim hangi bolumden nezun oldugumuzun hic bir onemi yok.
  • YÖK okul açılmasına izin vermek yerine SHGM ve DHMİ ile çalışma yaparak mevcut okullardan mezun olacak olan öğrencilere faydalı olsun. İkinci öğretim harçlarının durumu ortada!
  • iyice b okunu çıkardınız valla !!! 3-5 kişi bir araya gelip havacılık okulu açar oldu ..
  • O çocuklara yazık para için okul acmayin. Lise mezununun Daha çok kazaniminin olduğu bi yerde beş yıl okuyup daha fazla deneyim istenen başka okul yoktur. Bence basta anadolu ve erciyes olmak üzere diğerlerinde kapatılması veya liseye dönüşmesi gerekir. Sırf mühendisler akademik kariyer yapacak diye okul acmayin
  • Yakında her işte olduğu gibi bununda çivisini çıkarırsınız,Havacılığın uçmanın ne olduğunu bilmeyenler bu mesleklere yöneliyolar anlamıyorum
  • 10 yılı aşkın sürekli teknik personel alımına katılıyorum. Eskişehir ve Kayseri'den gelen kardeşlerimiz dahi sektörün ihtiyacı olan iletişim, yetenek, teknik bilgi, yabancı dil, vs. standardlarından uzaktayken diğer yüksek okullardan gelen adayları hiç anlatmayım. Mesleği tümüyle baştan öğretmek zorunda kaldığımız yetmiyor, Türkçesini düzeltmek için akşamları yatmadan önce kitap oku lütfen dediklerimiz bile var. Nicelikten çok nitelikle ilgilenme ihtiyacımız var artık.
  • Kardeşim plansız kafanıza göre okul açıyorsunuz yıllar sonra bir bakıyorsunuz ki arz talebin 3 katına çıkmış. Örnek:İİBF İşletme. Bir hesap kitap lütfen :) Kendi okulunuzun fiyakası ile sınırlı düşünmeyin makro düşünün lütfen. Daha sonra da way efendim bu gençler neden iş bulamıyor demeyin.
  • Okul kurmak sorun değilde bu okulda kim eğitim verecek... Dünyanın en iyisi biziz diyen güzide okulumuzda dahi sektörden ve gelişmelerden uzak... ingilizce öğretmenleri eğitim vermekte üstüne üstlük bu ingilizce öğretmenleri başka okullara yönetici olarak transfer edilmektedir. Ortaya sektördeki uygulamalardan uzak, gereksiz dersler ve uygulamalarla kafaları doldurulmuş öğrenciler sürülmekte... Bunlar gerçek hayatla karşılaştıklarında sudan çıkmış balığa dönmektedirler... Cocukların geleceklerine yazık edilmektedir.

Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu tarafından YÖK’e gönderilen Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulmasıyla ilgili teklif Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilerek Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi.

Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Tesislerinde toplanan BEÜ Senatosu tarafından Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulma kararı alınıp karar YÖK’e gönderilmişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun bulunan teklifle Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun kurulması ile ilgili önemli bir adım daha atılmış oldu. Mevcut bölüm ve programlarına yenilerini ekleyerek öğrenci ve akademisyen sayılarında olağanüstü bir artışa imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), bünyesine kattığı yeni akademik birimler ile büyümesini sürdürüyor. Dört yıllık eğitim verecek olan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun üniversitenin Çaycuma Yerleşkesi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması planlanıyor. Her geçen gün büyüyen bir istihdam alanına dönüşen havacılık sektörüne dönük eğitim ve araştırma çalışmalarına başlanacak olmasının BEÜ’nün tercih edilirlik oranına da büyük katkı sunacağı düşünülüyor. Türkiye’de 9 üniversitede bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Çaycuma’da kurulması için başlatılan girişimler, bölgenin geleceği açısından da önem taşıyor. Filyos projesi ile giderek büyük bir cazibe merkezine dönüşen Çaycuma ilçesinde bir de havaalanı bulunması bu adımı daha da anlamlı kılıyor.

“SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU KURULMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması için yapılan çalışmaların YÖK nezdinde olumlu karşılık bularak onaylanmasının son derece önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Sivil Havacılık Yüksekokuluna üniversitenin büyük önem verdiğini anlatan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemiz yüksekokulun kurulması ile ilgili son derece titiz bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların neticesi olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başvurumuzun onaylanması çok önemli bir gelişme. Çaycuma ilçemizde faaliyet gösterecek olan Sivil Havacılık Yüksekokulu yalnızca üÜniversitemiz için değil, ilçemiz, şehrimiz ve bölgemiz için de son derece önemli bir birim. Ülkemizde sayılı üniversitede bulunan yüksek okulun son dönemde baş döndürücü bir hızla büyüyen Çaycuma yerleşkemizin büyümesine katacağı etkiyi de ayrıca ifade etmek isterim. Gerek öğrenci ve akademisyen sayıları gerek fiziki ve akademik olanakları bakımından yaşadığı hızlı gelişim ve değişim sayesinde bölgemiz için önemli bir yükseköğretim merkezi haline gelen Çaycuma yerleşkemizin Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun kurularak hayata geçmesi ile değerini bir kat daha artıracağına inanıyor, yüksekokulumuzun kurulması ile ilgili çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum.” 

