16 Kasım 2010, Salı 09:52:07

BİLET FİYATLARINA TEPKİ

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde 6-7 katına kadar yükseltiğini belirterek, “Havayolları şirketlerinin özel günleri fırsata dönüştürmelerine izin verilmesin” dedi.
  • havayolu şirketleri devletin her nimetinden faydalanacasın birde vatandaşı kazıklayacaksın, bu havayolu kazığı deyil devlet kazığı
  • talep yuksek=fiyat yuksek, talep dusuk=fiyat dusuk. seyahat tarihinizi degistirin, ucuza ucun. bu kadar basit.
  • NORMAL ZAMANALRDA COK MU UCUZ ??? 50-60 TL ye reklamları yapılan biletler kısıtlı biletlerdir... Normal zamanlarda bile aynı ucakda yolcunun biri 60 TL ye ucarken bir diğeri 200-300 TL ye uçabiliyor... Serbest Piyasa ekonomisinde ne yazık ki herkes fırsatçılığı paraya dönüştürüyor ! Kat kat pahalıya satıyor ama kışında boş uçaçaklar :)
  • o zaman herkes evinde otursun gitmesin bir yere,parasizliktan sikayet ederler ama her tatilde her yer tiklim tiklim dolar,bilmiyormusunuz türk milletinin toptan olarak ne firsatci oldugunu,müsteri velinimetimizdir der herkes ama ilk firsatta kazigin en büyügünü atarlar velinimetlerine.
  • Herkes düzeni tutturmuş gidiyor hesap soran yok birisi 29 liraya satarım der 300 den aşaığı bilet bulunmaz. sınırlı koltuk falan yok tahmınen fıyat koyuyorlar. ama en azından taban fiyat uygulaması olmalı haksız kazancın ve alışverişin önüne geçmek için.Aynı uçakta 29 liraya uçan yolcunun parasını 284 e bilet alan ödüyor . haksızlık tır haramdır......birde otb ler var onlara da bedava yakıt verılsın madem.
Baş, yazılı açıklamasında, Türk insanı için anlam taşıyan özel günler arifesinde yaşanan “uçak fiyatlarındaki olağanüstü artış senaryosu”nun, Kurban Bayramı öncesinde de yaşandığını kaydetti.

Bir ürünün, taban fiyatı olduğu gibi, tavan fiyatının da mutlaka olması gerektiğini vurgulayan Baş, şöyle devam etti:

“Özellikle havayolu taşımacılığında yaşanan fiyat karmaşasının önüne geçilmesi gerekiyor. Türkiye'deki havayolu taşımacılığının sürekli artması, beraberinde haksız kazancı da getirmiştir. Özellikle bilet fiyatlarında müthiş bir başı boşluk var. Öncelikle, tüketicinin ödeyeceği ücretin toplamı ve kesin miktarının biletlerde açıkça bildirilip güvence altına alınması yerine, 'tavsiye edilen ücret' ibaresi yer alıyor. Bu ibare, tüketicinin kesinlik ve belirlilik ifade etmeyen tavsiye kavramı nedeniyle farklı ve fahiş fiyatlandırma suiistimali doğurmakta.
Ayrıca, havayolu şirketlerinin yaz ve kış tarifeleri açıklandığında, sadece tek rakam var. Ancak bu rakam, özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, yılbaşı ve değişik meslek dallarına göre özel olarak kutlanan dönemlerde olağanüstü artış gösteriyor.”

Adana'dan KKTC'ye bir kişilik yolcu biletinin 57 lira olduğunu kaydeden Baş, “Bu miktar, Kurban Bayramı'ndan bir gün önce 317 liraya yükselebiliyor. 'İstanbul-Adana arasında 79 liradan başlayan fiyatlar' şeklinde yapılan reklam, vergilerle birlikte 99 liraya ulaşıyor. Bu rakam, uçuş tarihi yaklaştıkça 284 liraya kadar çıkabiliyor. Bu tür örnekler, Türkiye'nin her noktasındaki uçuşta rahatlıkla gözlenebiliyor” ifadelerini kullandı.

Havayolları şirketlerinin özel günleri fırsata dönüştürmelerine izin verilmemesini isteyen Baş, “Havayolu şirketlerinin hiç bir ticari ahlak ile bağdaşmayan bu uygulamaya bir an önce son verip, bundan böyle bilet fiyatlarını açık şekilde ilan ederek, özel dönemleri fırsat olarak değil, uçuş kalitesi ve yolcu sayısının artırılması yönünde değerlendirmeleri gerekmektedir” dedi.

(Hürriyet)



BİLET FİYATLARINA TEPKİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
havayolu şirketleri devletin her nimetinden faydalanacasın birde vatandaşı kazıklayacaksın, bu havayolu kazığı deyil devlet kazığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
talep yuksek=fiyat yuksek, talep dusuk=fiyat dusuk. seyahat tarihinizi degistirin, ucuza ucun. bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
NORMAL ZAMANALRDA COK MU UCUZ ??? 50-60 TL ye reklamları yapılan biletler kısıtlı biletlerdir... Normal zamanlarda bile aynı ucakda yolcunun biri 60 TL ye ucarken bir diğeri 200-300 TL ye uçabiliyor... Serbest Piyasa ekonomisinde ne yazık ki herkes fırsatçılığı paraya dönüştürüyor ! Kat kat pahalıya satıyor ama kışında boş uçaçaklar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o zaman herkes evinde otursun gitmesin bir yere,parasizliktan sikayet ederler ama her tatilde her yer tiklim tiklim dolar,bilmiyormusunuz türk milletinin toptan olarak ne firsatci oldugunu,müsteri velinimetimizdir der herkes ama ilk firsatta kazigin en büyügünü atarlar velinimetlerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes düzeni tutturmuş gidiyor hesap soran yok birisi 29 liraya satarım der 300 den aşaığı bilet bulunmaz. sınırlı koltuk falan yok tahmınen fıyat koyuyorlar. ama en azından taban fiyat uygulaması olmalı haksız kazancın ve alışverişin önüne geçmek için.Aynı uçakta 29 liraya uçan yolcunun parasını 284 e bilet alan ödüyor . haksızlık tır haramdır......birde otb ler var onlara da bedava yakıt verılsın madem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000