15 Mayıs 2008, Perşembe 08:01:03

Binali Yıldırım'dan istikrar açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''3 saatlik bir uçuşla 50'nin üzerinde ülkeye varılan konumda bulunan Türkiye, yine 3 saatlik uçuşla 450 milyon insanın yaşadığı ve 1 trilyon dolarlık ticaretin döndüğü bölgede bulunmaktadır" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bölgesel lojistik üs olma konusunda mükemmel bir konuma sahip olduğunu belirterek, "3 saatlik bir uçuşla 50'nin üzerinde ülkeye varılan konumda bulunan Türkiye, yine 3 saatlik uçuşla 450 milyon insanın yaşadığı ve 1 trilyon dolarlık ticaretin döndüğü bölgede bulunmaktadır" dedi.


Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinin (IRU) 31. Dünya Kongresi ile birlikte yapılan ''Karayolu Taşımacılığı İntermodal Sistemler, Yükleme, Boşaltma, İstifleme, Depolama ve Lojistik Endüstrisi Fuarı'' (LOGIST) Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda törenle açıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada IRU'nun 2 yılda bir gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu yıl İstanbul'da yapılmasından büyük sevinç duyduğunu söyledi. Lojistiğin, taşımacılık zincirinin en önemli halkalarından biri haline geldiğini belirten Yıldırım, ''Türkiye, bulunduğu coğrafyada bölgesel lojistik üs olma konusunda mükemmel bir konuma sahip. 3 saatlik uçuşla 50'nin üzerinde ülkeye varılan konumda bulunan Türkiye, yine 3 saatlik uçuşla 450 milyon insanın yaşadığı ve 1 trilyon dolarlık ticaretin döndüğü bölgede bulunmaktadır'' diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, 20 yıl aradan sonra IRU'nun dünya kongresinin İstanbul'da yapıldığını hatırlatarak, Türkiye'de bin 300 taşımacılık şirketi ve kara taşımacılığında 40 binden fazla araç bulunduğunu belirtti. Konuşmalardan sonra Bakan Yıldırım, Hisarcıklıoğlu ve diğer yetkililer ile birlikte fuarın açılışını yaparak, stantları gezdi.

Binali Yıldırım'dan istikrar açıklaması

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000