06 Mayıs 2010, Perşembe 15:50:30

BİLMEDİĞİNİZ ÇOK ŞEY VAR!

Hollandalı Kaza Araştırma Komisyonu’nun açıkladığı ‘Suçlu yüzde 80 Boeing’ dediği kaza raporunun ayrıntılarında neler var? Kazanın detaylı analizi bu akşam Airport TV’de Kara Kutu Özel’de…
  • arkadaşlar bakın böyle programlara daha bilgili ve işinde en iyi insanların çıkarılması gerekmektedir eğer kim derseniz sunexpress in deneyimli kaptanları. . .
  • herşey çok güzel de biri Erhan İnanç diğeri Ercihan Bayır bence müstesna insanla.hem tecrube hem bilgi.ama başına gelenlere bakarsanız.talihin elinde oyuncak oldum şarkısı gibi.bi alt dengesiz her teknisyenin donanımı yeterli diye yazarsa başa herşey gelebilir.ben bide bu teknisyen pilot sözünü anlayamadım.yeni bi statü mü var bizim bilmediğimiz.flight smilatorde bizimde marketten arta kalan zamanda bi bin saatimiz vardır herhalde.
  • teknisyen pilot ne demek bilen var mı acaba?bu teknisyenlerde çok oluyor.aşağıda lacivert gezen sarıyelek giyen arkadaşlar mı acaba.yoksa nede olsa lisansı var diye oraya buraya yerleştirdiğimiz safralardan mı bahsediyoruz.teknisyen var teknisyen var.yıl 2010.zaten hepsi her türlü donanım sahibi ama açmakta yarar var.siz gene de teknisyen deyip geçmeyin.
  • radyo altimetre arızası denilemez. Sistem bunu radyo altimetre arızası görmüyor (radyo altimetre -8 feet gösteriyor) eğer sistem radyo altimetre arızası görseydi arızalı gördüğü tarafın otopilotunu (devrede olsaydı) "Two independent radio altimeters provide radio altitude to the respective FCCs. With a radio altimeter inoperative, the autopilot will disconnect two seconds after LOC and GS capture. (737-800FCOM)" devreden çıkaracaktı. ( radyo altimetrenin olayla ilgisinin yazılım hatası olarak değerlendirilmesine katılıyorum ancak kazanın radyo altimetre arızasına katılmıyorum. Pilotları suçlamıyorum. Kokpitte olanları kokpitte olanlar bilir.
  • programınızda , kokpit konuşmalarını da CRM açısından yorumlayabilir misiniz?
  • SAYIN AIRPORT YETKİLİLERİ GİZLENECEK SAKLANACAK HİÇ BİR ŞEY OLMAMALI LÜTFEN HERŞEYİ AÇIKCA KONUŞUN

Türk Hava Yolları’nın yaşadığı Amsterdam kazasının raporu açıklandı. Kaza araştırma komisyonu, ‘suçlu Boeing’ dedi. Şimdi gözler raporun detaylı analizinde. Acaba Airbus-Boeing savaşında, Avrupalı bir ülkede hazırlanan kararın siyasi yönü var mı?

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu Kara Kutu programı kaza raporunu değerlendirmek üzere bu akşam özel gündemle ekranlara geliyor. Teknisyen pilot Ünal Başusta, Onur Air Kalite Müdürü Erhan İnanç ve Kaptan pilot Eftal Erçakar’ın katılımıyla gerçekleşecek program bu akşam Ana Haber Bülteni’nin hemen ardından ekranlara gelecek.

Hollanda kazası ile ilgili her şeyi bilmek istiyorsanız bu programı kaçırmayın...

BİLMEDİĞİNİZ ÇOK ŞEY VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar bakın böyle programlara daha bilgili ve işinde en iyi insanların çıkarılması gerekmektedir eğer kim derseniz sunexpress in deneyimli kaptanları. . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herşey çok güzel de biri Erhan İnanç diğeri Ercihan Bayır bence müstesna insanla.hem tecrube hem bilgi.ama başına gelenlere bakarsanız.talihin elinde oyuncak oldum şarkısı gibi.bi alt dengesiz her teknisyenin donanımı yeterli diye yazarsa başa herşey gelebilir.ben bide bu teknisyen pilot sözünü anlayamadım.yeni bi statü mü var bizim bilmediğimiz.flight smilatorde bizimde marketten arta kalan zamanda bi bin saatimiz vardır herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
teknisyen pilot ne demek bilen var mı acaba?bu teknisyenlerde çok oluyor.aşağıda lacivert gezen sarıyelek giyen arkadaşlar mı acaba.yoksa nede olsa lisansı var diye oraya buraya yerleştirdiğimiz safralardan mı bahsediyoruz.teknisyen var teknisyen var.yıl 2010.zaten hepsi her türlü donanım sahibi ama açmakta yarar var.siz gene de teknisyen deyip geçmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
radyo altimetre arızası denilemez. Sistem bunu radyo altimetre arızası görmüyor (radyo altimetre -8 feet gösteriyor) eğer sistem radyo altimetre arızası görseydi arızalı gördüğü tarafın otopilotunu (devrede olsaydı) "Two independent radio altimeters provide radio altitude to the respective FCCs. With a radio altimeter inoperative, the autopilot will disconnect two seconds after LOC and GS capture. (737-800FCOM)" devreden çıkaracaktı. ( radyo altimetrenin olayla ilgisinin yazılım hatası olarak değerlendirilmesine katılıyorum ancak kazanın radyo altimetre arızasına katılmıyorum. Pilotları suçlamıyorum. Kokpitte olanları kokpitte olanlar bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
programınızda , kokpit konuşmalarını da CRM açısından yorumlayabilir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN AIRPORT YETKİLİLERİ GİZLENECEK SAKLANACAK HİÇ BİR ŞEY OLMAMALI LÜTFEN HERŞEYİ AÇIKCA KONUŞUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000