07 Aralık 2015, Pazartesi 17:45:58

Binali Yıldırım'dan 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Mesajı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün tüm dünyada kutlanan 7 Aralık Uluslarası Dünya Sivil Havacılık Günü sebebi ile bir mesaj yayınladı.
  • Sivil havacılık mı? Hah ha! sadece gülerim. Sivil havacılık deyince sayın bakanın aklına sadece büyüyen ve kar yapan şirketler geliyor sanırım. Sayın bakanımızın sivil havacılıktaki tek başarısı budur. Halbuki insan faktörü olmasa sivil havacılık diye bir şey olur mu? Ülkemizdeki büyüyen havacılık şirketleri sayın bakanın girişimleri ile başarı yolunda büyük adımlar atmış olabilir fakat bu büyüme insan faktörünü geri planda tutan bir büyümedir. Sistem büyüdükçe kalifiye personel ihtiyacı artmıştır. Ancak mevcut personele bakınca personel ya milli kaynaklardan temin edilmemiş yada temin edilen personelin havacılık kültürü ve yeterli kalifikasyonunda düşüş var. Mevcut personel düşük maaşlarla ve aşırı mesai ile çalıştırılıyor. SHGM uçuş öncesi kontroller yapıyor fakat bir uçuş sonrası kobtrolleri aynı kalitede ve irdeleyerek yapıyor mu?Uçağı kontrol ediyorsun uçucuları kontrol ediyorsun. Peki meydan yeterliliklerini aynı kalitede kontrol edebiliyormusun. SHGM Yolcuya verilen hizmetleri ve yolcu şirket- meydan- hizmet kalitesini kontrol ediyor mu. Havacılıkta büyüme tek başına başarı değildir. Daha çok çalışmak lazım. Haa birde şu Atatürk hava limanındaki büyümeye artık bir dur demenin zamanı geldi. Ciddi bir sorun yaşanmadan THY ye bir dur yeni havaalanını bekle deme zamanı geldi geçiyor.
  • Kardes dalga mı geçiyorsun , o işlerin hepsi eski kadroyla yapıldı , sen uzaydan geldin heralde nerede ne yapıldığından haberin yok. Son 1 sene de Dhmi nin yaptıgı tek bir is göster ???
  • Çok doğru bakanım her gün havacılığın başarılarını konuşuyoruz, mesela okadar başarılıyız ki her yıl 2-3 tane havayolu şirketi kuruluyor!
  • Bu nedenlemi acikladiginiz asgari ucretin altinda bir rakama havalimanlarinda taseron isci calistiriyorsunuz? İnsanlarin terinin hakkini verin. Taserona Hayirr..
  • Pilvaki gecin efenim onlara 2011 de ev vaadi ile alinan paralari soralim once buradan baslayalim. Buyrun 4 yil gecti...
  • Butun isimiz baskalarinin bizim icin dedikleri. Asagilik duygusunun bir urunu.
  • Havalimanlarında polis otoritesi istemiyorum. Kendi kurumumuzda ikinci plana atılıyoruz. Ev sahibi olduğumuz Havalimanlarında polis otoritesi beni rahatsız ediyor. Herkes yerini ve konumunu bilmeli. Sayın Bakan bu konuya mutlaka el atmalı.
  • Sayin bakanimiz biraz daha cok Fransizlara ilgi ve kolaylik gosterseniz))) daha iyi yerlere geliriz.Mesala seylerini silecek bir iki tane isci kosaniz oraya biz dunya birincisi oluruz.
  • Listenin sonlarındayız...
  • Sayın Bakanım DHMİ de ki eski yönetici yapının bir an önce degismesi gerektiğini düşünüyorum. Eski kadro ile yeni işler yapmak neredeyse imkânsız.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün tüm dünyada kutlanan 7 Aralık Uluslarası Dünya Sivil Havacılık Günü sebebi ile bir mesaj yayınladı.

Bakan Yıldırım'ın mesjaı şöyle;

7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Gününüz  kutlu olsun. Türk sivil havacılığında faaliyet gösteren işletmelerimizin ve sivil havacılık camiasının bu önemli gününü içten dileklerimle kutlar, sivil havacılığın gelişimine hizmet eden tüm dostlara bu vesileyle teşekkürlerimi sunarım.

