07 Mayıs 2009, Perşembe 08:48:21

Binali Yıldırım mecliste konuştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM'deki sözlü soru önergelerini yanıtladı...
  • Adana Şakirpaşa Havaalanı Yılın her günü Her tür uçağın operasyan yapabildiği sorunsuz, inişi, kalkışı kolay, en güvenli hava alanlarımızdan biridir.Meteorolojik şartlardan dolayı kapandığı süre ise yok denecek kadar azdır.Gerekirse büyümeye ve her türlü gelişmeye müsaittir.
  • Her Askeri üs bir gün sivil uçuşlara açılıyor.Türkiyemizde askeri meydan olup svil uçuşların yapıldığı kaç havaalanı var bilmek istermisiniz Çorlu/Çanakkale/Denizli/Diyarbakır/Batman/Muş/Erzurum/Kayseri/Elazığ/Bursa/Merzifon/Malatya/Konya...Neden bir gün İncirlikde sivil trafiğe açılmasın. Ayrıca Adana Şakirpaşanın ölçülerini bir kere incelemenizi tavsiye ediyorum: Lütfen yorumlar hakkında yorum yapılırken kendi bilgi seviyelerine ve kendi gurplarına hitaben yapılsın.Burası bir havacılık sitesi boş lafa yer yok.
  • Galiba birileri İncirlik'in askeri üs, Gazipaşa'nın da pistinin bir yönü bile kullanılamayan küçük bir meydan olduğunu, doğal olarak da "Bölgesel Havalimanı" olarak kullanılamayacağını öğrenmesi ve -ondan da önemlisi- anlaması gerekiyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayınca ortaya böyle garabet saçmalıklar dökülüyor...
  • Adana Havaalanı Mersine taşınmayacakmış.Çukurova Hv.Alanı açıldıktan sonra Adana Şakirpaşa ne olacakmış. Aynı hat üzerinde 15, 20 km ara ile 3 dev havaalanı İncirlik,Şakirpaşa ve yeni yapılacak Çukurova. Anlaşılır gibi değil.Zaten bu işten anlayana anlatması da çok zor.

Havacılık sektörüne çağ atlattıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, yeni görüşmelerin de yapıldığını açıkladı.

Sivil havacılık alanında büyük atılımın sağlandığını ifade eden Yıldırım, ulusal ve uluslararası hatlarda yeni seferler için yapılan başvuruları olumlu değerlendirdiklerini bildirdi.

''Adana Havaalanının Mersin'e taşınması söz konusu değil'' diyen Yıldırım, kurulması planlanan ve yer tespit çalışmaları süren Çukurova Bölgesel Havaalanının, tamamlandıktan sonra Adana, Mersin ve Çukurova bölgesine hizmet vereceğini söyledi.

Yıldırım daha sonra iletişim, kara ve demir yolları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım mecliste konuştu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Adana Şakirpaşa Havaalanı Yılın her günü Her tür uçağın operasyan yapabildiği sorunsuz, inişi, kalkışı kolay, en güvenli hava alanlarımızdan biridir.Meteorolojik şartlardan dolayı kapandığı süre ise yok denecek kadar azdır.Gerekirse büyümeye ve her türlü gelişmeye müsaittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her Askeri üs bir gün sivil uçuşlara açılıyor.Türkiyemizde askeri meydan olup svil uçuşların yapıldığı kaç havaalanı var bilmek istermisiniz Çorlu/Çanakkale/Denizli/Diyarbakır/Batman/Muş/Erzurum/Kayseri/Elazığ/Bursa/Merzifon/Malatya/Konya...Neden bir gün İncirlikde sivil trafiğe açılmasın. Ayrıca Adana Şakirpaşanın ölçülerini bir kere incelemenizi tavsiye ediyorum: Lütfen yorumlar hakkında yorum yapılırken kendi bilgi seviyelerine ve kendi gurplarına hitaben yapılsın.Burası bir havacılık sitesi boş lafa yer yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Galiba birileri İncirlik'in askeri üs, Gazipaşa'nın da pistinin bir yönü bile kullanılamayan küçük bir meydan olduğunu, doğal olarak da "Bölgesel Havalimanı" olarak kullanılamayacağını öğrenmesi ve -ondan da önemlisi- anlaması gerekiyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayınca ortaya böyle garabet saçmalıklar dökülüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adana Havaalanı Mersine taşınmayacakmış.Çukurova Hv.Alanı açıldıktan sonra Adana Şakirpaşa ne olacakmış. Aynı hat üzerinde 15, 20 km ara ile 3 dev havaalanı İncirlik,Şakirpaşa ve yeni yapılacak Çukurova. Anlaşılır gibi değil.Zaten bu işten anlayana anlatması da çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000