04 Mart 2011, Cuma 10:51:50

BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI GÖKYÜZÜNDE

Rusya’da 5. nesil savaş uçağı olan T-50 uçağının ilk deneme ucuşu yapıldı. Komsomolsk-Amur uçak fabrikasının hava alanından havalanan uçağın uçuşu bir saat kadar sürdü. Uçağı deneme pilotu Sergey Bogdan yönetti.
  • Rusların daha önce F15-F14 tasarımlarından kopye ederek yaptığı tasarımlara benziyor ancak Mig29 ve Su27 'de olduğu gibi Ruslarında hakkını vermek lazım.Bu uçak için F22'den üstünmüdür , avioniklerde değildir ancak sağlamlık-dayanıklılıkta muhtemelen daha iyidir. Hız konusuna gelince, son dönemde amaç bir savaş uçağının sadece hızlı gitmesinden çok manevra kabiliyeti-uzun mesafeye gitmesi-radar görünmezlik özelliği vs..olduğu için bu hız yeterli gibi görünüyor.
  • Yav abiler bizim pilotlar zaten rus ucaklari ile ucmuyorlarmi ? Bayramlarda hep görüyom..Bayramda geceler mig degilmi ?
  • Bilgi yanlış.Uçakilk uçuşunu yapalı aylar oldu.Gördük o kadar fotosunuda.
  • Milletin annesini babasını karıştırmayın yorumlarınıza, ne seviyesiz yaratıklarsınız siz ya!!!
  • SİVİL HAVACILIKTA BİZİ ÖYLE HAZIRCI YAPMIŞLAR Kİ, ÜRETİMİN Ü'SÜNÜ BİLE YAPACAK DURUMDA DEĞİLİZ. BAKIM KONUSUNDA DA YEDEK PARÇALARDAN ZATEN CANIMIZA OKUYORLAR. UÇUŞTAN KAZANILAN PARALARIN NEREDEYSE ÜÇTE İKİSİ BAKIMA GİDİYOR. İYİ OLUR İNŞALLAH.
  • argeye onem verıp kendı savas ucagını ve yolcu ucagını yapmalıdır artık ulkem.
  • ÜLKENE SAATTE 2100km hızla saldırılar düzenlenirken sende çiçek atarsın. kurtuluş savaşı zamanında şehit olan ölüme koşan 100bin lerce mehmetcik senin gibilerin ruhunu taşısaydı annenin kocası ya rum olurdu ya da ermeni. artık adını da kendin koy. güçlünün haklı olduğu dünyamızda senin gibileler ülke batırırlar.
  • Uçağın süratinin 2100 KM/h olduğu vurgulanmış. Bu savaş uçakları için çok bir sürat değil. 1960'lı yıllarda üretilen F-4 Phantom uçağının sürati 2,4 (+) Mach'tır. 2,4x660x1,832= 2902 Km/h. Bir de (+) plusunu koyarsanız siz düşünün. Yaklaşık 3000 Km/h. Ve halen bu performansını koruyor. Vurgu yapılması gereken konu 5 nci nesil olması. 5 nci nesilden de ne anladığınıza veya neye önem verdiğinize bağlı. Yine de, Doğu Almanyanın Batı ile birleşmesiyle Rus uçakların teknik özelliklerinin üstünlüğü öğrenildi ve ispat edildi. Takip etmekte yarar var.
  • şu adamlardan biraz ders alalım ,
  • JSF'e ortak olacagimiza bu ucaga ortak olmaliydik. Nede olsa dunyanin en iyi savas ucaklarini ruslar uretiyor.
Başlıca nitelikleri saklanan ağır avcı uçağı T-50'nin hareket hızı saatte 2l00 kilometre...

Uçuş menzili 5500 kilometre olan üstün performanslı uçak, durmadan yetkinleştirilen çağdaş savaş metodlarına uygun yapılacak.

Deneme pilotu Magomed Tolboyev T-50 uçağını değerlendirerek şunları söyledi:

Üstün performanslı uçağın uçuş ve teknoloji nitelikleri çok yüksek,tüm sistemleri mükemmel .Çok amaçlı avcı uçağı olan T-50 uçağı üstün teknolji standartlarına uygun. Hizmet süresinin 50 yıl kadar olacağı,sonradan modifikasyonu yapılacağı sayılıyor.

İnovasyon teknolojileri uygulanarak kompozit malzemelerden yapılmış T-50 avcı uçağı aerodinamik yapısı kusursuz olduğu için radara ve kızılötesi ışınlara yakalanmıyor.Yetkin yer belirleme sistemi sayesinde her çeşit hava şartlarında gece gündüz sesüstü hızla uçuş yapabiliyor.

