08 Nisan 2010, Perşembe 08:36:42

Binlerce havacılık çalışanı işsiz kalacak!

Ocakta iflas eden Japon havayolu şirketi JAL, artan zararlar nedeniyle işten çıkarma planını öne çekti...
  • JAL ile cok yakin gecmiste uctum. Kabin ekibinin morali cok iyiydi ve servis kalitesini (ekonomideydim) gormeliydiniz. Umarim isten cikarmalari en az seviyede olur. Zaten problem calisanlarin yarattiklari maliyetlerde degil, emeklilere ve yatirimcilarina verilen daimi ikramiye/nemalardi. Arkasinda hukumet var sonucta, umarim en kisa surede calisanlari da islerini kaybetmeden ayakta durmayi basarabilir.
  • efendim onlar japonca biliyorsa siz de japonca + rusça + arapça bilin...
  • Şitketlerimiz hostes alımı için ilan vermesinler. Nasıl olsa Türkiye çözümü buldu,Yabancı pilot cenneti olan Türkiye neden hostes cennetide olmasın dimi ama.Ölmüşüz ağlayanamız yok. YAZIK-YAZIK-YAZIK
  • pilot olacaklara duyurulur, japonlar yakında Türk şirketlerini doldurur bizede iş kalmaz hem japoncada biliyorlar

Bir zamanlar Japonya'nın en büyük havayolu şirketlerinin başında gelen ve uluslararası markalar arasında yer alan Japan Airlines (JAL), geçtiğimiz ocak ayından 25.6 milyar dolarlık borçla iflas korumasına başvururken şirketin yeniden yapılanma sürecine gireceği duyuruldu. Mart 2013 tarihine kadar 15 bin 700 çalışanın işine son verileceği açıklanırken evdeki hesap çarşıya uymadı. Şirketin iflas korumasına başvurmasından bu yana operasyonlarında her gün ortalama 5.3 milyon ile 10.6 milyon dolar arasında zarar etmesi, yönetimin çalışanları işten çıkarma planında değişiklik yapmasına neden oldu. Çalışanların işten çıkarılma süreci Mart 2013'ten Mart 2011'e çekilirken çıkarılacak çalışan sayısı da 15 bin 700'den 16 bin 452'ye yükseldi.

MALİYET 871 MİLYON $ DÜŞECEK

Japon Nikkei Gazetesi'nin haberine göre bilançodaki zararın artmasıyla birlikte iflas korumasında yeniden yapılanma sürecini hızlandıran JAL yönetimi, hâlâ net bir plan üzerinde de anlamış değil. JAL sözcüsü Szehunn Yap, haziran sonuna kadar yeniden yapılanma programının netlik kazanacağını belirtirken, şirketin günlük zararı minimize etmek yönünde her türlü tedbiri de gözden geçirdiğini söyledi. Bu kapsamda çalışanların işten çıkarılma sürecini üç yıldan bir yıla indirmek zorunda kaldıklarını belirten Yap, sayının artmasından endişe ediyor. Kararla birlikte JAL'ın istihdam maliyetinin bir yılda 871 milyon dolar düşmesi bekleniyor. Yap, haziranda netleşecek yeniden yapılanma planı çerçevesinde JAL'ın seferlerinin iptal edileceği rotaların artacağını ve bazı varlıklarının satışa çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

'Talep çok az, JAL sefer sayısını azaltmalı'

Japon Ulaştırma Bakanı Seiji Maehara, Japan Airlines'ın sefer sayısını azaltması gerektiğini belirterek, sürecin en az zararla sonuçlanması için çalışanların bir yıl içinde işten çıkarılması gerektiğini savundu. Maehara, "JAL'a, içinde bulunduğu durum yüzünden uçuş talebi çok zayıf. Kısa sürede net adımlar atılmalı" dedi.

Binlerce havacılık çalışanı işsiz kalacak!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
JAL ile cok yakin gecmiste uctum. Kabin ekibinin morali cok iyiydi ve servis kalitesini (ekonomideydim) gormeliydiniz. Umarim isten cikarmalari en az seviyede olur. Zaten problem calisanlarin yarattiklari maliyetlerde degil, emeklilere ve yatirimcilarina verilen daimi ikramiye/nemalardi. Arkasinda hukumet var sonucta, umarim en kisa surede calisanlari da islerini kaybetmeden ayakta durmayi basarabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
efendim onlar japonca biliyorsa siz de japonca + rusça + arapça bilin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şitketlerimiz hostes alımı için ilan vermesinler. Nasıl olsa Türkiye çözümü buldu,Yabancı pilot cenneti olan Türkiye neden hostes cennetide olmasın dimi ama.Ölmüşüz ağlayanamız yok. YAZIK-YAZIK-YAZIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilot olacaklara duyurulur, japonlar yakında Türk şirketlerini doldurur bizede iş kalmaz hem japoncada biliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000