14 Ağustos 2010, Cumartesi 08:14:30

BİR ACENTE DAHA İFLAS ETTİ! YOLCULAR PERİŞAN...

İzlanda’daki volkan patlamasıyla iptal edilen çok sayıda uçuşun ardından zor günler geçiren İngiliz seyahat acentesi “Sun4U” internet sitesi aracılığıyla iflas ettiğini açıkladı.
  • yaz dönemi turizm tavan yaparken bi acenta nasıl batar ? yani acentanın turizm döneminde batması, kedinin kurban bayramında uyuyakalması gibi bişi:)
  • Bizde olmaz. Teğet geçti zaten.
  • Belçika'da Mediterra Sunworld sirketide iflas etti +/- 10 gün önce

Birmingham merkezli şirket batınca “Sun4U” aracılığıyla tatile giden 1200 İngiliz de İspanya’dan dönemedi.

Turistlerin tatili otelin resepsiyonunda aldıkları soğuk duşla sona erdi. Havaalanına dahi gidemeden kaldıkları otelin çıkışında acentenin iflas haberini öğrendiler:
“Otelden ayrılıp eve dönmek için resepsiyona geldiğimizde bize seyahat acentemizin battığı ve ödeme yapmamız gerektiği söylendi.”

İngiliz Tur Operatörleri Birliği (ABTA) konuyla ilgili bir açıklama yaparak seyahat organizatörlüğü lisansı korumasında olan turistlerin İngiliz Sivil Havacılık Kurumu’na başvurarak yaptıkları harcamaları tazmin edebileceklerini duyurdu.

“Sun4U” bu yıl turizm sektöründe iflas eden tek şirket değil. Genel ekonomik krizin yanısıra İzlanda’daki volkan patlamasının da etkisiyle seyahat şirketleri önemli zararlar gördü. Geçtiğimiz ay da Goldtrail adlı büyük seyahat acentası iflas etmiş ve özellikle Yunanistan ve Türkiye’de bulunan 16 bin turist zor durumda kalmıştı. (EuroNews)

 

BİR ACENTE DAHA İFLAS ETTİ! YOLCULAR PERİŞAN...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yaz dönemi turizm tavan yaparken bi acenta nasıl batar ? yani acentanın turizm döneminde batması, kedinin kurban bayramında uyuyakalması gibi bişi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizde olmaz. Teğet geçti zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belçika'da Mediterra Sunworld sirketide iflas etti +/- 10 gün önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000