23 Ağustos 2017, Çarşamba 09:59:41

Bilet fiyatları tavan sınırını aştı!

10 günlük Kurban Bayramı tatili, uçak biletlerine olan talebi patlatınca, şirketler 352 liralık tavanı deldi. Birçok hatta fiyatlar 500 liraya çıktı. TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, tavan fiyat uygulaması hakkında konuştu.
  • Teoman Tosun, işini iyi bilir.çalışmış olduğu şirketlerin geçmişini bir değerlendirin.
  • vatandas et de yiyemiyor,dana bonfilede de tavan fiyat uygulasaniza..85 lira olmus etin kilosu,ucaga binemeyince bisey olmaz ama cocuklarimiz eti gormuyorlar japonlara benziycekler rasitik olacak yeni nesil
  • kasaba yönetir gibi devlet yönetirseniz, sırf populizm olsun diye kanuni hiçbir tarafı olmayan sözümona centilmenlik anlaşmasını utanmadan cahilce açıklarsanız, gün gelir tükürdüğünüzü yalarsınız. ama ne gam. rekabet kurumu yok mu bu ülkenin? varsa kanuna aykırı uygulama ceza kesemiyor mu? neyin centilmenliği? hiçbir şeyleri ilkeli olmadığı, herşeyleri palavra olduğu gibi burada da yine atar tutarlar, ama bir yandan da serbest piyasa ekonomisini kutsarlar.
  • Boşu boşuna buralarda yalandan ağlayan arkadaşlar talebinizi sistemden paylaşın. Burada yazdıklarınızı takan mı var? Yazın şu maaş işini. Ama boşada umutlanmayın bu maaşlar adam olmaz. Herkes üç maymun el pençe divan modunda. Yada farklı işlere bakın ben öyle yapıyorum.
  • İşten çıkardıklarınızın tazminatlarını ne zaman ödeyeceksnz? Malum darbe atlatıldı
  • Çin nerde reis
  • bılet parasını oderken %50 sını ayın 26 sında dıgerınıde ayın 5 ınde odesek olurmu personel maaslarına yaptıgınız gıbı
  • Teoman Bey Maaş larda kur ne zaman düzelecek, 2 yıldır zam bekliyoz. ....

İç hat uçuşlarında her vatandaşın havayolu kullanabilmesi amacıyla 2013'te getirilen tavan fiyat uygulaması, 10 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili nedeniyle sektörde faaliyet gösteren firmalar tarafından adeta delik deşik edildi. Birçok havayolu şirketi 25 Ağustos'tan itibaren, ekonomi sınıfı, aktarmasız uçak bileti fiyatlarını 500 TL'ye kadar çıkardı. Böylece bu yıl için belirlenen 352 liralık tavan ciddi anlamda aşılmış oldu. Oysa kanuni yaptırımı olmayan, tavsiye niteliği taşıyan tavan fiyatı bayram dönemine kadar şirketler uyguluyordu. Bayram nedeniyle oluşan yoğun talep sonucu artan fiyatlar yolcuların da tepkisine neden oldu.

TAVAN FİYATTA REVİZYON YAPILACAK

Sabah'ın haberine göre uçak firmalarından 352 TL'nin maliyetleri karşılamadığı yönünde dönüşler aldıklarını aktaran Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, tavan fiyatta revizyon yapılacağı bilgisini verdi. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun da tavan fiyat uygulamasının bir prensip kararı olduğunu belirterek, "İç hatlarda vatandaşların alım gücü sınırlı olduğu için, direkt uçuşlarda bu kararı aldık. Mümkün olduğunca bu kararın uygulanması yönünde hareket ediyoruz. Ancak karara uyulmayan durumlar da olabiliyor" diye konuştu. Tavan fiyatın tekrar masaya yatırılacağını aktaran Tosun, herkesin uçak kullanabilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

TÜRKİYE HAVACILIKTA EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKE OLDU

Son yıllarda havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye oldu. Sektör son 10 yılda yüzde 5.6 büyürken, Türkiye'de bu oran yüzde 14'ü buldu. Havayolu işletmeleri tarafından kullanılan yolcu uçağı sayısı 2008'de 271'ken bu rakam 2016'da yüzde 265 artarak 988'e yükseldi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin verilerine göre 2016'da iç hatlarda 102 milyon 499 bin 358 gelen-giden yolcu trafiği oluştu. 2017'nin ilk 7 ayında da gelen-giden yolcu trafiği bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 60 milyon 777 bine çıktı.

Bilet fiyatları tavan sınırını aştı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

GL ~ 7 yıl önce
Teoman Tosun, işini iyi bilir.çalışmış olduğu şirketlerin geçmişini bir değerlendirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 7 yıl önce
vatandas et de yiyemiyor,dana bonfilede de tavan fiyat uygulasaniza..85 lira olmus etin kilosu,ucaga binemeyince bisey olmaz ama cocuklarimiz eti gormuyorlar japonlara benziycekler rasitik olacak yeni nesil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 7 yıl önce
kasaba yönetir gibi devlet yönetirseniz, sırf populizm olsun diye kanuni hiçbir tarafı olmayan sözümona centilmenlik anlaşmasını utanmadan cahilce açıklarsanız, gün gelir tükürdüğünüzü yalarsınız. ama ne gam. rekabet kurumu yok mu bu ülkenin? varsa kanuna aykırı uygulama ceza kesemiyor mu? neyin centilmenliği? hiçbir şeyleri ilkeli olmadığı, herşeyleri palavra olduğu gibi burada da yine atar tutarlar, ama bir yandan da serbest piyasa ekonomisini kutsarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter Artık ~ 7 yıl önce
Boşu boşuna buralarda yalandan ağlayan arkadaşlar talebinizi sistemden paylaşın. Burada yazdıklarınızı takan mı var? Yazın şu maaş işini. Ama boşada umutlanmayın bu maaşlar adam olmaz. Herkes üç maymun el pençe divan modunda. Yada farklı işlere bakın ben öyle yapıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
İşten çıkardıklarınızın tazminatlarını ne zaman ödeyeceksnz? Malum darbe atlatıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde ~ 7 yıl önce
Çin nerde reis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aircraft ~ 7 yıl önce
bılet parasını oderken %50 sını ayın 26 sında dıgerınıde ayın 5 ınde odesek olurmu personel maaslarına yaptıgınız gıbı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 7 yıl önce
Teoman Bey Maaş larda kur ne zaman düzelecek, 2 yıldır zam bekliyoz. ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000