15 Mart 2016, Salı 18:21:38

Bingöl'de İHA kullanımı yasaklandı

Bingöl Valiliği, güvenlik gerekçesiyle bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu bölgelerde ‘drone’ kullanımının yasaklandığını bildirdi.
  • Drone lar yasaklansın. Dronlarla hersey yapılabilir. Dron avcısı Dron lar oluşturulmalı acilen. Ekip kurulmalı, bu işin sonu kötü, devlet acil önlem almalı..
  • Iha ne arar la bingolde
  • Iha isini cok ciddiye aliyosunuz , 3 yil once radyo kontrollu ucakti bunun adi , kullanirken agiziniz suyu aka aka izliyordunuz
  • Adana valimizdende aynı haraketi beklerim

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, zaman zaman amacı dışında kullanıldığı bilinen insansız hava araçlarının, askeri ve sivil hava alanlarında uçuşları tehlikeye düşürebileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Valilik Makamınca alınan karar ile; ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan Valilik/Kaymakamlık, askeri bölge, bina, tesisler ve lojmanları, adliye binası ve lojmanları, emniyet bina, tesis ve lojmanları, kamu kurum ve kuruluşlara ait bina, tesis ve lojmanları, irtifadan bağımsız olarak havalimanlarının meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yönde uzunlamasına 22 kilometrelik alandaki uçuşlar, helikopter pistleri ve cezaevlerinin üstünde, NOTAM (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararıyla belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde İnsansız Hava Aracı (drone) kullanımı yasaklanmıştır” denildi.

"DERHAL UÇUŞU ENGELLENECEK"
Her türlü insansız hava araçlarını alan/temin eden/kullanan şahısların en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini bildirmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, “Bildirilmeyen insansız hava araçları kimliği belirsiz hava aracı olarak değerlendirilecek ve derhal uçuşu engellenecektir. Belirtilen hususlara uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 66. Maddesi gereğince idari ve adli işlemlerin yapılacağı halkımıza duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Bingöl'de İHA kullanımı yasaklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Drone ~ 8 yıl önce
Drone lar yasaklansın. Dronlarla hersey yapılabilir. Dron avcısı Dron lar oluşturulmalı acilen. Ekip kurulmalı, bu işin sonu kötü, devlet acil önlem almalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1000lake ~ 8 yıl önce
Iha ne arar la bingolde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iha ~ 8 yıl önce
Iha isini cok ciddiye aliyosunuz , 3 yil once radyo kontrollu ucakti bunun adi , kullanirken agiziniz suyu aka aka izliyordunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İha ~ 8 yıl önce
İha ile kargo taşınırsa
Adana ~ 8 yıl önce
Adana valimizdende aynı haraketi beklerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000