14 Ekim 2008, Salı 08:36:29

Biletsiz yolcu uçağı birbirine kattı!

Bileti olmayan yolcu, uçuş personeline hakaret etti ve Onur Air uçağını adeta birbirine kattı...
  • Anlaşılan yazdıklarım tam anlamıyla anlaşılmamış.Bayan yolcunun uçuş ekibiyle en ufak bir sorunu yok.Ayrıca bu yolcunun Istanbul-Trabzon-Istanbul gidiş-dönüş bileti de mevcut.Kontuardan geçiyor uçağa geliyor.Ama daha sonra bu yolcuya Çelebi yer görevlileri tarafından biletsiz yolcu muamelesi yapılıyor.Yolcu sakin,sadece yer görevlisinin kaba tavırlarına haklı tepkisini veriyor.Kendinizi onun yerine koyun.potansiyel suçlu muamelesi görüp yediğiniz lafları yutar mıydınız?Uçuş ekibiyle hiçbir sorunu yok.Hatta yer görevlisiyle anlaşamayınca kabin amirinden yardım isteyip tek muhatab olarak onu seçiyor.Olay bu denli büyütülecek birşey degil.Ne kokpit ne de kabin ekibi bu yolcuyla bir problem yaşadı.Kısacası bu haber,doğruluğu ispatlanmadan apartopar yayınlanmış gerçek dışı bir haber.Uçuş ekibi de doğruyu biliyor,kaptan da,şirket de,o yolcu da...gerisi boş.
  • Bu yolcunun agresif davranışları sonrasında, ne kadar iyi niyetli davranırsa davransın ne amacı olduğu bilinmeden kokpite alınmaması gerekirdi. Bu yolcunun kokpitte ne işi vardı? Bence bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyordu. Bundan şöyle bir sonuç çıkıyor, her elini kolunu sallayan veya başka bir şekilde kabin amirini ikna eden kokpite girebilir mi? Aslına bakılırsa ground handlng görevlisiyle sorunlar yaşamış, hakaret etmiş agresif birinin uçurulmaması bile gerekirdi. O haliyle uçağa alınması zaten başlı başına bir tehlike...
  • Arkadaşlar, EUROPE tamamıyla haklı.Ben de Ufuk Oral Kaptanımızı çok iyi tanırım ve kendisiyle birçok uçuş yaptık.Bu haberi yazanlar olayı tam araştırmadan yazmış.Anlatılanlarla yaşananlar taban tabana zıt.Yazılan haberde gerçek bir tane kelime yok.O yüzden bu tür kesin ve karalayıcı yorumlar yapmayalım.Ben o uçuşun kabin amiriyle görüştüm,durum çok farklı.Tam tersine bayan yolcunun kabin ekibine cok kibar davrandıgını olayın yolcuyla Çelebi yer görevlisi arasında geçtigini,Çelebi görevlisinin bayana cok kaba davrandıgını hatta en sonunda kendisinin görevliyi uçaktan uzaklaştırdıgını söyledi.Bayanın gidiş-dönüş bileti mevcut,fakat Çelebi'nin bir hatası sonucu yolcuya bir daha bilet aldırmak istemişler.Olaylar da bundan sonra başlamış.Önde oturan yolculardan biri de ekibe hitaben; bunu gazetelerden okursunuz tarzında bir ifadeyle İstanbul'da uçaktan ayrılmış.Doğruluğu araştırılmadan yazılan bir haberde,Kaptanın isminin de açık bir şekilde ifade edilmesi çok yanlış.Ufuk Oral Kaptan uçuş güvenliğini tehdit edecek bir durumda kokpite yolcu alnmaması gerektiğini bilecek kadar tecrübeli bir pilottur.Kendisi burada rencide edilmiştir.Kabin Amiri olayla ilgili şirkete detaylı bir rapor sunmuştur.Bu aşamada;burada olayın detaylarını bilmeden yapılan yorumların hiçbir değeri yoktur.
  • Bu haberi okuyan insanlara: Haber tamamıyla yanlıştır.Gerekli araştırmalar yapılmadan gelişigüzel yazılmış bir haberdir.Bahsedilen bayan yolcunun durumu tamamıyla farklıdır.Yolcunun gidiş dönüş bileti mevcuttur,yanlışlık ÇELEBİ yer personeli tarafından yapılmıştır.Tam tersine bayan yolcu uçuş ekibine gayet kibar davranmıştır.Ancak ÇELEBİ yer görevlisinin kaba davranışları karşısında deliye dönmüştür.Yolcunun,gidiş dönüş bileti olduğu halde Çelebi görevlisi, bayan yolcuya tekrar bilet alması gerektigini söylemiştir.Bayanın uçuş güvenliğini tehlikeye attığı konusu tamamıyla yalandır.Kaptanla ilgili yazılanlar da yanlıştır.
  • arkadaşlar biletsiz hiç bir şekilde uçağa binmek yasaktır.Neden 1:küçük istasyonlarda boarding kart kontolünü X-ray cihazından geçerken polis yapar.2.hadi tesadüfen burdan geçti boardin kapısındali Çelebi personeli o yolcuyu uçağa nasıl aldı .3 Kaptan biletsiz bir kişiyi kesinlikle ama kesinlikle uçağa almaz polis nezaretinde uçaktan indirir.
  • Onur'dur ne yapsa yeridir. Diyelim kapansın bu mevzu da. Europe Oral kaptanın da uçağını kullansın bence insanların canını tehlikeye atacağına
  • davut gakkoya kesinlikle katılıyorum. herseyden once biletsiz şekilde uçağa kabul bolumune gırmek ıcın guvenlıkten bıletsız nasıl gectı hadı orda gectı kapıdan ucaga gıtmek ıcın bılet gostermeden nasıl cıktı.ıkı ayrı noktada da buyuk bır guvenlık eksıklıgı var. ve bu sekılde bır yolcunun degıl kokpıte alınması bıletsız bındıgı ıcın gıdıp bılet temın edılmesı kadar komık bırsey duymadım. bu tur bır olayda yolcu gerekırse guvenlık eslıgınde mutlaka ucaktan cıkarılmalıdır. kokpıte alınması da olaya zaten apayrı bir "daha neler" durumu yaratmıştır.
  • cok guzel bır durummus ben sivilhavacılık okuyorum gormek ıcın ucaga bınemıyorum o zaman bı bılet alayım bende olay cıkartarak hem kokpıt'e gıreyım:))))
  • iyi her olay çıkaranı kokpite alsınlar... diğer insanlar da diyecek ki normal şartlarda kokpite giremiyoruz bizde olay çıkaralım kokpite gidelim... adam gibi insanlara haksızlık olmuyormu böylesi kendini bilmezleri kokpite almak ( aslında o yolcunun o uçağa nasıl bindiğini de kimse konuşmuyor asıl tehlike bu bence.. senin biletin olmayaca arımış salona gireceksin oradan da uçağa pes pilot arkadaşı sorgulayacağınıza güvenlik zaafiyetini sorgulayın)
  • Ne demek gereksiz bir haber?Olay çıkaran bir bayan yolcu kokpite alınıyor.Sonra Europe diyor ki ben kaptanı tanıyorum bişey olmaz.İyi kaptanı tanıyorsun da olay çıkaran bayan yolcuyu tanıyor musun?Ya kokpitte bir arbede yaşansaydı.O zaman da diyebilecek misiniz kaptan dünya tatlısı bir insandır,haber gereksizdir diye.

