02 Temmuz 2008, Çarşamba 11:16:01

Binali Yıldırım'dan Havaalanı açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çukurova'ya bir bölgesel havaalanı yapmaya karar verdiklerini belirterek, ancak yer konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi...

Mersin'e incelemelerde bulunmak için gelen Bakan Yıldırım, Mersin Valiliği'ni ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Çukurova'ya bölgesel bir havaalanı yapacaklarını ifade eden Yıldırım, yer konusunun her zaman spekülasyonlara neden olduğunu hatırlatarak, "Yer konusu her zaman merak konusu olur. Önceden yatırım yapmak isteyenler bunu öğrenmek ister. Fakat biz en doğru yere karar vereceğiz. Sağ gösterip sol vurabiliriz. Bu gezimizde muhtemel yerlere bakarak incelemelerde bulunacağız. İncelemeler sonucunda en doğru yere karar vereceğiz. Karar verdiğimiz yeri işe başlanıldığında göreceksiniz." dedi.

Mersin-Adana arasındaki tren yolunda altyapı çalışmalarının bittiğini anlatan Yıldırım, yıl sonu itibarı ile modern makinelerin bu hatta çalışmaya başlayacağını ve yolculuk süresinin 45 dakikaya düşeceğini söyledi. Yıldırım, "Aslında bu süre daha kısa yarım saatin altına düşebilir. Fakat bu hat boyunca 32 tane hemzemin geçit var. Bu geçitlerde her türlü tedbir alınmasına rağmen bazı sürücüler tren yoluna girebiliyor. Bunun için makinistler her hemzemin geçitte yavaşlamak zorunda kalıyor. Bunun için süre biraz uzuyor." diye konuştu.

Mersin-Anamur yolunda çalışmalarını sürdüğünü kaydeden Yıldırım, bu yolun turizm açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Yolun en zor yeri olan tünellerin bulunduğu 35 kilometrelik bölüm için ihaleye çıkılacağını belirten Yıldırım, bu yolun bitirilmesi ile bölgenin turizm açısından bir cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi. 

Binali Yıldırım'dan Havaalanı açıklaması

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000