26 Nisan 2018, Perşembe 13:10:40

Bilal Ekşi'den pilotlara önemli mesajlar

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Ekşi, kutlama mesajında pilotların çalışma şartlarına yönelik önemli noktalara da değindi.
  • FTL uygulandı başarı ile test edildi, geri dönüş yok . Sırada BAL KAYMAK maaşların makul seviyelere çekilmesi personel giderlerin yarıya indirilme projesi var.. Kaptanlar burda yazdıklarınızı okuyor herkes .. Şirkete zarar vermeyen yorumlar yapma HUSUSUNU hatırlatırım..
  • bu işleri. gerci bunda kapasite bu
  • Kıbrıs hava yolları nı kim batırdı...
  • uçağı uçuranlar yorgunuz emniyetli değil diyor ofiste koltuğunda oturan limit içi emniyetli diyor gerçekten dünya havacılık tarihine geçecek ibretlik anlar bunlar.
  • işimi seviyorum ve sağlıkla, emniyetle uçmak istiyorum; ama çok yorgunum, kemiklerim sızlıyor, uçuşlara sürünerek gidiyorum. yatmakla geçmeyen bir birikmiş yorgunluk var üzerimizde. uçuşta bir hata yapmamak için tüm boş vakitlerimde sadece yatıyor ve dinlenmeye çalışıyorum; sosyal hayat kalmadı, mutsuzuz. lütfen bir çözüm bulun, insanların sağlığıyla, hayatlarıyla oynuyorsunuz.
  • Bizim Ucan şeflere ne olucak?
  • Arkadaşlar herkes vizyonu kadar konuşur suç bunda değil ki, kapasitesi bu kadar alalade bir fabrika müdürü gibi konuşuyor.Muhatap aldığı insanların yaptığı işin dünyada bir karşılığı olduğunu değerlendirecek vizyon nerde bunda..Bir gün defolup gidecekler bu 2 si de ama korkarım olan şirkete olacak..
  • Dün uçağa alınan "salma köpekler" hakkındaki şikayetimi geri alıyorum. Meğer köpekler Amerikaya (Yaz Tatiline) gidiyorlarmış. Geri zamanlarda kalmış olmamı lütfen mazur görünüz. Bizler ondan bundan ufak tefek bağışlarla muhtaç çocukları okutmaya çalışmak gibi modası geçmiş boş işlerle uğraşıyormuşuz meğer. Zaman değişmiş şimdi köpekler çocuklardan daha şanslı, Amerikaya yaz tatiline götürülüyorlar. Bu yorumu ister basın ister basmayın; YUH SİZE BE YUH SİZE !
  • Resminde ne mutlu çıkmışsın, sahteci seni. Gerçekler karşısında mutlu musun gerçekten? Hiç zannetmiyorum. İmam gülüşüne devam müdür.
  • Su adama neden maruz birakiyorsunuz bizi acaba ? Allah askina bari burada gormeyelim ya bu adamin aklimiza ettigi hakaretleri. He bilal he he he evet oyle eminsin sen allah razi olsun senden.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Ekşi, kutlama mesajında pilotların çalışma şartlarına yönelik önemli noktalara da değindi.

Ekşi, Uçuş Süresi Sınırlaması (Flight Time Limitation - FTL) olarak bilinen ve pilotların sıkça şikayetçi olduğu konular hakkında da bazı mesajlar verdi.

İşte THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin o mesajı:

"Sevgili Pilot Arkadaşlarım,

Öncelikle “Dünya Pilotlar Gününüzü” tebrik ederim.

Bugün hem gününüzü tebrik etmek hem de sizlere doğrudan mesaj ile birkaç hususu iletmek istiyorum.

Şikâyetlerinizi biliyorum. Taleplerinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum.

Biz büyük bir takımız. Sizlerle birlikte çok güzel başarılar elde ettik, bugünlere geldik. İnşallah birlikte daha fazla başarılar elde edeceğiz. Yaşanan sıkıntı ve sorunlarımızı birlikte kuracağımız etkin iletişim ile çözeceğiz.

