21 Nisan 2008, Pazartesi 08:20:24

Biletini erken alan kazanır

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, uçakla yolculuk etmek isteyenlere erken rezervasyon uyarısı yaptı...

Alioğlu, özel havayolu şirketlerinin nisan ayından itibaren yapmayı planladıkları kademeli zammın başladığını söyledi. İlk etapta yakıt zammına bağlı olarak 10 YTL’lik bir zammın yapıldığını belirten Alioğlu, okulların kapanmasıyla birlikte fiyatların daha da artacağını söyledi. Alioğlu, yaz ayları için tatil planları belli olan vatandaşları son günü beklemeden bilet rezervasyonlarını yaptırmaları konusunda uyardı. Erken rezervasyon yapanların avantajlı çıkacağını belirten Genel Sekreter Alioğlu, kademeli olarak yapılacak fiyat artışlarının ilk etapta yüzde 10’dan başladığını, okulların kapanma dönemine kadar zam oranının yüzde 25’i bulacağını vurguladı.

YAKIT ALARM VERİYOR

Yakıt zammı ile birlikte şirketlerin zam yapmak zorunda kaldığına dikkat çeken Alioğlu, “ABD’de artan yakıt fiyatları ve ekonomik kriz nedeniyle 5 büyük havayolu şirketi iflas etti. Türkiye’de endişeler var. Yakıt fiyatları bu artışla devam eder de 150 doları bulursa yüzde 50’ye varan zam kaçınılmaz olur" diye konuştu.

Kaynak: Zehra Sayan / Bugün

Biletini erken alan kazanır

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000