01 Şubat 2015, Pazar 09:22:08

BİLET FİYATLARINA 'DOLAR' FRENİ!

Petrol fiyatlarının 50 doların altına gerilemesi gözleri bir kez daha uçak biletlerinde yapılması planlanan indirime çevirdi.
  • dolar kuru falan hikaye,annem gelecek thy den bilet bakiyorum,dolar euro dusuk iken bilet fiyati sabit idi, dususlerden hic etkilenmedi.. .benzin dustu,fiyat gene etkilenmedi.. bu hafta dolar euro artti, ayni saatte biletlere 20% zam geldi.. siz ne derseniz deyin, fiyatlari indirmemek icin bahane bunlar..
  • Dolar kuru bilet fiyatini yuzde 100 etkiliyo demek. Calisanlar yasadi demek herkese dolar maas alicak :-))(

Petrol fiyatlarının 50 doların altına gerilemesi gözleri bir kez daha uçak biletlerinde yapılması planlanan indirime çevirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın, bilet fiyatlarının daha da düşürülmesi amacıyla havayolu şirketleriyle yeniden bir araya gelmeyi düşündüğünü açıklaması ise seyahat severleri heyecanlandırdı.

Ancak dolardaki artış karşısında endişe duyan havayolu şirket yetkilileri, bilet fiyatlarında genel düşüşün aksine sadece ‘tavan fiyatlarda’ indirime gidilebileceğini söylüyor.

Bakan Elvan, bilet fiyatlarının artması üzerine 7-8 ay önce havayolu şirket yetkilileriyle bir araya geldiklerini ifade ederek, şirketlerin 309 TL’lik tavan fiyatı kabul edip uyguladıklarını söylemişti. Bakan Elvan, promosyona daha fazla önem vererek fiyatları aşağıya çeken şirketlerden, fiyatların daha da aşağı çekilmesi için görüşmeyi düşündüğünü dile getirmişti. Bu açıklamaların ardından da, Bakan ile şirket yetkililerinin ne zaman bir araya gelecekleri ve daha da önemlisi yeni bilet fiyatlarının ne olacağı merak konusu oldu.

Tavan düşerse taban yükselir!

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, biletlerin kış sezonu nedeniyle çok düşük seviyede satışa sunulduğunu ifade ederek, bu dönemde misafir memnuniyetini artırmak amacıyla kampanyalara daha da ağırlık verdiklerini söylüyor. Haybat’ın dile getirdiğine göre şirketler, petrol fiyatların düşmesine rağmen dolardaki artıştan endişe duyuyor. Maliyetlerin büyük kısmının dolarla karşılandığına dikkat çeken Haybat, bu yüzden yapılması düşünülen müdahalelerde dövizdeki artışın da dikkate alınması gerektiğini belirtiyor. Şu anda bilet fiyatlarında değil, sadece ‘tavan fiyatta’ düşüşün gündeme gelebileceğine işaret ederek, “Tavan fiyat inerse, taban fiyat yükselir.” uyarısında bulunuyor.

Yaz döneminde düşüş olacak

Atlas Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise, dolardaki son artışın petrol fiyatlarındaki düşüşün getirdiği maliyet azalmasını dengelediğini anlatıyor. Petrol fiyatlarının bilet ücretlerini yaklaşık yüzde 33 oranında etkilediğini ifade eden Ersoy, dolar kurunun, bilet ücretlerini yüzde 100 oranında etkilediğini belirtiyor. Ersoy, şirketlerin yolcuları güvenli ve konforlu şekilde seyahat edebilmesi için hiçbir yatırımdan kaçmadığını ifade ederek, petroldeki düşüşün devam etmesi ve dolar kurundaki artışın da durması halinde yaz döneminde tavan fiyatın 300 TL’nin altına düşebileceğini kaydediyor.

Mustafa Gün / Zaman

BİLET FİYATLARINA 'DOLAR' FRENİ!

Yorumlar

ztk ~ 9 yıl önce
dolar kuru falan hikaye,annem gelecek thy den bilet bakiyorum,dolar euro dusuk iken bilet fiyati sabit idi, dususlerden hic etkilenmedi.. .benzin dustu,fiyat gene etkilenmedi.. bu hafta dolar euro artti, ayni saatte biletlere 20% zam geldi.. siz ne derseniz deyin, fiyatlari indirmemek icin bahane bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bbjjn ~ 9 yıl önce
Dolar kuru bilet fiyatini yuzde 100 etkiliyo demek. Calisanlar yasadi demek herkese dolar maas alicak :-))(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000