10 Kasım 2017, Cuma 08:53:13

Bir rekor da Pegasus'tan geldi

Pegasus Hava Yolları, yılın üçüncü çeyreğinde 536.8 milyon TL net kar elde ederek Bloomberg anketine katılan uzmanların 511.2 milyon TL'lik tahminlerini aştı.
  • 10 Aylık mali verileri karlı görünen şirketin, yolcu sayısını 2017 yılında 14,9% artmış ve Kar etmiş. Giderleri döviz olan geliri tl olan şirket , bu kurlarla nasıl kar etmiş anlamadım. Eleanor H. Porter yeni romanını mı yazıyor?
  • Bu kadar sıkıntılı bir ortamda, amerika ve avrupa havayollarının iflas bayrağı çektiği bir dönemde (ki AirBerlin THY'de bile büyüktü) Pegasus'un bu şekilde ivme ile büyümesi çok büyük bir başarı. Sanırım bu kritik dönemde bile şirketin bu kadar güçlü durması iyi yönetilmesi kaynaklı. Bir kaç ay önceaine kadar Pegasus'ta çalışan arkadaşların bazı kaygıları vardı ama son 2 aydır falan kiminle konuşsa "işler çok yoğun ama iyiyiz" diyor. Kimseden son 2 aydır yoğunluk harici herhangi bir şikayet duymuyorum. Hatta arkadaşlar oldukça mutlu. Mutsuz olduğunu sandığım bir iki arkadaşıma başka şirketlerde açık pozisyonlar önerdim, tümü "biz memnunuz, bekleyip görmek istiyoruz" şeklinde cevaplar verdi. Bence Pegasus ve yönetim (dışardan gördüğüm kadarı ile) çok başarılı ve çalışanlar genel olarak hallerinden memnun.
  • Esek olduktan sonra semer vuran cok eyir parkida yakinda aliriz
  • Siz çalışın parayı Hacı yesin
  • İşçiler demek istiyorum kardeş olmaz çünkü sizden ve siz gerçekten hak ediyorsunuz müdürlere yalakalık yapmaktan başka bir bok yemeyen siz işçiler zam diye ağlayan siz müdürleri yalayan yine siz nasıl olcak bu iş çok merak ediyorum ?? Ne bir birleşme var ne örgütlenme var nede sendikalaşma var ?? Birlikten güç doğar ama sizden bi bok olmaz anca ağlayın pegasus bize bağmi diye :))) Şimdi sen napıyorsun diye soranlar olacak Hava-İş Sendikasına üyeyim hakkımı da ararım tek olsam dahi.. bu kadar karaktersiz insanları yalaka aç insanı nasıl toplamışlar bir araya gerçekten takdire şayan bir durum Pegasus’a birşey olmaz b işçiler sayesin o kadar diyorum
  • Capulcular gidin begenmiyosniz kapi orda zorlami tutuyoruz sizi gidin ne haliniz varsa gorun. Butun paralar benim ve kaptanlarin gerisine yol yemek sigorta oda isine geliosa cnimm.daha cok kar edicez calisanimizi yola yolaa durmak yok yolmaya devam
  • Valla yeter artık.!Zam deyince millet değiştirecek laf arar oldu iyice!!!
  • aliyormusun ? Hah sus o zaman !
  • Arkadaslar zam vermuyorsa calismayin
  • Kar iyi güzel kada doldu yine ama hani nerde çalışan personele 2 yıldır zam vermiyorsunuz nerde !!! Sonra çıkıp buraya şov yapıyorsunuz mahkmelerde ki hakimler dosyalardan bıktı pegasusun !!! ZAM NERDE ZAM NANE VE SABANCI BEY !!!!!!

Pegasus Hava Yolları, yılın üçüncü çeyreğinde 536.8 milyon TL net kar elde ederek Bloomberg anketine katılan uzmanların 511.2 milyon TL'lik tahminlerini aştı.

Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 242.8 milyon TL net kar açıklamıştı.

Şirketin aynı dönemdeki geliri 2.05 milyar TL oldu. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 1.37 milyar TL satış geliri açıklamıştı.

2017 yılının ilk 9 ayına ait finansal sonuçlarını açıklayan Pegasus Hava Yolları’nın Genel Müdürü Mehmet T. Nane: “2017 yılını bir yenilenme dönemi olarak gördüğümüzü ve asıl büyümenin 2018 ve sonrasında gelmesini beklediğimizi sene başında ifade etmiştik. 2016’da başlattığımız verimlilik çalışmalarının meyvelerini topluyoruz.” dedi.

