02 Ekim 2013, Çarşamba 08:52:12

BİR GARİP UÇUŞ TALEBİ

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Ian David Grainge Biggs, Bursa'dan Avustralya'ya direkt uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.
  • Biri sayın elçiye rakıyı buzsuz ve sek içmemesi gerektiğini söyleyebilirmi lütfen?
  • O adam Avusturya büyük elçisidiiiir... Bizim vali yanlış anlamıştır. Viyana Bursa demiştir o.
  • Buyulelci largo seferleri demis olmasin sakin?
  • Büyükelci bürokrat nezaketiyle orada bulunanlarin duymak istediklerini/kulaklarina hos gelebilecek olani söylemis sanirim. Avustralya'ya direkt ucus Istanbul icin bile cok karli bir yatirim degil. Eminim THY'nin ucmayi planladigi Avustralyadan cok daha öncelikli onlarca sehir vardir.
  • avustralya da zaten birşey yok...ingilizler orayı üs olarak kullanıyor.bomboş bir ülke...zaten heryeri vahşi hayvanla dolu ölme riski çok yüksek.onlar zamanla zaten okyanusun altında kalacaklar.buna ingilizler dahil...elbet o günler gelecek...sen her ülkeyi bölersen...senin de ülkeni yerin dibine sokar allah elbet zamanı gelince...
  • şaşırmış
  • İstanbul'dan var sanki de Bursa kaldı yani.Bence Van'dan direkt uçuş olsun ora daha yakın.
  • Neden olmasın. Yakışır Bursaya. Şaka tabi ama büyükelçide iyiniyet göstermiş. 4 milyonluk Bursa Avustralya için koca bir şehir. 13 milyonluk İstanbul , İsveç Norveç ve Finladiya toplamı kadar. Yunanistandan büyük.Böyle olunca Bursadan direk sefer olur diye düşünmüştür. Ama THY Avustralyaya uçmalı . Pert 'e enazından direk uçsun.
  • Evet Bursa Avustralya ya özellikle Sydney e cok yakin !!! Sn Elci.Bursa yi Pasifikde bir ada falanmi sandi acaba? ama adama hakli kuveytten Bursa ya direkt ucak var,Avustralya ya neden olmasin !!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Avustralya Büyükelçisi Ian David Grainge Biggs’i makamında kabul etti. Tarihi vilayet binasındaki ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve direkt uçak seferlerinin başlatılması temennisinde bulunuldu. Vali Karaloğlu, Avustralya’nın Türkiye’ye mesafe olarak uzak olmasına rağmen, 100 bin Türk’ün bu ülkede yaşıyor olmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Vali Karaloğlu, Büyükelçi Ian David Grainge Biggs’in Çanakkale vurgusuna, “Tabii Avustralyalıların Türkiye ile ilk tanışmaları çok hoş bir sebeple de olmasa da, bizim insanımız çalışmak için dostane duygularla Avustralya’ya gittiler” şeklinde karşılık verdi.

2012’ye kadar Avustralya’ya Türkiye’den yapılan ihracatın ithalatın yüzde 50’sine tekabül ettiğini, 2013’de bu rakamın yüzde 30’lara düştüğünü açıklayan Vali Karaloğlu şöyle devam etti:

"Herhalde sayın büyükelçi kendi ülkesi adına daha çok çalışmış, bizim ithalatımız artmış. Sayın büyükelçiyi biz dost olarak görüyoruz. Bursa aynı zamanda bir ihracat şehri. Bursa’dan Avustralya’ya ihracatın artmasına da yardımcı olur diye düşünüyorum.”

Büyükelçi Ian David Grainge Biggs, Bursa’nın Türkiye’nin en yeşil ve güzel şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Biggs, Bursa'dan Avustralya'ya direkt uçak seferlerinin başlatılmasını istediklerini dile getirdi. İstanbul'dan bile Avustralya'ya direkt uçuş düzenlenmezken Biggs'in bu talebi garip karşılandı.

Ziyaretin sonunda Vali Münir Karaloğlu, Avustralya büyükelçisine İznik çinisi hediye etti.

BİR GARİP UÇUŞ TALEBİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 11 yıl önce
Biri sayın elçiye rakıyı buzsuz ve sek içmemesi gerektiğini söyleyebilirmi lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
O adam Avusturya büyük elçisidiiiir... Bizim vali yanlış anlamıştır. Viyana Bursa demiştir o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 11 yıl önce
Buyulelci largo seferleri demis olmasin sakin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bürokrasi ~ 11 yıl önce
Büyükelci bürokrat nezaketiyle orada bulunanlarin duymak istediklerini/kulaklarina hos gelebilecek olani söylemis sanirim. Avustralya'ya direkt ucus Istanbul icin bile cok karli bir yatirim degil. Eminim THY'nin ucmayi planladigi Avustralyadan cok daha öncelikli onlarca sehir vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
avustralya da zaten birşey yok...ingilizler orayı üs olarak kullanıyor.bomboş bir ülke...zaten heryeri vahşi hayvanla dolu ölme riski çok yüksek.onlar zamanla zaten okyanusun altında kalacaklar.buna ingilizler dahil...elbet o günler gelecek...sen her ülkeyi bölersen...senin de ülkeni yerin dibine sokar allah elbet zamanı gelince...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
Pardon??...
:)) ~ 11 yıl önce
Allah'ın bize son 20 yıldır bahşetmediği sosyal adalet Avustralya'da var dostum :)) Çok belgesel izliyorsun sen,biraz şehirlerini araştır adamların,adaleti düzeni gör.Avustralya'ya giden hiçbir tanıdığım geri dönmek istemiyor.
What is this? ~ 11 yıl önce
Abu!
kafa iyi ~ 11 yıl önce
ne içtiysen bizede soylede arada alalim stress atmak için.allah akil fikir versin
.. ~ 11 yıl önce
şaşırmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 11 yıl önce
İstanbul'dan var sanki de Bursa kaldı yani.Bence Van'dan direkt uçuş olsun ora daha yakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
Neden olmasın. Yakışır Bursaya. Şaka tabi ama büyükelçide iyiniyet göstermiş. 4 milyonluk Bursa Avustralya için koca bir şehir. 13 milyonluk İstanbul , İsveç Norveç ve Finladiya toplamı kadar. Yunanistandan büyük.Böyle olunca Bursadan direk sefer olur diye düşünmüştür. Ama THY Avustralyaya uçmalı . Pert 'e enazından direk uçsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
Evet Bursa Avustralya ya özellikle Sydney e cok yakin !!! Sn Elci.Bursa yi Pasifikde bir ada falanmi sandi acaba? ama adama hakli kuveytten Bursa ya direkt ucak var,Avustralya ya neden olmasin !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000