11 Haziran 2013, Salı 08:55:54

BİNLERCE HASTA İÇİN UÇTULAR

Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri kapsamında hazırladığı rapor, dünyanın en geniş ambulans hizmetinin Türkiye'de olduğunu ortaya çıkardı.
  • BRAVO değil , Yalakalık yapma bu işi Saglık bakanlıgı kiralık uçak ile ona buna para kazandırarak yapmasın kendi uçagı, kendi personeli ile yapsın , nasıl ameliyathaneler binalar malzemeler SB ninse uçaklar , personelde onun olursa bu hizmet daha uygun ve ekonomik olur ..Kaç kere ihale oldu bozuldu vs.vs... bilmiyorsanız ögrenin, yoksa sende ihaleden iş alanlardanmısın ????
  • Hala bu hükümeti beğenmeyenler var. Işi bu yapacak diyen olursa, 2000 öncesi yollarda ölen hasta haberlerine baksın...

112 acil sağlık hizmetleri geçtiğimiz yıl 3 milyon 230 bin 371 hastaya hizmet sundu. Bunlardan 3 bin 155'i helikopter ambulansla taşınırken 1 bin 380'ni uçak ambulansla hastaneye ulaştırıldı. Bakanlığın en gözde ambulanslarından olan Kar paletli ambulansla 2 bin 270 hasta taşınırken, 9 bin 34 kişi ise motorize ambulansla taşındı.

Raporun dikkat çeken maddelerinden biri uçaklara yerleştirilen kuvözler sayesinde yeni doğan bebeklerin yoğun bakım şartlarında naklinin yapılmasıydı. Raporda ambulans helikopterlerin 450 kilometre(km) uçuş menziline sahip olduğu belirtilerek trafik kazalarında otoyollara inerek doğrudan müdahalenin vakit kaybetmeden yapıldığı ifade edildi. Tüm illerde 112 komuta kontrol merkezlerinin dijital sisteme geçildiği bildirildi. Bu sayede gelen çağrıların yer tespiti dijital haritalar üzerinden yapılarak hastanelerdeki kritik yatak durumlarının izlenebildiği kaydedildi.

BİNLERCE HASTA İÇİN UÇTULAR

Yorumlar

uçanadam ~ 11 yıl önce
BRAVO değil , Yalakalık yapma bu işi Saglık bakanlıgı kiralık uçak ile ona buna para kazandırarak yapmasın kendi uçagı, kendi personeli ile yapsın , nasıl ameliyathaneler binalar malzemeler SB ninse uçaklar , personelde onun olursa bu hizmet daha uygun ve ekonomik olur ..Kaç kere ihale oldu bozuldu vs.vs... bilmiyorsanız ögrenin, yoksa sende ihaleden iş alanlardanmısın ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
Hala bu hükümeti beğenmeyenler var. Işi bu yapacak diyen olursa, 2000 öncesi yollarda ölen hasta haberlerine baksın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000