Pegasus Hava Yolları, 2017 yılının ilk 9 ayına ait finansal sonuçlarını açıkladı.Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan verilere göre yılın ilk 9 ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artırarak 4.162.118.008 TL’ye, 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırarak 2.052.853.486 TL’ye yükselten Pegasus’un aktif büyüklüğü de yüzde 30 artarak 7.281.455.074 TL oldu.

Yılın ilk 9 ayında yüzde 28,2, 3. çeyreğinde yüzde 44,1 FAVKÖK Marjı ile yılın ilk 9 ayında 1.171.860.045 TL’lik, 3. çeyreğinde 906.027.180 TL’lik operasyonel FAVKÖK (Faiz, Amortisman, Vergi ve Kira Öncesi Kâr) gerçekleştiren Pegasus’un dönem kârı ise ilk 9 ayda 492.162.067 TL, 3. çeyrekte 538.471.544 TL oldu.

Pegasus, yılın ilk 9 ayında yurt içi ve yurt dışı toplam misafir sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,9 artış sağladı ve 20,78 milyon misafirine hizmet verdi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yurt içinde yüzde 9,1 artışla 12,46 milyon, yurt dışında ise yüzde 22,7 artışla 7,88 milyon misafirini uçurdu. Yılın ilk 9 ayında yan gelirlerini de yüzde 38 artırarak toplam yan gelir rakamını 845.285.659 TL’ye yükselten Pegasus’un kişi başına elde edilen yan gelirleri ise yüzde 20 artarak 40,7 TL olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “2017 yılını bir yenilenme dönemi olarak gördüğümüzü ve asıl büyümenin 2018 ve sonrasında gelmesini beklediğimizi sene başında ifade etmiştik. Bu büyümeyi yakalamak adına çok çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. 2016’da başlattığımız verimlilik çalışmalarının meyvelerini topluyoruz. Rakamlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sivil havacılık sektörü genel anlamda çok daha iyi bir durumda, geçtiğimiz yılların olumsuz etkilerinden sıyrıldı. Ülkemizin ekonomisine, sivil havacılık ve turizm potansiyeline inancımız tam.” dedi.

