26 Temmuz 2011, Salı 13:50:29

BİR C-130 DAHA DÜŞTÜ: 78 ÖLÜ

Fas'ın güneyinde bir askeri uçağın düştüğü, 78 kişinin öldüğü bildirildi.
  • Kesinlikle C47 ile beraber, dünyanın en iyi nakliye uçağıdır..
  • Yorum yapan arkadaşların bazıları bilmeden yorum yapıyor. C-130 çağdışı kalmış falan değildir, çağdaşı uçakların çoğu tedavülden kalkmış olmasına karşın C-130'lar 30-40 yıl daha kullanılmak üzere modernize edilmektedir. ABD de kendi C-130'larını modernize etmektedir. Hatta C-130'un gelmiş geçmiş en başarılı askeri nakliye uçağı olduğu söylenebilir.
  • sadece 2000 yılından beri Dünyada 39 adet C-130 kazası olmuştur.Ancak uçak sayısı ve toplam uçuş saati dkkate alındığında bu rakam çok yüksek bir kaza oranı anlamına gelmez. Yine de artık çağdışı kaldığı kesin...
  • Akhisar da düşen c-130 yanlış hatırlamıyorsam yükün emniyete alınmaması nedeniyle, son yaklaşma da yatışta yük devrilmesi sonucu kontrolden çıkmış ve dağa çakılmıştı.
  • 19 Ekim 1968 yılında bir C-130E uçağı AKHİSAR meydanına yaklaşma yaparken dağa çarpmış ve 7 kişilik ekip ölmüştür.
  • Kimse bana demesin teknik ekip olarak yeterli diye Turkiyede borajet buna benzer ucak kullaniyor teknik olarak disaridan yardim aliyor. Teknik acidan yeterli personel yok bu demek degil bakimlari yapilmiyor. Ozel sektorde bu ucaklara bakim yapan kisi sayisi yetersiz ayrica hic bindinizmi bu ucaklar 1. Ucak cok yavas 2. cok sesli 3 teknik olarak ben guvenmiyorum 4. herturlu hava sartini hisetiriyor. Buyuk govdeli ucaklarda bu saydiklarimi hisetmiyorsunuz. Konfor olarak buyuk govdeli ucaklarla yarisamaz ilaki bunlari yazmak guvensiz oldugunu demekmidir. Bu ucaklar konforsuz rahatsiz ucaklar sahsen ben tercih etmiyorum
  • Ya arkadaşlar şu kadar havacıyım bu kadar havacıyım diye konuşanlar bile pervaneli uçakların güzensiz c-130 ların çok düştüğü gibi saçma sapan yorumlar yazmış. birincisi turboprop motorlar şu anki turbojet uçaklardan daha güvenlidir. bunu teknik alt yapıya sahip her havacı bilir, en kötü hava şartlarında bile en kısa pistlere iniiş kalkış yapabilir. ayrıca c-130 ların çok kaza yaptığını söyleyenler bi araştırsınlar dünyada şimdiye kadar kaç c-130 düşmüş. C-130 belkide dünyanın en güvenli uçağıdır. onun için yaklaşık 60 yıldır üretiliyor ve hemen hemen her ülkede kullanılıyor.
  • 15 yıllık havacı olduğunu söyleyen vatandaş teknik ekibe güvenmiyormuş. Bilmiyorki bu uçakların bakımlarıyla ilgili sayılı ülkede bulunan Lockheed bakım sertifikasına Hv.K.K.lığıda sahip.
  • Bilemiyorum aşağıda yorum yapan arkadaşlar havacılıkla ne kadar ilgili, ama bu tip uçaklar turbo prop uçaklardır. Yeni nesil askeri nakliye uçaklarının çoğu da turbo prop'tur. Örnek C-130J, A400M, vs. Gayet güvenli uçaklardır. Arka arkaya Airbus'lar düştüğünde "Airbus güvensiz" demek ne kadar yanlışsa, bir kaza üzerinden C-130 güvensiz demek de o kadar yanlış. Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki C-130'ların kazası yoktur.
