28 Mart 2009, Cumartesi 08:27:59

"Bir alışverişe gittim... Hayatım değişti!"

İngilizce öğretmeni İnci Oğuz'un hayatı evinin yakınındaki alışveriş merkezine gidince değişti. Gazetelerde çarşaf çarşaf haberleri çıktı, kendisiyle röportajlar yapıldı. Her şeyden öte, aynısından Brad Pitt ve Mustafa Sandal gibi ünlülerde bulunan bir uçağa sahip oldu.

Artık 200 liralık yakıtla İstanbul'dan Antalya'ya kendi uçağıyla uçabilecek. Zira Oğuz, Asitoria Alışveriş Merkezi'nde alışveriş yaptıktan sonra çekilişe katıldı ve uçak kazandı. Böyle bir şeyi önceden hayal bile edemeyeceğini söyleyen; alışveriş merkezine alışverişe ya da yemeğe gidip araba ya da yurtdışı seyahati kazanan Oğuz gibi birçok insan var. Sayıları her geçen gün artan AVM'ler daha çok ziyaretçi kazanmak için aklı zorlayan aktiviteler yapıyor. Tüketici alışveriş merkezlerinin bu rekabetinden oldukça memnun. Bu sayede birçok kişi Fransa'ya dil öğrenmeye, Roma'ya tatile gitti. Bir dönem gazetelerin rekabet dolayısıyla başlattığı promosyon çılgınlığı şimdi alışveriş merkezlerinde yaşanıyor.

Üniversitelerin yakınlarında bulunan AVM'ler, okul yönetimine ve öğrencilere, "Kapılarımız sonuna kadar açık, konser, sergi, etkinlik ne yapmak istiyorsanız alışveriş merkezimizi kullanabilirsiniz." çağrısında bulunuyor. Tabii tek şartları öğrencilerin gelmesi. Kimi alışveriş merkezleri çocuklar için gösteriler, oyunlar düzenliyor. Her cumartesi-pazar palyaço eşliğinde aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Kanyon'u ziyaret edenler yediği-içtiği kadar indirim hakkı kazanıyor. Yaz boyunca ünlü sanatçıların canlı konserleri olacak. Açık havada mağazaları gezen ziyaretçiler sevdikleri sanatçıların konserini dinleme fırsatı bulacak.

Astoria Alışveriş Merkezi, uçak hediye etmekle yetinmemiş. Yeni kampanyasında alışveriş yapan konuklarına çekilişle iki Audi A3 hediye edecek. 15 şanslı çifti Roma'ya tatile gönderecek. Cep telefonları ve plazma TV'ler de hediyeler arasında.

Koridorlarında mutlaka ünlü bir simayla karşılaşabileceğiniz İstinye Park Alışveriş Merkezi daha çok seminer ve çocuklar için organizasyonlar yapıyor. Ünlü simaların katılacağı moda-trend ve güzellik-cilt bakım seminerleri nisan ayında yapılacak olan organizasyonlardan birkaçı. Yine 23 Nisan için 3 gün sürecek bir program yapacaklar.

Cevahir alışveriş yapan konukları arasında talihli olanları dil öğrenmeye Paris'e gönderdi. Yine şanslı birçok çifti hafta sonu tatili için Paris'e gönderdi. Paris'e gönderme sebebi geçtiğimiz ayın Cevahir'de Fransa ayı olmasıydı. Nisan İtalya ayı olacak ve İtalya ile ilgili birçok organizasyon yapılacak. İtalyan ayakkabıları, İtalyan yemekleri, İtalyan eğlenceleri Cevahir'in nisan ayı için konuklarına vaat ettikleri. Cevahir'i 80 bini aşkın kişi ziyaret ediyor.

Metroport, Airport gibi alışveriş merkezleri ise çocuklar için yaptığı özel programlarla ziyaretçi sayısını artırıyor. Özellikle hafta sonları çocuklar için özel aktiviteler düzenleniyor, oyunlar, palyaçolar... Ailelerin çocuklarını eğlendirebileceği ve alışveriş yapabileceği mekanlar olarak lanse ediyor. Havaalanı yakınlarındaki Airport'ta çeşitli sanatsal sergiler de oluyor.

İçinde canlı hayvanların dolaştığı, geleneksel mimariye sahip modern zamanlar çarşısı Viaport'ta her an bir kaplumbağa veya ördekle karşılaşabilirsiniz. Tabii bir de ünlü markalarla. Outlet ürünlerin satıldığı Anadolu yakasındaki Viaport'ta çocuklar midilli atlarına binebiliyor, otomobil yarışı yapabiliyor.

(Zaman)

"Bir alışverişe gittim... Hayatım değişti!"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000