Önceki gece Onur Air'e ait uçakla Trabzon'dan İstanbul'a uçan yolcular, büyük bir şokla karşılaştılar. Anaoluda Vakit Gazetesinin haberine göre bileti olmadığı halde uçağa binen ve uçuş personeli ile tartışan bir yolcu, aşağı indirilmek yerine kokpite alındı. Sinir hastası olma ihtimali olan kişinin kokpite alınması yolcuları rahatsız ederken, pilot, Onur Air şirketine şikâyet edildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bir uçağın koltuğunu 15 yaşındaki çocuğa teslim eden pilot, görevden alınmıştı.

OLAY NASIL GELİŞTİ
Onur Air Hava Yolları'na ait Trabzon-İstanbul seferi yapacak 089 sefer sayılı uçak, önceki gece Trabzon Havalimanı'ndan 21.30 sularında havalanacağı sırada uçağa ismi belirlenemeyen bir bayan bindi. Hosteslere bilet ibraz edemeyen bayan, uçakta tartışma çıkardı. Hosteslerin ve ardından kaptan Ufuk Oral'ın da ikna edemediği bayan, uçak personeline hakaretler yağdırdı.

Bir türlü uçaktan indirilemeyen bayan, kredi kartını uçuş personeline vererek temin ettiği biletin ardından rötarlı da olsa uçak havalandı. Ama asıl skandal, uçak havalandıktan sonra gerçekleşti. Bir süre önce pilot dahil uçuş personeline hakaretler yağdıran bayan, hosteslerle bir süre konuştuktan sonra kokpite girdi. Uçuş sonuna kadar kokpitten çıkmayan hırçın yolcu, diğer yolcuları tedirgin etti. Olay kadın, pilot ile yaklaşık 40-50 dakika kokpitte kaldı. Uçakta bulunan diğer yolcuların durumun tehlikeli olduğu ve bayanın önceki tavırlarından uçuş güvenliğini tehlikeye düşürecek nitelikte olduğu yönündeki uyarılan hiçe sayıldı. Söz konusu bayan diğer yolcular uçaktan indiği sırada da kokpitte kaldı.