İçinizden bazı arkadaşlarla ve birim yöneticileriniz ile birebir yaptığımız sohbetlerde bazı hususlarda bir bilgilendirme ihtiyacı olduğunu gördüm. Onun için bu mesajımı lütfen bu gözle okuyunuz.

1.      Bütün uçuş ekiplerimiz
a.      Başta, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM)  düzenlemesi olan SHT-FTL
b.      Toplu İş Sözleşmesi (TİS)
c.      Sendika ile yapılan protokoller
d.      Şirket  Kuralları ( Kurumsal Emniyet biriminin tavsiyeleri vb.)
e.      Uçuş İşletme Başkanlığının yaptığı risk değerlendirmeleri,
temelinde planlama yapılmaktadır.

2.      SHT-FTL, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı EASA, PART-FTL’in  tercüme edilmesi ile yerel mevzuat haline getirilmiştir.
3.      PART-FTL, uzun bir hazırlık ve bütün paydaşlar ile istişareler ile hazırlanmış ve uçuş emniyetini korumayı amaçlayan bir mevzuattır. ( FLIGHT TIME LIMITATION)

Sevgili Pilot Arkadaşlarım;

Uçuş emniyetini garanti altına almaktan sorumlu sivil havacılık düzenlemelerine uygun yapılan her planlama EMNİYETLİDİR. Bu tartışmasız böyledir. Bizler hem ulusal ve hem de uluslararası kurallara göre hareket etmekteyiz. Ancak bu durum, sizlerden gelen daha iyi şartlar ile uçuşlar planlanabilir mi talebinin önüne engel değildir.

Bu sebeple daha iyi şartlarla planlanmak için TİS ve Sendika ile yapılan protokoller ve şirket kuralları ile uçucu lehine daha konforlu şartlar da planlama yapmaktayız. Elbette bu durumun da daha iyisi vardır ve yapılabilir de.

Ayrıca FTL ile birlikte Kurumsal Emniyet Başkanlığı altında bir birim olarak, Bitkinlik birimimizi kurduk.  Boeing Alertness Model (BAM) yazılımını kullanıyoruz.
Kurumsal Emniyet Başkanlığı, Uçuş İşletme Başkanlığı, Kabin Hizmetleri Başkanlığı, Ekip Planlama Başkanlığı ve Sağlık Müdürlüğünden oluşan Bitkinlik Eylem Grubu (BEG ), bitkinlik üreten uçuşları tespit edip FTL’e uygun dahi olsa şirket kuralı oluşturup bazı ilave rahatlatıcı tedbirler almaktır.

Bu birimimiz çalışıyor. Ve kararlar almaya başladı. Sizden gelen raporları inceliyor, gerekir ise kontrol amaçlı o paternleri ilgili pilot arkadaşlarımız uçuyorlar. Yani sizlerin temsilcileri tüm iyileştirme süreçlerinin içindedir.

Bütün uçuş planlamalarımız SHGM tarafından sürekli olarak ve EASA tarafından da zaman zaman denetlenmektedir. Bugüne kadar bu denetlemelerde sivil havacılık kurallarına aykırı bir planlama tespit edilmemiştir. Zaten emniyet kültürümüz de kurallara aykırı bir planlamaya müsaade etmez ve THY çalışanı hiç kimse de böyle bir şeyi aklına getirmez ve getiremez.

Sevgili Arkadaşlarım,

Şundan eminim, hiçbir tereddüdüm yok. THY olarak sivil havacılık kurallarına aykırı bir şey yapmıyoruz, yapmadık ve yapmayacağız.  TİS ve sendika ile imzaladığımız protokollere büyük saygımız var ve uyguluyoruz.

Biliyorum daha da iyi şartlarla uçuş yapma talebi insani bir taleptir. Şirketimiz de imkânları ölçüsünde bunları yerine getirmek arzusundadır. Ancak bu talepleri değerlendirirken şirketimizin rekabet ettiği havayollarının uygulamaları, pilot kaynağının sınırlı olması ve büyüyen havayolumuzu da dikkate almamız gerekiyor.  Bunları dikkate almaz isek rahatlamalar kısa süreli olur ve sonrasında daha büyük bedelleri hep beraber öderiz.

