23 Mart 2012, Cuma 08:18:13

BİR DAHA KESİNLİKLE KAPANMAYACAK

Vali Lekesiz, havaalanının bir daha kapanmaması için gereken tüm tedbirler alınıyor dedi.
  • Güzel tüm tedbirler alınmış ve uçuş ekiplerini bir daha kontrolden geçirin tam olsun
  • destekçiye bakarmısın;okuduğunu anlamayan,anladığını anlatamayan tipik bir asalak. ama kabahat onun değil eğitim sisteminin.bu sistem değilmidir ki aziz nesin e o çok bilinen ünlü sözünü söyleten?ne yapalım bu da o %60 tan biri.bir paket makarna,bir çuval kömüre kendini satan.
  • yolcu rumuzlu yorumcu sana güle güle sen bukafadan zanediyorum iş hayatında basarısız tek akılı senmısın bilip bilmeden akkam kesiyorsun. sayın valimiz bır daha su basmıyacak diyorsa doğrudur. senin gibi bilir kişilerin yuzunden hatay gelişmedi havalanını yaptıranlardan allah razı olsun. cok iş bilmiş.
  • hani bir söz vardır:at yalanı,....... inananı.yahu hiçbir devirde bu kaar çok cahilin çeşitli namlarla devlet kadrolarını işgal ettiği görülmüş mü acaba? herif bilime kılıç çekiyor.yahu dünyanın neresinde dere yatağına,göl yatağına,dolgu ile deniz alanına yapılan yapılar ayakta kalmıştır?denize okadar ileri mühendislik bilgileri ile inşaa edilen osaka havalimanı bile her yıl 7 cm batıyorken hiçbir hesap kitap yapılmadan yapılan bu alanın kesintisiz hizmet vermesi imkansızdır.her yağmurda kapanıp yağış kesilinceye kadar kapalı kalacağı kesin.hele böyle bir "kafa" orayı yönetecekse.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, alınacak tüm tedbir ve yapılacak çalışmalar neticesinde bir daha Hatay Havaalanının kapanma riskinin olmayacağını belirtti.
 
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 2011 yılı tamamında bir metrekarenin 1030 kilogram yağış aldığını ancak 2012 yılının sadece ilk 2 ayında metrekareye bu kez 731 kilogram düştüğünü hatırlatarak bunun bir afet halini aldığını söyledi. Ancak Valilik olarak söz konusu yağışların arkasına sığınmadan gerekli önlemleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirten Lekesiz, “Yağışlar her zaman olacaktır. Bu nedenle mesele sadece yağışlardan kaynaklandı demek doğru olmaz. Günü kurtarma adına, Devlet Su İşleri başta olmak üzere diğer kurumlarımızla birlikte çalışmalar yapıldı ve su boşaltılarak havaalanı yeniden hizmete açıldı. Önemli olan bundan sonra ne yapılacağı ve nasıl önlem alınacağıdır” ifadesinde bulundu. 
 
BİR DAHA KESİNLİKLE TAŞKIN OLMAYACAK
 
Konuya ilişkin soruları detaylı bir şekilde cevaplandıran Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, su taşkınına neden olan unsurları ortadan kaldırmak için çalışmaların yılsonuna kadar gerekli görülen noktalarda sürdürüleceğini söyledi. Taşkına neden olan unsurlar arasında yer alan Amik Ovasından geçen akarsuların çoğu noktada tıkandığını belirten Lekesiz, meydana gelen tıkanıklıklar nedeniyle suyun basınç yaparak ovaya yayıldığını ve havaalanının sular altında kaldığını belirtti.

Benzer şekilde Asi Nehri ve diğer akarsular üzerinde kurulan sulama bentlerinin de bunda önemli bir rol oynadığını hatırlatan Lekesiz, “Vatandaşlarımızı da mağdur etmeden sulama çalışmalarına devam edebilecekleri şekilde bentler denetlenecek ve yeni bir sistem sayesinde tek elden yönetilecek. Her yılın Ekim ayı sonu itibariyle söz konusu bentler devre dışı bırakılacak. Yine Havaalanı altyapısı ile ilgili eksiklikler giderilmek suretiyle bir kez daha bu taşkınlar gerek havaalanı için gereksi Amik ovası bütünü için yaşanmayacak” dedi. Uzun vadede ise Reyhanlı Barajının çözüm olacağını aktaran Vali Lekesiz, ovada geride bıraktığımız günlerde taşkına neden olan su miktarının 220 milyon metreküp olduğuna dikkat çekerek, “Hâlbuki Reyhanlı barajının kapasitesi 600 milyon metreküptür. Bu barajın 3 yıla kadar tamamlanmasıyla birlikte bu sorun kökünden çözülerek tarih sayfalarına karışacaktır” dedi.
BİR DAHA KESİNLİKLE KAPANMAYACAK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Güzel tüm tedbirler alınmış ve uçuş ekiplerini bir daha kontrolden geçirin tam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
destekçiye bakarmısın;okuduğunu anlamayan,anladığını anlatamayan tipik bir asalak. ama kabahat onun değil eğitim sisteminin.bu sistem değilmidir ki aziz nesin e o çok bilinen ünlü sözünü söyleten?ne yapalım bu da o %60 tan biri.bir paket makarna,bir çuval kömüre kendini satan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcu rumuzlu yorumcu sana güle güle sen bukafadan zanediyorum iş hayatında basarısız tek akılı senmısın bilip bilmeden akkam kesiyorsun. sayın valimiz bır daha su basmıyacak diyorsa doğrudur. senin gibi bilir kişilerin yuzunden hatay gelişmedi havalanını yaptıranlardan allah razı olsun. cok iş bilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hani bir söz vardır:at yalanı,....... inananı.yahu hiçbir devirde bu kaar çok cahilin çeşitli namlarla devlet kadrolarını işgal ettiği görülmüş mü acaba? herif bilime kılıç çekiyor.yahu dünyanın neresinde dere yatağına,göl yatağına,dolgu ile deniz alanına yapılan yapılar ayakta kalmıştır?denize okadar ileri mühendislik bilgileri ile inşaa edilen osaka havalimanı bile her yıl 7 cm batıyorken hiçbir hesap kitap yapılmadan yapılan bu alanın kesintisiz hizmet vermesi imkansızdır.her yağmurda kapanıp yağış kesilinceye kadar kapalı kalacağı kesin.hele böyle bir "kafa" orayı yönetecekse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000