Uçakta bulunan ve gergin anlar yaşadıklarını anlatan Ahmet Asan isimli yolcu, "Kadın bilet ibraz edemedi ve uçuş personeli ile tartıştı. Sonradan kredi kartını vererek ayağına bilet getirtti. Pilot dahil bütün uçuş personeline hakaret ediyordu. Rötarlı da olsa bilet temin edildi ve uçak kalktı. Bayan, uçak havalandıktan sonra gidip kokpitin önünde hostesle bir şeyler konuştu ve ardından hostes tarafından kokpite sokuldu. Gözlerimize inanamadık. Hosteslere uçuş güvenliğinin tehlike altında olduğunu söylesek de onlar her şeyin Kaptan Pilot Ufuk Oral'ın inisiyatifinde olduğunu söylediler. Onur Air Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile durumu şikâyet ettim. Bir uçak dolusu insanın hayatını kimsenin tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Bu bayan sinir hastasıysa kokpitte her şey yapabilirdi" dedi. Yine uçakta bulunan Ahmet Çakır isimli yolcu da bayanın uçuş başlamadan olay çıkardığını, sonrasında da kokpite alınarak uçuş güvenliğinin tehlikeye atıldığını ve tüm yolcuların tedirgin olduğunu kaydetti.

Anadoluda Vakit

Biletsiz yolcu uçağı birbirine kattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