Havayolu ulaşımı ülkeler arasındaki mesafeleri kısaltarak, kültürel birliktelik, halklar arası diyalog ve insanlar arasında kurduğu dostluk köprüleriyle dünyamızın sosyal ve ekonomik refahının yükseltilmesinde büyük önem taşımaktadır. 

Biz de ülkemiz ekonomisinin geliştirilmesinde havacılığın oynayacağı rolün bilinciyle, 2003 yılında Bölgesel Havacılık Politikası’nı başlattık ve sivil havacılığın liberalleşmesi yönünde attığımız adımlar neticesinde bugün dünya genelinde Türk sivil havacılığındaki ilerlemenin ve başarıların konuşulduğu bir ülke haline geldik.

Biz göreve geldiğimizde “Her vatandaşımız hayatında en az bir kez uçağa binecek” hedefiyle yola koyulmuştuk.

Bu hedef, tüm vatandaşlarımız için uçak yolcuğunu lüks bir ulaşım aracı olmaktan çıkaracak ve zengin fakir demeden bu imkana herkesin eşit olarak ulaşabilmesini sağlayacak uygulamaları hayata geçirmemiz için de bizlere güç, kararlık ve azim aşıladı.

ICAO’nun içinde bulunduğumuz dönemdeki teması ise   “Hiçbir Ülkenin Geride Kalmaması için Birlikte Çalışıyoruz”.  2003 yılında belirlediğimiz hedefin bir nevi uluslararası bir boyuta taşınmış hali olan bu tema,  aldığımız kararın ne kadar isabetli olduğu noktasında bizleri gururlandırmakta ve daha büyük bir kararlılıkla hizmet etme aşkına sevk etmektedir.

Yine “Dünya’da ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak” hedefiyle de ikili havacılık anlaşmaları çerçevesinde Tür sivil havacılığını, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi haline getirmeyi başardık. Sivil havacılığımız sadece uçak, yolcu ve hava trafiği ve uçuş hatları bakımından yaşadığımız niceliksel gelişme ile değil aynı zamanda uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda da büyük aşama kaydetti.

Özellikle sektörün düzenlenmesi ve denetlenmesi konusundaki kamu kurumumuz olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün son dönemde hayata geçirdiği mevzuat çalışmaları ile uluslararası havacılık standart ve kurallarına uygun olarak faaliyetlerin yürütülmesi konusunda da önemli gelişmeler yaşandı.

Özellikle ICAO’nun belirlediği standartların uygulanması noktasında gösterilen kararlılık ile Türkiye,  küresel havacılık sisteminin uçuş emniyeti temelinde sürdürülebilir büyümesine de çok önemli katkılar sağlamaktadır.  ICAO ile yapılan işbirliği ve eğitim anlaşmaları ile bulunduğu coğrafyadaki ülkelere katkı sağlayarak bölgesel anlamda güçlü bir aktör konumuna gelmiştir.

Aralık 2014’te ICAO tarafından Türk sivil havacılığına yapılan denetlemelerde,  ülkemizin sivil havacılık güvenliği ile ilgili kritik hususlarda uluslararası mevzuata uyumluluk oranının yüzde 93’e kadar yükseldiği tespit edilmiştir. Türk Sivil havacılığı, son 12 yılda gösterdiği gelişme ile ICAO üyesi ülkeler içinde 30. sıradan 11. sıraya yükselmiştir. Bu gelişmelere paralel olarak bugün ülkemiz ICAO’nun 2016 yılı Konsey üyeliğine adaylık sürecine girmiştir.

Hiç kuşkusuz bu gelişmelerde hiç kuşkusuz Havacılık Emniyet Yönetim sistemini bir havacılık kültürü olarak benimseyen ve rekabetin çok güçlü olduğu bir sektörde büyüme hedeflerinin yanısıra niteliksel olarak da bu hedefi benimseyen sektörümüzün payı çok büyüktür.

Bu çerçevede ben başta sivil havacılık sektörümüz ve SHGM’nin değerli yönetici ve çalışanları olarak sivil havacılığına hizmet eden tüm kamu-özel sektör kurum ve kuruluşlarımızın Uluslar arası Sivil Havacılık Günü’nü tebrik ediyorum.