  • Yillardir havayolu sektorunde calisan biri olarak ben de katiliyorum pervaneli ucaklar cok yavas , cok sesli ayrica Turkiyede teknik ekibin yeterli olduguna inanmiyorum . Sahsen ben ucmak icin tercih etmiyorum
Fas ordusu tarafından yapılan açıklamada, Guelmim bölgesinde, uçağın dağa çarptıktan sonra düştüğü belirtildi. Kaza yapan C-130 tipi uçakta, 78 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Uçağın hem birliklerin sevki hem de ailelerinin sevki için kullanıldığı belirtilirken, yetkililer, kazaya kötü hava koşullarının yol açabileceği tahmininde bulundu.
BİR C-130 DAHA DÜŞTÜ: 78 ÖLÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kesinlikle C47 ile beraber, dünyanın en iyi nakliye uçağıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorum yapan arkadaşların bazıları bilmeden yorum yapıyor. C-130 çağdışı kalmış falan değildir, çağdaşı uçakların çoğu tedavülden kalkmış olmasına karşın C-130'lar 30-40 yıl daha kullanılmak üzere modernize edilmektedir. ABD de kendi C-130'larını modernize etmektedir. Hatta C-130'un gelmiş geçmiş en başarılı askeri nakliye uçağı olduğu söylenebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece 2000 yılından beri Dünyada 39 adet C-130 kazası olmuştur.Ancak uçak sayısı ve toplam uçuş saati dkkate alındığında bu rakam çok yüksek bir kaza oranı anlamına gelmez. Yine de artık çağdışı kaldığı kesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Akhisar da düşen c-130 yanlış hatırlamıyorsam yükün emniyete alınmaması nedeniyle, son yaklaşma da yatışta yük devrilmesi sonucu kontrolden çıkmış ve dağa çakılmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
19 Ekim 1968 yılında bir C-130E uçağı AKHİSAR meydanına yaklaşma yaparken dağa çarpmış ve 7 kişilik ekip ölmüştür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimse bana demesin teknik ekip olarak yeterli diye Turkiyede borajet buna benzer ucak kullaniyor teknik olarak disaridan yardim aliyor. Teknik acidan yeterli personel yok bu demek degil bakimlari yapilmiyor. Ozel sektorde bu ucaklara bakim yapan kisi sayisi yetersiz ayrica hic bindinizmi bu ucaklar 1. Ucak cok yavas 2. cok sesli 3 teknik olarak ben guvenmiyorum 4. herturlu hava sartini hisetiriyor. Buyuk govdeli ucaklarda bu saydiklarimi hisetmiyorsunuz. Konfor olarak buyuk govdeli ucaklarla yarisamaz ilaki bunlari yazmak guvensiz oldugunu demekmidir. Bu ucaklar konforsuz rahatsiz ucaklar sahsen ben tercih etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya arkadaşlar şu kadar havacıyım bu kadar havacıyım diye konuşanlar bile pervaneli uçakların güzensiz c-130 ların çok düştüğü gibi saçma sapan yorumlar yazmış. birincisi turboprop motorlar şu anki turbojet uçaklardan daha güvenlidir. bunu teknik alt yapıya sahip her havacı bilir, en kötü hava şartlarında bile en kısa pistlere iniiş kalkış yapabilir. ayrıca c-130 ların çok kaza yaptığını söyleyenler bi araştırsınlar dünyada şimdiye kadar kaç c-130 düşmüş. C-130 belkide dünyanın en güvenli uçağıdır. onun için yaklaşık 60 yıldır üretiliyor ve hemen hemen her ülkede kullanılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
15 yıllık havacı olduğunu söyleyen vatandaş teknik ekibe güvenmiyormuş. Bilmiyorki bu uçakların bakımlarıyla ilgili sayılı ülkede bulunan Lockheed bakım sertifikasına Hv.K.K.lığıda sahip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilemiyorum aşağıda yorum yapan arkadaşlar havacılıkla ne kadar ilgili, ama bu tip uçaklar turbo prop uçaklardır. Yeni nesil askeri nakliye uçaklarının çoğu da turbo prop'tur. Örnek C-130J, A400M, vs. Gayet güvenli uçaklardır. Arka arkaya Airbus'lar düştüğünde "Airbus güvensiz" demek ne kadar yanlışsa, bir kaza üzerinden C-130 güvensiz demek de o kadar yanlış. Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki C-130'ların kazası yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yillardir havayolu sektorunde calisan biri olarak ben de katiliyorum pervaneli ucaklar cok yavas , cok sesli ayrica Turkiyede teknik ekibin yeterli olduguna inanmiyorum . Sahsen ben ucmak icin tercih etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000