28 Ağustos 2010, Cumartesi 12:47:25

BİR HAVAYOLU DAHA İFLAS ETTİ!

Meksika Ulaştırma Bakanı Juan Horcasitas, ülkenin en büyük havayolu şirketi Mexicana Airlines'ın uçuşlara devam edecek bütçeye sahip olmadığı gerekçesiyle kapandığını açıkladı.
  • THY bu hızla giderse başına gelecekler bu .. (Biliyorum kimse çekemiyo THY yi, kıskananlar çatlasın falan, filan..)
  • Haa birde patron yalakaları var,bu hafta olmadı maaşlar haftaya, oda olmadı 5 inde, 15 inde, 25 inde diyen.Bunlarda içimizdeki irlandalılar.Onlar kendilerini iyi bilirler.
  • Ülkemizde maalesef şirketler değil,çalışanları batıyor.Çünkü şirketler hala ekonomik kriz bahanesi ile çalışanlarının ücretlerini ya hiç ödemiyor yada birkaç ay geciktiriyorlar.Bu durumda da çalışanlar aç,kredi kartları şişmiş,bankalardan haciz gelmiş,güvenilmez damgası yemiş,bakkal ve marketlerin önünden geçemez hale gelmiş durumdalar.Şirket sahipleri de 650 milyonluk şaraplarını yudumluyarak bu gidişatı zevkle seyrediyorlar.İşte ülkemdeki durum.
  • issiz kalan pilotlari turkiyeye alalim lutfen :D
  • EVET THY EL atsin oraya hemen
  • Darısı kontrolsüz büyüyen, kendini dev aynasında görenlerin başına..
  • birzamanlar 50 ucaklik filo hedefi olan ve öger icin ucan turkuazin durumu nedir?ögerin iflas ettirdigi kacinci sirket olacak acaba? arastirip özel haber yaparsiniz artik ;)
  • Koca şirketi batırdılar şimdi de yakıt fiyatları yüksek diye ağlıyorlar. Yöneticilerden hesap sorma sistemleri oluşturulmadıkça bu işler böyle sürer gider.
  • Efsane diyemem ama sivil havacılıkta ciddi bir ismi olan köklü bir firmaydı. Orta ve Güney Amerikanın havacılıkta LAN ile beraber en önemli markasıydı. Niye bilmiyorum (bana neyse sanki) ama üzüldüm şimdi. (Birde VARIG vardı Brezilya şirketi, onlara da çok üzülmüştüm. DC-10 ve MD-11'lerinden dolayı ciddi sempatim vardı VARIG'e. TAM aynı tadı vermiyor...)

Mexicana Airlines'ın 'yeniden yapılanmasını sağlayacak bir süreç içine girdiğini' ifade eden Bakan Horcasitas, şirketin faaliyetlerini şimdilik durdurduğunu duyurdu.

Şirket, 2 Ağustos'ta Meksika ve ABD'de iflas koruması başvurusunda bulunduktan sonra bilet satışlarını durdurmuş ve bazı uçuşlarını askıya almıştı.

Geçtiğimiz yıl Meksika'da ortaya çıkan ve ülkeye seyahat kısıtlamasına yol açan 'domuz gribi' salgınından ve küresel ekonomik krizden etkilendiği belirtilen şirket, zor duruma düşmesinden yüksek yakıt fiyatlarını ve işçi maliyetlerini de sorumlu tutuyor.

BİR HAVAYOLU DAHA İFLAS ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY bu hızla giderse başına gelecekler bu .. (Biliyorum kimse çekemiyo THY yi, kıskananlar çatlasın falan, filan..)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haa birde patron yalakaları var,bu hafta olmadı maaşlar haftaya, oda olmadı 5 inde, 15 inde, 25 inde diyen.Bunlarda içimizdeki irlandalılar.Onlar kendilerini iyi bilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizde maalesef şirketler değil,çalışanları batıyor.Çünkü şirketler hala ekonomik kriz bahanesi ile çalışanlarının ücretlerini ya hiç ödemiyor yada birkaç ay geciktiriyorlar.Bu durumda da çalışanlar aç,kredi kartları şişmiş,bankalardan haciz gelmiş,güvenilmez damgası yemiş,bakkal ve marketlerin önünden geçemez hale gelmiş durumdalar.Şirket sahipleri de 650 milyonluk şaraplarını yudumluyarak bu gidişatı zevkle seyrediyorlar.İşte ülkemdeki durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
issiz kalan pilotlari turkiyeye alalim lutfen :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EVET THY EL atsin oraya hemen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Darısı kontrolsüz büyüyen, kendini dev aynasında görenlerin başına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birzamanlar 50 ucaklik filo hedefi olan ve öger icin ucan turkuazin durumu nedir?ögerin iflas ettirdigi kacinci sirket olacak acaba? arastirip özel haber yaparsiniz artik ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Koca şirketi batırdılar şimdi de yakıt fiyatları yüksek diye ağlıyorlar. Yöneticilerden hesap sorma sistemleri oluşturulmadıkça bu işler böyle sürer gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Efsane diyemem ama sivil havacılıkta ciddi bir ismi olan köklü bir firmaydı. Orta ve Güney Amerikanın havacılıkta LAN ile beraber en önemli markasıydı. Niye bilmiyorum (bana neyse sanki) ama üzüldüm şimdi. (Birde VARIG vardı Brezilya şirketi, onlara da çok üzülmüştüm. DC-10 ve MD-11'lerinden dolayı ciddi sempatim vardı VARIG'e. TAM aynı tadı vermiyor...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000