Sivil havacılığımızın daha ileri noktalara taşınması  ve ICAO Konsey üyeliğine adaylığının başarıyla neticelenmesi konusundaki temennimle birlikte, tüm havacılık camiasını sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı
Binali YILDIRIM

Binali Yıldırım'dan 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Mesajı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

System ~ 8 yıl önce
Sivil havacılık mı? Hah ha! sadece gülerim. Sivil havacılık deyince sayın bakanın aklına sadece büyüyen ve kar yapan şirketler geliyor sanırım. Sayın bakanımızın sivil havacılıktaki tek başarısı budur. Halbuki insan faktörü olmasa sivil havacılık diye bir şey olur mu? Ülkemizdeki büyüyen havacılık şirketleri sayın bakanın girişimleri ile başarı yolunda büyük adımlar atmış olabilir fakat bu büyüme insan faktörünü geri planda tutan bir büyümedir. Sistem büyüdükçe kalifiye personel ihtiyacı artmıştır. Ancak mevcut personele bakınca personel ya milli kaynaklardan temin edilmemiş yada temin edilen personelin havacılık kültürü ve yeterli kalifikasyonunda düşüş var. Mevcut personel düşük maaşlarla ve aşırı mesai ile çalıştırılıyor. SHGM uçuş öncesi kontroller yapıyor fakat bir uçuş sonrası kobtrolleri aynı kalitede ve irdeleyerek yapıyor mu?Uçağı kontrol ediyorsun uçucuları kontrol ediyorsun. Peki meydan yeterliliklerini aynı kalitede kontrol edebiliyormusun. SHGM Yolcuya verilen hizmetleri ve yolcu şirket- meydan- hizmet kalitesini kontrol ediyor mu. Havacılıkta büyüme tek başına başarı değildir. Daha çok çalışmak lazım. Haa birde şu Atatürk hava limanındaki büyümeye artık bir dur demenin zamanı geldi. Ciddi bir sorun yaşanmadan THY ye bir dur yeni havaalanını bekle deme zamanı geldi geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi diyen ~ 8 yıl önce
Kardes dalga mı geçiyorsun , o işlerin hepsi eski kadroyla yapıldı , sen uzaydan geldin heralde nerede ne yapıldığından haberin yok. Son 1 sene de Dhmi nin yaptıgı tek bir is göster ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakan haklı.. ~ 8 yıl önce
Çok doğru bakanım her gün havacılığın başarılarını konuşuyoruz, mesela okadar başarılıyız ki her yıl 2-3 tane havayolu şirketi kuruluyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oku ~ 8 yıl önce
Bu nedenlemi acikladiginiz asgari ucretin altinda bir rakama havalimanlarinda taseron isci calistiriyorsunuz? İnsanlarin terinin hakkini verin. Taserona Hayirr..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vizyon... ~ 8 yıl önce
Pilvaki gecin efenim onlara 2011 de ev vaadi ile alinan paralari soralim once buradan baslayalim. Buyrun 4 yil gecti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asagilik duygusu ~ 8 yıl önce
Butun isimiz baskalarinin bizim icin dedikleri. Asagilik duygusunun bir urunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polis ~ 8 yıl önce
Havalimanlarında polis otoritesi istemiyorum. Kendi kurumumuzda ikinci plana atılıyoruz. Ev sahibi olduğumuz Havalimanlarında polis otoritesi beni rahatsız ediyor. Herkes yerini ve konumunu bilmeli. Sayın Bakan bu konuya mutlaka el atmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Sayin bakanimiz biraz daha cok Fransizlara ilgi ve kolaylik gosterseniz))) daha iyi yerlere geliriz.Mesala seylerini silecek bir iki tane isci kosaniz oraya biz dunya birincisi oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safety'de ~ 8 yıl önce
Listenin sonlarındayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 8 yıl önce
Sayın Bakanım DHMİ de ki eski yönetici yapının bir an önce degismesi gerektiğini düşünüyorum. Eski kadro ile yeni işler yapmak neredeyse imkânsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000