RBK görevlisi Sergey Starikov, Rusya hava kuvvetlerine bu uçak sağlamanın önemi konusunda şunları söyledi:

"Ülkenin savunma gücünün artışı için bunun büyük bir önemi var. Çünkü Rusya’nın ortakları olan ülkeler böyle uçaklara sahiptir. Rusya’nın geri kalmamak, bunlara yetişmek için 5. nesil savaş uçağını geliştirmesi lazımdı. 2l. yüzyılın uçağını geliştirmek fikri eski Sovyetler Birliğinde ve Birleşik Amerika’da aynı zamanda doğdu. Uçağı geliştirme çalşmaları l980 yıllarında başlandı. Ama Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Amerika, F-22 Raptor uçağı denen 5. nesil savaş uçağını Rusya’dan önce geliştirdi..Amerikan'ın bu projesi 65 milyar dolara mal oldu. F-22 Raptor uçağının bedeli 350 millyon dolardır. Bunun için Pentagon bu uçakları satın almayı reddetti. Rusya’da geliştirilmiş T-50 uçağı daha yetkin olduğu gibi daha ucuz. 20l5'te Rusya hava kuvvetlerine bu uçağın sağlanması planlanıyor."

(Turkish.ru)
BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI GÖKYÜZÜNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Rusların daha önce F15-F14 tasarımlarından kopye ederek yaptığı tasarımlara benziyor ancak Mig29 ve Su27 'de olduğu gibi Ruslarında hakkını vermek lazım.Bu uçak için F22'den üstünmüdür , avioniklerde değildir ancak sağlamlık-dayanıklılıkta muhtemelen daha iyidir. Hız konusuna gelince, son dönemde amaç bir savaş uçağının sadece hızlı gitmesinden çok manevra kabiliyeti-uzun mesafeye gitmesi-radar görünmezlik özelliği vs..olduğu için bu hız yeterli gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yav abiler bizim pilotlar zaten rus ucaklari ile ucmuyorlarmi ? Bayramlarda hep görüyom..Bayramda geceler mig degilmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilgi yanlış.Uçakilk uçuşunu yapalı aylar oldu.Gördük o kadar fotosunuda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Milletin annesini babasını karıştırmayın yorumlarınıza, ne seviyesiz yaratıklarsınız siz ya!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SİVİL HAVACILIKTA BİZİ ÖYLE HAZIRCI YAPMIŞLAR Kİ, ÜRETİMİN Ü'SÜNÜ BİLE YAPACAK DURUMDA DEĞİLİZ. BAKIM KONUSUNDA DA YEDEK PARÇALARDAN ZATEN CANIMIZA OKUYORLAR. UÇUŞTAN KAZANILAN PARALARIN NEREDEYSE ÜÇTE İKİSİ BAKIMA GİDİYOR. İYİ OLUR İNŞALLAH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
argeye onem verıp kendı savas ucagını ve yolcu ucagını yapmalıdır artık ulkem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÜLKENE SAATTE 2100km hızla saldırılar düzenlenirken sende çiçek atarsın. kurtuluş savaşı zamanında şehit olan ölüme koşan 100bin lerce mehmetcik senin gibilerin ruhunu taşısaydı annenin kocası ya rum olurdu ya da ermeni. artık adını da kendin koy. güçlünün haklı olduğu dünyamızda senin gibileler ülke batırırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçağın süratinin 2100 KM/h olduğu vurgulanmış. Bu savaş uçakları için çok bir sürat değil. 1960'lı yıllarda üretilen F-4 Phantom uçağının sürati 2,4 (+) Mach'tır. 2,4x660x1,832= 2902 Km/h. Bir de (+) plusunu koyarsanız siz düşünün. Yaklaşık 3000 Km/h. Ve halen bu performansını koruyor. Vurgu yapılması gereken konu 5 nci nesil olması. 5 nci nesilden de ne anladığınıza veya neye önem verdiğinize bağlı. Yine de, Doğu Almanyanın Batı ile birleşmesiyle Rus uçakların teknik özelliklerinin üstünlüğü öğrenildi ve ispat edildi. Takip etmekte yarar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu adamlardan biraz ders alalım ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
JSF'e ortak olacagimiza bu ucaga ortak olmaliydik. Nede olsa dunyanin en iyi savas ucaklarini ruslar uretiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000