25 Nisan 2009, Cumartesi 08:15:42

Beyaz Saray'da 'uçak' alarmı!

ABD Başkanı Barack H. Obama ve yardımcısı Joe Biden'in Beyaz Saray'da bulunduğu sırada Gizli Servis'ten gelen bir haber hareketli anların yaşanmasına neden oldu...
  • kimi bombadan,kimi korkudan ölürmüş dünya hali ....

Washington semalarında küçük bir uçağın dolandığı bilgisi üzerine Obama ve Biden'in yeri değiştirildi.

11 Eylül saldırılarının ardından sıkı kontrol altında tutulan Washington'daki hava sahası küçük bir uçak tarafından ihlal edildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından harekete geçen Gizli Servis, olay anında Beyaz Saray'da bulunan Başkan Barack Obama ile yardımcısı Joe Biden'i güvenli olan başka bir yere yönlendirdi, ancak bunun bir tahliye olarak ifade edilemeyeceğinin altı çizildi. Yaşanan durum aradan geçen birkaç dakika içinde netliğe kavuştu. Karmaşaya neden olan pilotun rotasının değiştirilmesinin ardından gelen "temiz sinyali" üzerine durum yeniden normale döndü.

Bu arada Beyaz Saray'ın kuzey kısmında bulunan insanların da Gizli Servis birimlerince içeri girmeleri konusunda uyarıldıkları öğrenildi. Obama'nın ailesinin ise yaşanan bu durumdan ne şekilde etkilendiklerine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu arada 11 Eylül 2001 tarihinde teröristlerce kaçırılan uçakların Pentagon, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi ve Pennsylvania'daki bir araziye çarpmasının ardından Washington hava sahası sıkı denetim altına alındı.

Beyaz Saray'da 'uçak' alarmı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kimi bombadan,kimi korkudan ölürmüş dünya hali ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000