Bir rekor da Pegasus'tan geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Sıkıntı var!!! ~ 6 yıl önce
10 Aylık mali verileri karlı görünen şirketin, yolcu sayısını 2017 yılında 14,9% artmış ve Kar etmiş. Giderleri döviz olan geliri tl olan şirket , bu kurlarla nasıl kar etmiş anlamadım. Eleanor H. Porter yeni romanını mı yazıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir başarı hikayesi ~ 6 yıl önce
Bu kadar sıkıntılı bir ortamda, amerika ve avrupa havayollarının iflas bayrağı çektiği bir dönemde (ki AirBerlin THY'de bile büyüktü) Pegasus'un bu şekilde ivme ile büyümesi çok büyük bir başarı. Sanırım bu kritik dönemde bile şirketin bu kadar güçlü durması iyi yönetilmesi kaynaklı. Bir kaç ay önceaine kadar Pegasus'ta çalışan arkadaşların bazı kaygıları vardı ama son 2 aydır falan kiminle konuşsa "işler çok yoğun ama iyiyiz" diyor. Kimseden son 2 aydır yoğunluk harici herhangi bir şikayet duymuyorum. Hatta arkadaşlar oldukça mutlu. Mutsuz olduğunu sandığım bir iki arkadaşıma başka şirketlerde açık pozisyonlar önerdim, tümü "biz memnunuz, bekleyip görmek istiyoruz" şeklinde cevaplar verdi. Bence Pegasus ve yönetim (dışardan gördüğüm kadarı ile) çok başarılı ve çalışanlar genel olarak hallerinden memnun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel yorum ~ 6 yıl önce
Mailiniz alınmıştır sn Nane:)
Troll ~ 6 yıl önce
Trolluk yapiyorsunuz herhalde. Ben şirkette mutlu kimse göremiyorum. Yönetim kadrosu tabi ki mutludur. Cukkalayacaklari parayı nerede yiyeceklerini hesaplıyorlardir şimdi. Gelin biraz da genel müdürlük dışında operasyon üzerinde çalışan arkadaşlarımızi gozlemleyin.
Bir başarının ~ 6 yıl önce
Birkaç arkadaşın kaygısı vardı ; kiminle konuşsan , işler çok yoğun biz iyiyiz diyor,son 2 aydır kimseden şikayet duymuyorsun, sonra arkadaşlar mutlu . mutsuz. Olduğunu düşündüklerini başka şirketlerde açık pozisyon önerdin ,tüm bunların dışarıdan gözlemleyerek yapman şahane birşey....
oturduğum için ~ 6 yıl önce
gülemedim !!!
Kukla ~ 6 yıl önce
Ya sen kimin adamısın kimin yandaşı kimi trollüyorsun Allah aşkına kim mutluymuş doğru üst düzey yöneticiler mutludur teknelerde partiler falan takılıyordur. İstasyondaki çalışanlar sen hiç üst üste 5 kere S1 vardiyası veya 4 sefer akşam vardiyası geldin mi nasıl mutlu olunuyormuş acaba tabi mutlusundur hergün 8-16 çalış cumartesi pazar tatil istasyonda çalışanlar ay da bir kere denk geliyor cumartesi veya pazar tatili kim mutlu acaba kim
Madem başarı olduğunu düşünmüyorsunuz... ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar madem durumunuz bu kadar kötü, neden iş aramıyorsunuz? Çünkü sizin boşalan yerinize 2 adet asgari ücretli alınacağını biliyorsunuz (hemde bayıla bayıla mevcut şartları kabul ederek işe girecekler). Paso yönetimi suçlamak kolay, ya icraat? Lafla peynir gemisi bu kadar yürüyor işte. Mehmet Nane Bey geldiğinin ilk 6 ayında "personel giderleri %25 azalacak diye" talimat verdi, mevcut durumda yıllık personel gideri tasarrufu %40a ulaşmış. Adam konuşmuyor, yapıyor, siz ne yapıyorsunuz? İşte CEO işe işçi arasındaki fark bu olsa gerek...
Domates ~ 6 yıl önce
Esek olduktan sonra semer vuran cok eyir parkida yakinda aliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC jnf ~ 6 yıl önce
Siz çalışın parayı Hacı yesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamal ~ 6 yıl önce
İşçiler demek istiyorum kardeş olmaz çünkü sizden ve siz gerçekten hak ediyorsunuz müdürlere yalakalık yapmaktan başka bir bok yemeyen siz işçiler zam diye ağlayan siz müdürleri yalayan yine siz nasıl olcak bu iş çok merak ediyorum ?? Ne bir birleşme var ne örgütlenme var nede sendikalaşma var ?? Birlikten güç doğar ama sizden bi bok olmaz anca ağlayın pegasus bize bağmi diye :))) Şimdi sen napıyorsun diye soranlar olacak Hava-İş Sendikasına üyeyim hakkımı da ararım tek olsam dahi.. bu kadar karaktersiz insanları yalaka aç insanı nasıl toplamışlar bir araya gerçekten takdire şayan bir durum Pegasus’a birşey olmaz b işçiler sayesin o kadar diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabindeki irgatlar ~ 6 yıl önce
Capulcular gidin begenmiyosniz kapi orda zorlami tutuyoruz sizi gidin ne haliniz varsa gorun. Butun paralar benim ve kaptanlarin gerisine yol yemek sigorta oda isine geliosa cnimm.daha cok kar edicez calisanimizi yola yolaa durmak yok yolmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soğan ~ 6 yıl önce
Valla yeter artık.!Zam deyince millet değiştirecek laf arar oldu iyice!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaşını vaktin de ~ 6 yıl önce
aliyormusun ? Hah sus o zaman !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vermede gorelim ~ 6 yıl önce
Vaktinde !!
Meft ~ 6 yıl önce
Arkadaslar zam vermuyorsa calismayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel aç geziyor !!! ~ 6 yıl önce
Kar iyi güzel kada doldu yine ama hani nerde çalışan personele 2 yıldır zam vermiyorsunuz nerde !!! Sonra çıkıp buraya şov yapıyorsunuz mahkmelerde ki hakimler dosyalardan bıktı pegasusun !!! ZAM NERDE ZAM NANE VE SABANCI BEY !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Al ~ 6 yıl önce
Bak burda

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000