BİR SHYO DAHA KURULUYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eger okul acilacaksa olmazsa olmaz sart egitim suresinde modul egitimleri ve sinavlarinin tamamlatilarak lisansli mezun vermek olmalidir. Gerisi havagazindan baska birsey degil zaten. Ben de AU mezunuyum ve okuldan lisansli geldim. Kaybolan yillarin tek tesellisi lisanstir. Universite kulturu almak ve bunu hayatina yansitabilmek guzel ancak universitelerimizde artik bu kabiliyet te kazandirilamiyor uzgunum. Hele son gelen farkli farkli bolumlerden mezun kardeslerimin cogu sanki sanayide oto tamir ciragi havasinda. Bir bitirim bir havali hareketler. Goren birak lise orta terk sanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malatyali ~ 10 yıl önce
Ncelikle bu bolum mezunlarinin kpss de umidi bili yok vunki bir unvanlari yok. Atanmak ic7n 95 gibi ucuk bir puan almali. Ancak aciyorlar. Gelecege dair duzenlemede yamis olsalar icim yanmayacak.kisi mezun olur ozel sektorun kucaginda. Kucuk bir ilde asgari, buyuk bir ilde (istanbul, antalya) ise baslangicta 1,5 2 bin tl lskin ev kirasi ve diger durumlari dusundugunde asgari ucretten bir farkiyok aldiginiz ucretin. Shui, bu gelismeler isiginda sadece universiteye imaj olsun diye acilmaya devam ettikce, daha cok isyan etmeye devam edecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malatyali ~ 10 yıl önce
Erciyes universitesi uzerinden ornek verecegim, acilisinin 5. Yil donumu olmasina ragmen ne bir protokol, ne bir sertifikalama programi, ne alaninda yetismis sivil havacilik mezunu hoca. Ojulumuz bu hoca isini simdilik havalimani calisanlari ile cevirmeye calisiyor. Allah onlardan razi olsun. Onlarda olmasa vay halimize. Daha kotusunude gorup halimuze sukreder cinsten diger olay samsun shui, tasima sistemi ile haftada 3,4 gun okul. Ne alan hocasi var nede sektorden bir calisan. Koy hayati ile ic ice kampusten uzak, hala akademisyen icin ilana cikan ve bu surecte ilk mezunlarini staj disinda havacilik namina birseylerin verilemedigi. Sadece universite icin imaj olsun diye kurulan yuzlerce kisinin hayallerini kurban eden sayin buyuklerimiz. Lutfen artik açmayın. Her yil 500 kisi sadece 4 yillikta mezun olucak, buna 2 yilliklar haric. Adamlarlise mwzunu yada yabanci dil bklen birisini alip calistiriyorlar. Bizim hangi bolumden nezun oldugumuzun hic bir onemi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
YÖK okul açılmasına izin vermek yerine SHGM ve DHMİ ile çalışma yaparak mevcut okullardan mezun olacak olan öğrencilere faydalı olsun. İkinci öğretim harçlarının durumu ortada!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herkül ~ 10 yıl önce
iyice b okunu çıkardınız valla !!! 3-5 kişi bir araya gelip havacılık okulu açar oldu ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
O çocuklara yazık para için okul acmayin. Lise mezununun Daha çok kazaniminin olduğu bi yerde beş yıl okuyup daha fazla deneyim istenen başka okul yoktur. Bence basta anadolu ve erciyes olmak üzere diğerlerinde kapatılması veya liseye dönüşmesi gerekir. Sırf mühendisler akademik kariyer yapacak diye okul acmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yakında her işte olduğu gibi bununda çivisini çıkarırsınız,Havacılığın uçmanın ne olduğunu bilmeyenler bu mesleklere yöneliyolar anlamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baphomet ~ 10 yıl önce
10 yılı aşkın sürekli teknik personel alımına katılıyorum. Eskişehir ve Kayseri'den gelen kardeşlerimiz dahi sektörün ihtiyacı olan iletişim, yetenek, teknik bilgi, yabancı dil, vs. standardlarından uzaktayken diğer yüksek okullardan gelen adayları hiç anlatmayım. Mesleği tümüyle baştan öğretmek zorunda kaldığımız yetmiyor, Türkçesini düzeltmek için akşamları yatmadan önce kitap oku lütfen dediklerimiz bile var. Nicelikten çok nitelikle ilgilenme ihtiyacımız var artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşltm-Eknm:SHYO ~ 10 yıl önce
Kardeşim plansız kafanıza göre okul açıyorsunuz yıllar sonra bir bakıyorsunuz ki arz talebin 3 katına çıkmış. Örnek:İİBF İşletme. Bir hesap kitap lütfen :) Kendi okulunuzun fiyakası ile sınırlı düşünmeyin makro düşünün lütfen. Daha sonra da way efendim bu gençler neden iş bulamıyor demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimle ~ 10 yıl önce
Okul kurmak sorun değilde bu okulda kim eğitim verecek... Dünyanın en iyisi biziz diyen güzide okulumuzda dahi sektörden ve gelişmelerden uzak... ingilizce öğretmenleri eğitim vermekte üstüne üstlük bu ingilizce öğretmenleri başka okullara yönetici olarak transfer edilmektedir. Ortaya sektördeki uygulamalardan uzak, gereksiz dersler ve uygulamalarla kafaları doldurulmuş öğrenciler sürülmekte... Bunlar gerçek hayatla karşılaştıklarında sudan çıkmış balığa dönmektedirler... Cocukların geleceklerine yazık edilmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000