16 Kasım 2011, Çarşamba 17:14:35

BIKMADINIZ MI?

Türk basını, havayolunun halkın yolu olmasından sonra ilk kez uçağa binen ya da havalimanına gelen yolcularla görevliler arasında yaşanan ilginç diyalog haberlerini her yıl tekrarlamaya devam ediyor.
  • Her zamanki gibi hazırlıksız gelişen bir sektör ve eğitimsiz milyonlarca yolcu. Hayatımızın çoğu alanda geçerken biraz eğlenmemizin kime ne zararı var.? Ben kitap yazacağım bunlardan.
  • yolcu: iyi akşamlar, 20.00 deki madrid uçağı indi mi? memur: beyfendi saat 23:00 de gelecek madrid uçağı var yolcu: olur mu yaw 20:00 de de olması lazım, iyi bakar mısınız memur: yok beyfendi 23:00 e kadar inecek uçak yok. (sabiha gökçen kontrol edilir) beyfendi sizin dediğiniz uçak sanırım sabiha gökçen havalimanına inen pegasus havayollarının madrid uçağı yolcu:ben sabiha gökçende değil miyim?????
  • süper haber yaaa :D
  • tk 330 tam bir fikra gibi olmus super.
  • havayolunu halkin yolu yaptik.Zamanla ogrenecekler!
  • Pistteki buzlanma nedeniyle slot yiyen uçağın yolcusu da koca şirket bi zincir takamıyormu demişti.
  • Anlamsız bir haber ve anlamsız bir tepki... Havacılık sektörü için yapılan bir haber değil bu... Halkın geneline yapılan bir haber ve dolayısıyla sektördeki 50-100 bin civarı insanın ilgisini çekmeyebilir ama geri kalan milyonların ilgisini çekmesi çok olağandır... Algıda seçicilikle haber yapıp bıkmadınız mı deyip ayıplayacağınıza empati kurun biraz. Bence bu haberin kedisi tam haber olmuş... Haber uzun yer tutsun diye yapılan gereksiz tekrarların farkında mısınız????
  • ISRARLA YANLIŞ UÇAĞA BİNDİĞİNİ SÖYLÜYOR... DOĞRU UÇAK DİYORUZ... NERDEN ÇIKARTTIN ŞİMDİ YANLIŞ UÇAK DİYE SORUYORUZ... BOARGING KARTINI GÖSTERİYOR... TK 330 YAZIYOR DİYOR... TAMAM DOĞRU ... AMA UÇAĞIN KAPISINDA A 320 YAZIYOR DİYOR...
  • BİZ SAF MIYIZ. ? Komik haber derken kendileri oluyor. haberler haberler..::)) parodik haberler..
Geçtiğimiz yıllarda aynı kelimeler ve komik sözlerle yapılan haberler, temcit pilavı misali tekrar tekrar ısıtılarak okuyucuların önüne konmaya devam ediliyor. İşte Cihan Haber Ajansı tarafından bugün tekrardan geçilen ve birçok gazete tarafından da yayınlanan o haber;

Uçak yolcularından güldüren sözler

Atatürk Havalimanı ile buradaki havayolu şirketlerindeki görevliler ile bazı vatandaşlar arasındaki konuşmalar fıkraları aratmıyor. "Bizans class koltuk istiyorum", "Taksim'deki havalimanının telefonunu alabilir miyim?", "Bant kaydı mı yoksa canlı mı konuşuyorsunuz?", "Yer yoksa yedek kulübesine kaydedin?", "Beni almadan nereye gidiyorsunuz?", "Bari röntgen cihazından geçirin iç organlarımızı da görürsünüz?" gibi diyaloglar işitenleri güldürüyor.

Yolcu ve ya yakınları ile yaşanan komik konuşmalar, havalimanı personel arasında dilden dile dolaşıp neşe kaynağı oluyor.

Havacılık sektöründeki gelişmeye paralel uçakla seyahat eden insan sayısının artmasıyla yoğun olarak kullanılan Atatürk Havalimanı'nda ilginç anlara sahne oluyor.