Ben pilot arkadaşlarıma güveniyorum ve bu süreci akli selim ile değerlendireceklerine inanıyorum. Bizler için sizlerden gelen öneriler çok önemlidir. Sizi daha fazla dinleyeceğiz. Yapabileceklerimizi yapacağız. İmkânların elvermediği hususları da sizlerle tüm açıklığı ile paylaşacağız.

Sevgili Pilot Arkadaşlarım,

Dünya Pilotlar Gününüzü tekrar tebrik eder, saygı ve sevgilerimi iletir, emniyetli uçuşlar dilerim."

Bilal Ekşi'den pilotlara önemli mesajlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (189)

Bal kaymak ~ 6 yıl önce
FTL uygulandı başarı ile test edildi, geri dönüş yok . Sırada BAL KAYMAK maaşların makul seviyelere çekilmesi personel giderlerin yarıya indirilme projesi var.. Kaptanlar burda yazdıklarınızı okuyor herkes .. Şirkete zarar vermeyen yorumlar yapma HUSUSUNU hatırlatırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 6 yıl önce
15 bin tl altına fo maaşı düşsünde bak çalışıyormuyum burda seni sivri zekalı...
ya bırak ~ 6 yıl önce
bu işleri. gerci bunda kapasite bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Kıbrıs hava yolları nı kim batırdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper tespit ~ 6 yıl önce
uçağı uçuranlar yorgunuz emniyetli değil diyor ofiste koltuğunda oturan limit içi emniyetli diyor gerçekten dünya havacılık tarihine geçecek ibretlik anlar bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORGUNUZ ~ 6 yıl önce
işimi seviyorum ve sağlıkla, emniyetle uçmak istiyorum; ama çok yorgunum, kemiklerim sızlıyor, uçuşlara sürünerek gidiyorum. yatmakla geçmeyen bir birikmiş yorgunluk var üzerimizde. uçuşta bir hata yapmamak için tüm boş vakitlerimde sadece yatıyor ve dinlenmeye çalışıyorum; sosyal hayat kalmadı, mutsuzuz. lütfen bir çözüm bulun, insanların sağlığıyla, hayatlarıyla oynuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Bilal bey ~ 6 yıl önce
Lütfen kulak vet pilotlarına Son pişmanlık fayda etmez
Kaptan 320 ~ 6 yıl önce
Beni tarif etmişsin kardeşim.
KA2 ~ 6 yıl önce
Bizim Ucan şeflere ne olucak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VİZYON ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar herkes vizyonu kadar konuşur suç bunda değil ki, kapasitesi bu kadar alalade bir fabrika müdürü gibi konuşuyor.Muhatap aldığı insanların yaptığı işin dünyada bir karşılığı olduğunu değerlendirecek vizyon nerde bunda..Bir gün defolup gidecekler bu 2 si de ama korkarım olan şirkete olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şanslı Köpekler ~ 6 yıl önce
Dün uçağa alınan "salma köpekler" hakkındaki şikayetimi geri alıyorum. Meğer köpekler Amerikaya (Yaz Tatiline) gidiyorlarmış. Geri zamanlarda kalmış olmamı lütfen mazur görünüz. Bizler ondan bundan ufak tefek bağışlarla muhtaç çocukları okutmaya çalışmak gibi modası geçmiş boş işlerle uğraşıyormuşuz meğer. Zaman değişmiş şimdi köpekler çocuklardan daha şanslı, Amerikaya yaz tatiline götürülüyorlar. Bu yorumu ister basın ister basmayın; YUH SİZE BE YUH SİZE !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lo ~ 6 yıl önce
Resminde ne mutlu çıkmışsın, sahteci seni. Gerçekler karşısında mutlu musun gerçekten? Hiç zannetmiyorum. İmam gülüşüne devam müdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sag koltuk ~ 6 yıl önce
Su adama neden maruz birakiyorsunuz bizi acaba ? Allah askina bari burada gormeyelim ya bu adamin aklimiza ettigi hakaretleri. He bilal he he he evet oyle eminsin sen allah razi olsun senden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000