05 Mayıs 2010, Çarşamba 13:13:00

BEST AIR SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR!

Mali ve yönetimsel sorunlar yüzünden kapanan havayolu şirketlerine üç gün sonra bir yenisi daha ekleniyor. Eğer bir mucize yaşanmazsa Best Havayolları, kapısına kilit asacak.
  • Eh artik 8 Mayis sureside doldu! Ofis esyasi bile kalmayan, hacize ugramis bir sirketin isletme ruhsati bir daha uzatilmaz sanirim. Bahtisah hanimda kara kara dusunsun artik Sikagoda kimlere ne ettimde bunlar basima geldi diye. Bakkal dukkani acmaya benzemiyormus degilmi. Daha Amerikadaki borclar mahkemeler var basinizda. AHlar iste boyle cikiyor bir bir.
  • tacizci kaptan diyerek elinden hisselerini almak için işten attıkları sermaye yükseltimine gittikleri kişi şirket kurulumunun mimarıymış aslında ve bu davanın temyiz vs tüm görüşmelerinden sonra ki yakın zamanda gerçekleşti 1-2 a y önce net sonuca ulaşıldı; tutarsız iddalar ve suçlamaların anlaşılmasıyla bahtışen hanım 9 ay hapise çarptırılıyor ve paraya çevrilmiş sonraki evine kaçmış demekki.
  • yönetmeliklerde uçak başına 1000.000 usd teminat alınır deniyor ise neden SHGM de sadec e 500.000 usd lık teminat var ve buna kim izin verdi işte neden uzatma verildiğinin cevabı oyunun içinde kimler var dersiniz ?????
  • Bu uçakların yerine A320 alsalardı, acaba BEST AIR yine batar mıydı?
  • Kim bu tacizci Kaptan? Taciz ettiği için mahkum oldu mu? Yorumlarınızı havacılık camiasının içinden olmayanların da okuduğunu unutmayın. Bu nedenle açık olun ki biz de bilelim.
  • Havacılıktan kazanılan para havacılığa yatırılmalıdır ki işler büyüsün , gelişsin..
  • şuan adım kadar eminim bu yazıları best aır in bu hale gelmesınde başrol oynayan herkımse okuyor veya okuyorlardır ve sözüm size!!! allah size yaşadığım sıkıntıları sorunların icraların gecelerı yaataamadığım uykusuz gecırdgıım onca gecenın yüzbin mislinın çoluk çocuğunuza size yaşatsın o yüce allahımmm bak ne güzel nietlerle uçucaksınız yönetıcıler kaptanlar allahım sizi hiç iki yakanızı bır araya getırmesın.....
  • Türk teşvik yasalarına göre kazanıyorlar ama sivil havacılığın öngördüğü eşit rekabet kurallarına uymuyorlar. Kazandıklarını sektöre yatırım yapmıyorlar. Otellere, dev ölçekli arazilere yatırıyorlar. Çünkü bu sektörde devamlı kurallara uymak idealis yatırımcının işidir. Kimse istemezdi ama kapanabilir. Diğer şirketler de buna benzer nedenlerle kapanmıştır.
  • her koyun kendi bacağından asılı demekki stratejik hatalar yapılmış yanlış kişilerle yola devam edilmiş, başkalarının dolduruşuna gelinmiş vs vs vs... Aslında bahtışen kötü biri değil sadece cimri ve paragöz başkalarının rıskına göz diktiğinden değil para onda hastalık olduğundan borçlarını ödeyip temizlenmek yerine sanki ona parasını vermemişlerde o kırılmışcasına gemileri yakmaya niyetli. Allah sonunu hayır etsin, görmemiş mi ki ondan önce bunu yapanlar kötü anıldı cazalarını çekti ve piyasalardan yok oldular, ticaret kar etmek için bir çok yolu sevap kılar başkalarının terini çalarken değil,o da öğrecenek takdirini bulacak,
  • bu anne - kız muhteşem(!) yönetimleriyle hem şirkete,hem sivil havacılığımıza kapanmayacak yaralar açmışlardır.. çok iyi niyetle başlayan yolculuk maalesef hüsranla bitmiştir... emeğe geçenler kınalar yaksınlar...

Amerika’da yaşayan iş kadını Bahtışen Tunca, Türk sivil havacılığına renkli bir giriş yapmıştı. Blue Jean’le hostesleriyle Polat Otel’de medya karşısına çıkan Bahtışen Tunca ve ekibinin kaderi hiç de şen olmadı.

MNG Havayolları’ndan satın aldıkları iki MD-82 tipi uçakla 2006 yılının Mayıs ayında operasyonlarına başlayan Best Havayolları’nın işleri başından beri hiç yolunda gitmedi.

Kuruluştan birkaç ay sonra 9 pilotun aynı anda istifa etmesiyle sarsılan Best Havayolları, hemen sonrasında da taciz skandalıyla gündeme gelmişti.

