15 Kasım 2010, Pazartesi 08:02:11

Bin Ladin 7,2 milyar dolarlık havaalanı ihalesini kazandı!

Suudi Arabistan merkezli Bin Ladin Grubu, Kızıl Deniz liman kenti Cidde'deki Kral Abdül Aziz Uluslararası Havaalanı'nın geliştirilmesine yönelik 7.2 milyar dolar değerinde iki ihale kazandı.
  • ...OLMAZ YAHU !!!! Isterse 107 milyarlik ihale alsinlar. Zihniyet ayni !!! Ha dagdaki ha bagdaki, hic farklari yok !!! Neyseki Amerikalilar arap yarim adasina yerlesti !!!
  • yolcular açısından tam bir KEPAZELİK ABİDESİ olan bu havaalanında adına hac terminali denilen bölge ise tamamen bir TEMERKÜZ KAMPI görünümünde.hac vazifesi için ülkeye gelen müslümanlara daha alana indikleri andan itibaren yapılan ZULÜMü ise anlatmaya kelimeler yetmez.herne amaçla olursa olsun bu ülkeye asla gitmeyin çünkü yasalarına göre sizin o ülkedeki varlığınız bile suç.
  • Belli ki haberi havacılık uzmanı olmayan birisi yazmış. Arada böyle hatalar gözden kaçabiliyor. Bir okur olarak düzeltme sorumluluğumu yerine getiriyorum: 2008 verilerine göre Suudi Arabistan'ın en büyük 2 havalimanı şunlardır: King Abdulaziz International Airport Jeddah JED/OEJN 17,626,000 King Khalid International Airport Riyadh RUH/OERK 11,350,000
Resmi Suudi Basın Ajansı'nın bildirdiğine göre, ihalelere havaalanının kapasitesini ilk etapta yıllık 30 milyon yolcuya çıkaracak geliştirme çalışmaları dahil olacak. Cidde'nin 19 kilometre kuzeyinde yer alan Kral Abdül Aziz Uluslararası Havaalanı, ülkenin üçüncü en büyük havalimanı olarak biliniyor. Havaalanı, 15 kilometre kare genişliğinde bir alan kaplıyor.
 
Mekke'ye yakınlığı dolayısıyla Cidde'deki havaalanında ülkeye gelen hacılar için özel olarak inşa edilmiş hac terminali de bulunuyor. Havaalanı istatistiklerine göre bu yıl limanı 15 milyon yolcu kullandı ve limanda 100 bin uçuş hareketi kaydedildi. Sivil havacılık yetkililerine göre ülkedeki havaalanlarındaki yolcu trafiği yıllık 30 milyon ulaştı. Yetkililer, yolcu sayısının önümüzdeki 10 yıl içinde ikiye katlanarak 60 milyonu bulacağını tahmin ediyor. Ülkedeki hava taşımacılık tesislerinin geliştirilmesi için de milyar dolarlık projeler halen devam ediyor.
 
Bin Ladin ailesine ait Suudi Bin Ladin Grubu ise Cidde merkezli ve ülkenin altyapısının inşasında oynadığı önemli rol ile tanınıyor. Kaynaklara göre grup şu ana kadar 5 bin kilometrenin üzerine yol inşa etti ve Malezya, Mısır, Suriye gibi ülkeler dahil olmak üzere birçok yerde 25'e yakın havaalanının inşasında yer aldı. Yaklaşık üç sene önce grup, Kral Abdül Aziz Uluslararası Havaalanı'ndaki hac terminali ihalesini kazanmıştı.
Bin Ladin 7,2 milyar dolarlık havaalanı ihalesini kazandı!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
...OLMAZ YAHU !!!! Isterse 107 milyarlik ihale alsinlar. Zihniyet ayni !!! Ha dagdaki ha bagdaki, hic farklari yok !!! Neyseki Amerikalilar arap yarim adasina yerlesti !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yolcular açısından tam bir KEPAZELİK ABİDESİ olan bu havaalanında adına hac terminali denilen bölge ise tamamen bir TEMERKÜZ KAMPI görünümünde.hac vazifesi için ülkeye gelen müslümanlara daha alana indikleri andan itibaren yapılan ZULÜMü ise anlatmaya kelimeler yetmez.herne amaçla olursa olsun bu ülkeye asla gitmeyin çünkü yasalarına göre sizin o ülkedeki varlığınız bile suç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Belli ki haberi havacılık uzmanı olmayan birisi yazmış. Arada böyle hatalar gözden kaçabiliyor. Bir okur olarak düzeltme sorumluluğumu yerine getiriyorum: 2008 verilerine göre Suudi Arabistan'ın en büyük 2 havalimanı şunlardır: King Abdulaziz International Airport Jeddah JED/OEJN 17,626,000 King Khalid International Airport Riyadh RUH/OERK 11,350,000

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000