crew ~ 16 yıl önce
Anlaşılan yazdıklarım tam anlamıyla anlaşılmamış.Bayan yolcunun uçuş ekibiyle en ufak bir sorunu yok.Ayrıca bu yolcunun Istanbul-Trabzon-Istanbul gidiş-dönüş bileti de mevcut.Kontuardan geçiyor uçağa geliyor.Ama daha sonra bu yolcuya Çelebi yer görevlileri tarafından biletsiz yolcu muamelesi yapılıyor.Yolcu sakin,sadece yer görevlisinin kaba tavırlarına haklı tepkisini veriyor.Kendinizi onun yerine koyun.potansiyel suçlu muamelesi görüp yediğiniz lafları yutar mıydınız?Uçuş ekibiyle hiçbir sorunu yok.Hatta yer görevlisiyle anlaşamayınca kabin amirinden yardım isteyip tek muhatab olarak onu seçiyor.Olay bu denli büyütülecek birşey degil.Ne kokpit ne de kabin ekibi bu yolcuyla bir problem yaşadı.Kısacası bu haber,doğruluğu ispatlanmadan apartopar yayınlanmış gerçek dışı bir haber.Uçuş ekibi de doğruyu biliyor,kaptan da,şirket de,o yolcu da...gerisi boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operation ~ 16 yıl önce
Bu yolcunun agresif davranışları sonrasında, ne kadar iyi niyetli davranırsa davransın ne amacı olduğu bilinmeden kokpite alınmaması gerekirdi. Bu yolcunun kokpitte ne işi vardı? Bence bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyordu. Bundan şöyle bir sonuç çıkıyor, her elini kolunu sallayan veya başka bir şekilde kabin amirini ikna eden kokpite girebilir mi? Aslına bakılırsa ground handlng görevlisiyle sorunlar yaşamış, hakaret etmiş agresif birinin uçurulmaması bile gerekirdi. O haliyle uçağa alınması zaten başlı başına bir tehlike...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crew ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar, EUROPE tamamıyla haklı.Ben de Ufuk Oral Kaptanımızı çok iyi tanırım ve kendisiyle birçok uçuş yaptık.Bu haberi yazanlar olayı tam araştırmadan yazmış.Anlatılanlarla yaşananlar taban tabana zıt.Yazılan haberde gerçek bir tane kelime yok.O yüzden bu tür kesin ve karalayıcı yorumlar yapmayalım.Ben o uçuşun kabin amiriyle görüştüm,durum çok farklı.Tam tersine bayan yolcunun kabin ekibine cok kibar davrandıgını olayın yolcuyla Çelebi yer görevlisi arasında geçtigini,Çelebi görevlisinin bayana cok kaba davrandıgını hatta en sonunda kendisinin görevliyi uçaktan uzaklaştırdıgını söyledi.Bayanın gidiş-dönüş bileti mevcut,fakat Çelebi'nin bir hatası sonucu yolcuya bir daha bilet aldırmak istemişler.Olaylar da bundan sonra başlamış.Önde oturan yolculardan biri de ekibe hitaben; bunu gazetelerden okursunuz tarzında bir ifadeyle İstanbul'da uçaktan ayrılmış.Doğruluğu araştırılmadan yazılan bir haberde,Kaptanın isminin de açık bir şekilde ifade edilmesi çok yanlış.Ufuk Oral Kaptan uçuş güvenliğini tehdit edecek bir durumda kokpite yolcu alnmaması gerektiğini bilecek kadar tecrübeli bir pilottur.Kendisi burada rencide edilmiştir.Kabin Amiri olayla ilgili şirkete detaylı bir rapor sunmuştur.Bu aşamada;burada olayın detaylarını bilmeden yapılan yorumların hiçbir değeri yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yolcu ~ 16 yıl önce
Bu haberi okuyan insanlara: Haber tamamıyla yanlıştır.Gerekli araştırmalar yapılmadan gelişigüzel yazılmış bir haberdir.Bahsedilen bayan yolcunun durumu tamamıyla farklıdır.Yolcunun gidiş dönüş bileti mevcuttur,yanlışlık ÇELEBİ yer personeli tarafından yapılmıştır.Tam tersine bayan yolcu uçuş ekibine gayet kibar davranmıştır.Ancak ÇELEBİ yer görevlisinin kaba davranışları karşısında deliye dönmüştür.Yolcunun,gidiş dönüş bileti olduğu halde Çelebi görevlisi, bayan yolcuya tekrar bilet alması gerektigini söylemiştir.Bayanın uçuş güvenliğini tehlikeye attığı konusu tamamıyla yalandır.Kaptanla ilgili yazılanlar da yanlıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airshow ~ 16 yıl önce
arkadaşlar biletsiz hiç bir şekilde uçağa binmek yasaktır.Neden 1:küçük istasyonlarda boarding kart kontolünü X-ray cihazından geçerken polis yapar.2.hadi tesadüfen burdan geçti boardin kapısındali Çelebi personeli o yolcuyu uçağa nasıl aldı .3 Kaptan biletsiz bir kişiyi kesinlikle ama kesinlikle uçağa almaz polis nezaretinde uçaktan indirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Onur'dur ne yapsa yeridir. Diyelim kapansın bu mevzu da. Europe Oral kaptanın da uçağını kullansın bence insanların canını tehlikeye atacağına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Decoder ~ 16 yıl önce
davut gakkoya kesinlikle katılıyorum. herseyden once biletsiz şekilde uçağa kabul bolumune gırmek ıcın guvenlıkten bıletsız nasıl gectı hadı orda gectı kapıdan ucaga gıtmek ıcın bılet gostermeden nasıl cıktı.ıkı ayrı noktada da buyuk bır guvenlık eksıklıgı var. ve bu sekılde bır yolcunun degıl kokpıte alınması bıletsız bındıgı ıcın gıdıp bılet temın edılmesı kadar komık bırsey duymadım. bu tur bır olayda yolcu gerekırse guvenlık eslıgınde mutlaka ucaktan cıkarılmalıdır. kokpıte alınması da olaya zaten apayrı bir "daha neler" durumu yaratmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
cok guzel bır durummus ben sivilhavacılık okuyorum gormek ıcın ucaga bınemıyorum o zaman bı bılet alayım bende olay cıkartarak hem kokpıt'e gıreyım:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut Gakko ~ 16 yıl önce
iyi her olay çıkaranı kokpite alsınlar... diğer insanlar da diyecek ki normal şartlarda kokpite giremiyoruz bizde olay çıkaralım kokpite gidelim... adam gibi insanlara haksızlık olmuyormu böylesi kendini bilmezleri kokpite almak ( aslında o yolcunun o uçağa nasıl bindiğini de kimse konuşmuyor asıl tehlike bu bence.. senin biletin olmayaca arımış salona gireceksin oradan da uçağa pes pilot arkadaşı sorgulayacağınıza güvenlik zaafiyetini sorgulayın)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güray Özdemir ~ 16 yıl önce
Ne demek gereksiz bir haber?Olay çıkaran bir bayan yolcu kokpite alınıyor.Sonra Europe diyor ki ben kaptanı tanıyorum bişey olmaz.İyi kaptanı tanıyorsun da olay çıkaran bayan yolcuyu tanıyor musun?Ya kokpitte bir arbede yaşansaydı.O zaman da diyebilecek misiniz kaptan dünya tatlısı bir insandır,haber gereksizdir diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000