13 Aralık 2010, Pazartesi 14:12:35

BİLGİYE ERİŞİM, ŞEFFAFLIK ve HAVACILIK

AirportHaber yazarı Oktay Erdağı, bu haftaki köşe yazısında dünyayı sarsan Wikileaks belgelerinin teknoloji sayesinde meydana çıkmasının havacılık sektörüne ne gibi avantaj ve dezavantajlar sağlayabileceğini irdeledi. İşte Erdağı'nın köşe yazısı...
Son günlerde tüm dünyayı sarsan, Wikileaks belgeleri de gösterdi ki geçen her gün baş döndürücü bir hızla gelişen bilişim teknolojisi sayesinde, küreselleşme süreci hızlanmıştır. Yaşanmakta olan küreselleşmeye parelel olarak büyüyen, büyüdükçe de küçülen dünyada, artık bilgiye erişim ve şeffaflık sınır tanımaz boyutlara ulaştı. Bu durumun da esasen bilgi ve şeffaflığa dayalı bir sektör olan havacılık sektörüne yansımasının hem bazı handikaplar yaratacağını hem de sektör ve çalışanlar lehine önemli avantajlar oluşturabileceğini düşünüyorum.

Wikileaks belgeleri; hala dünyanın tek süper gücü ABD başta olmak üzere ülkemizin de içinde bulunduğu bir çok ülkeyi dünya ağır siklet boks şampiyonunun normal bir vatandaşı sokakta evirip çevirip dövmesi misali elinde bulundurduğu “bilgiyle” dövdüğünü hep birlikte, merakla ve büyük bir endişeyle izliyoruz.

Üzülerek itiraf etmek zorundayım ki;

AirportHaber köşe yazarı Oktay Erdağı'nın yazısının devamını okumak için TIKLAYINIZ
BİLGİYE ERİŞİM, ŞEFFAFLIK ve HAVACILIK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000