28 Ekim 2011, Cuma 07:49:32

BERLİN UÇUŞLARINI BAŞLATIYOR

Kuzey Kore'ye ait Koryo Hava Yolları, Nisan 2012'de Almanya'nın başkenti Berlin'e direkt uçuş düzenleyecek...
  • cok olumlu bir adim. pyonyang'in avrupaya direk baglanmasi gerekiyordu. cok guzel bir havayolu. bi rkere ilyushinelrinde ucmustum. herkese tavsiye ederim!
İsveç merkezli Korea Konsult adlı turizm şirketinin internet sayfasından yaptığı duyuruya göre, Nisan 2012'de Koryo Hava Yolları, Berlin'e direkt uçuşa başlayacak. Böylelikle, Kuzey Kore Sovyetler Birliği'nin dağılması ile ilk defa Avrupa'ya bir direkt uçuş düzenlemiş olacak. 
 
Şirketin yaptığı duyuruda, haftada tek sefer olacak Berlin-Pyongyang uçuşlarının bir ay boyunca devam edeceği belirtildi. Kuzey Kore, bu yeni uçuş hattı için Rusya'dan 2010 yılında aldığı Tupolev 204-100 yolcu uçağını kullanacak. Tupolev 204-100, Rus yapımı olmasına rağmen Avrupa'da kabul edilen bu şirketin bir uçak modeli.

20'den fazla uçağı olan Koryo Hava Yolları'nın filosu ise genel itibari ile 60'lı veya 70'li yıllardan kalma Sovyet yapımı uçaklarla dolu. 
 
Kuzey Kore'nin bu yeni uçuş politikasının amacı ise Avrupa'dan daha fazla turist çekmek. Avrupalı turistlerin şimdiye kadar hep Rusya veya Çin aktarmalı geliyor olması, Kuzey Kore'nin turizmini kötü ekliyordu. Uzmanlar, Kuzey Kore'nin Avrupa'ya direk uçuş başlatmasının '2012 Güçlü Devlet' projesi ile paralellik göstermesine dikkat çekiyor. 
 
Öte yandan Koryo Hava Yolları, 9'u düzenli, 11'i düzensiz olmak üzere Kuzey Kore dışından 20 şehire uçuşlar düzenliyor. Haftada 5 kez Çin'in başkenti Pekin'e uçan Koryo Hava Yolları, haftada bir kez Çin'in Shenyang, Şanghay gibi şehirlerinin yanında Rusya'da Moskova, Habarovsk ve Vladivostok'a ve Tayland'ın başkenti Bangkok'a uçak seferi düzenliyor. (Son Dakika)
BERLİN UÇUŞLARINI BAŞLATIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
cok olumlu bir adim. pyonyang'in avrupaya direk baglanmasi gerekiyordu. cok guzel bir havayolu. bi rkere ilyushinelrinde ucmustum. herkese tavsiye ederim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000