Uçağa biniş kapısı üzerinde reklam için konmuş kemençe resmini gören bir kişinin görevliye, "Bu kapıdan sadece Trabzonlular mı geçiyor?", aynı uçakla seyahat eden kişinin diğerine "Yolculuk nereye hemşehrim?", santrali arayan sahsın, "Canlı mı bant kaydı mısınız?", uçaktaki bir yolcunun hostesten "Havalandırma yetersiz pencere açabilir misiniz?" sözleri hem güldürüp hem de düşündürüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın adını Semiha Yankı diye telaffuz edenlerin yanı sıra Yeşilköy için Atatürk Havayolları diyen kişiler bile bulunuyor. Uçağa yaklaşık 30 ile 45 dakika önce binmesi gerektiğini bilmeyen çok sayıda yolcu da otobüs terminalindeki gibi sanıp görevlilere, "Beni almadan nereye gidiyorsunuz?" gibi sitemde bulunuyor.

Güvenlik noktasından geçişte sorun yaşayan kimi yolcuların da görevlilerle tartışma esnasında sinirlenip, "Donumu da çıkartayım mı?", "Bari röntgen cihazından geçirin iç organlarımızı da görürsünüz" demesi vatandaşların pratik zekasını gösteriyor. Hatta x ray cihazından geçtiği halde sinyal veren bir kişi de sinirlenip bavulların geçirildiği bölüme girip karşıya geçince "İşte bavul gibi geçtim, oldu mu?" demişti.

Havalimanı yetkilileri, komik diyalogların genellikle ilk kez uçağa binen yada havalimanına gelen kişilerle yaşandığını ifade etti.
BIKMADINIZ MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Her zamanki gibi hazırlıksız gelişen bir sektör ve eğitimsiz milyonlarca yolcu. Hayatımızın çoğu alanda geçerken biraz eğlenmemizin kime ne zararı var.? Ben kitap yazacağım bunlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcu: iyi akşamlar, 20.00 deki madrid uçağı indi mi? memur: beyfendi saat 23:00 de gelecek madrid uçağı var yolcu: olur mu yaw 20:00 de de olması lazım, iyi bakar mısınız memur: yok beyfendi 23:00 e kadar inecek uçak yok. (sabiha gökçen kontrol edilir) beyfendi sizin dediğiniz uçak sanırım sabiha gökçen havalimanına inen pegasus havayollarının madrid uçağı yolcu:ben sabiha gökçende değil miyim?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
süper haber yaaa :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tk 330 tam bir fikra gibi olmus super.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havayolunu halkin yolu yaptik.Zamanla ogrenecekler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pistteki buzlanma nedeniyle slot yiyen uçağın yolcusu da koca şirket bi zincir takamıyormu demişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anlamsız bir haber ve anlamsız bir tepki... Havacılık sektörü için yapılan bir haber değil bu... Halkın geneline yapılan bir haber ve dolayısıyla sektördeki 50-100 bin civarı insanın ilgisini çekmeyebilir ama geri kalan milyonların ilgisini çekmesi çok olağandır... Algıda seçicilikle haber yapıp bıkmadınız mı deyip ayıplayacağınıza empati kurun biraz. Bence bu haberin kedisi tam haber olmuş... Haber uzun yer tutsun diye yapılan gereksiz tekrarların farkında mısınız????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ISRARLA YANLIŞ UÇAĞA BİNDİĞİNİ SÖYLÜYOR... DOĞRU UÇAK DİYORUZ... NERDEN ÇIKARTTIN ŞİMDİ YANLIŞ UÇAK DİYE SORUYORUZ... BOARGING KARTINI GÖSTERİYOR... TK 330 YAZIYOR DİYOR... TAMAM DOĞRU ... AMA UÇAĞIN KAPISINDA A 320 YAZIYOR DİYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BİZ SAF MIYIZ. ? Komik haber derken kendileri oluyor. haberler haberler..::)) parodik haberler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000