Sürekli inişli çıkışlı performans gösteren Best Havayolları, çalkantılı sürece daha fazla direnemedi. Mali açıdan zor duruma düşen şirket, 20 milyon dolara yakın borç batağına battı.

Borç denizinde yüzen şirketi almak isteyen girişimciler de şirketin borçları yüzünden hep geri adım attı.

Bu durum Best Havayolları için adeta sonun başlangıcı oldu. Şirketin iki uçağına borçlarına karşılık el kondu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, mali ve yönetim durumlarını düzeltmesi için  27 Ocak’ta üç ay süre tanıdı.

SHGM’nin tanıdığı süre üç gün sonra yani 8 Mayıs’ta sona eriyor. Eğer kalan süre içerisinde bir mucize yaşanmazsa Best Havayolları, artık havacılık arenasından tamamen çekilecek.

Şirketin adı tıpkı İstanbul Havayolları, Nesu Air, Green Air, VIP Air gibi kapanan sayısız havayolu şirketlerinin arasında yerini alacak.

Sektöre adım atarken böyle şov yapmışlardı:









©AirportHaber.com

BEST AIR SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 14 yıl önce
Eh artik 8 Mayis sureside doldu! Ofis esyasi bile kalmayan, hacize ugramis bir sirketin isletme ruhsati bir daha uzatilmaz sanirim. Bahtisah hanimda kara kara dusunsun artik Sikagoda kimlere ne ettimde bunlar basima geldi diye. Bakkal dukkani acmaya benzemiyormus degilmi. Daha Amerikadaki borclar mahkemeler var basinizda. AHlar iste boyle cikiyor bir bir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tacizci kaptan diyerek elinden hisselerini almak için işten attıkları sermaye yükseltimine gittikleri kişi şirket kurulumunun mimarıymış aslında ve bu davanın temyiz vs tüm görüşmelerinden sonra ki yakın zamanda gerçekleşti 1-2 a y önce net sonuca ulaşıldı; tutarsız iddalar ve suçlamaların anlaşılmasıyla bahtışen hanım 9 ay hapise çarptırılıyor ve paraya çevrilmiş sonraki evine kaçmış demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yönetmeliklerde uçak başına 1000.000 usd teminat alınır deniyor ise neden SHGM de sadec e 500.000 usd lık teminat var ve buna kim izin verdi işte neden uzatma verildiğinin cevabı oyunun içinde kimler var dersiniz ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçakların yerine A320 alsalardı, acaba BEST AIR yine batar mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kim bu tacizci Kaptan? Taciz ettiği için mahkum oldu mu? Yorumlarınızı havacılık camiasının içinden olmayanların da okuduğunu unutmayın. Bu nedenle açık olun ki biz de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılıktan kazanılan para havacılığa yatırılmalıdır ki işler büyüsün , gelişsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şuan adım kadar eminim bu yazıları best aır in bu hale gelmesınde başrol oynayan herkımse okuyor veya okuyorlardır ve sözüm size!!! allah size yaşadığım sıkıntıları sorunların icraların gecelerı yaataamadığım uykusuz gecırdgıım onca gecenın yüzbin mislinın çoluk çocuğunuza size yaşatsın o yüce allahımmm bak ne güzel nietlerle uçucaksınız yönetıcıler kaptanlar allahım sizi hiç iki yakanızı bır araya getırmesın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk teşvik yasalarına göre kazanıyorlar ama sivil havacılığın öngördüğü eşit rekabet kurallarına uymuyorlar. Kazandıklarını sektöre yatırım yapmıyorlar. Otellere, dev ölçekli arazilere yatırıyorlar. Çünkü bu sektörde devamlı kurallara uymak idealis yatırımcının işidir. Kimse istemezdi ama kapanabilir. Diğer şirketler de buna benzer nedenlerle kapanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her koyun kendi bacağından asılı demekki stratejik hatalar yapılmış yanlış kişilerle yola devam edilmiş, başkalarının dolduruşuna gelinmiş vs vs vs... Aslında bahtışen kötü biri değil sadece cimri ve paragöz başkalarının rıskına göz diktiğinden değil para onda hastalık olduğundan borçlarını ödeyip temizlenmek yerine sanki ona parasını vermemişlerde o kırılmışcasına gemileri yakmaya niyetli. Allah sonunu hayır etsin, görmemiş mi ki ondan önce bunu yapanlar kötü anıldı cazalarını çekti ve piyasalardan yok oldular, ticaret kar etmek için bir çok yolu sevap kılar başkalarının terini çalarken değil,o da öğrecenek takdirini bulacak,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu anne - kız muhteşem(!) yönetimleriyle hem şirkete,hem sivil havacılığımıza kapanmayacak yaralar açmışlardır.. çok iyi niyetle başlayan yolculuk maalesef hüsranla bitmiştir... emeğe geçenler kınalar yaksınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000