01 Haziran 2008, Pazar 16:54:41

Berlin semalarında Türk bayrağı

Uluslararası Berlin Havacılık ve Uzaycılık Fuarı'nda (İLA) Türkiye'nin tek sivil şov-akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Türk bayrağını başarı ile dalgalandırdı.
  • Her zamanki gibi yine harika bir show sergilemiş konuşmasıda aynı şekilde etkileyici.Bu yıl airex2008 de inşallah bizi yine yalnız bırakmaz sabırsızlıkla bekliyeceğiz...

Berlin'de düzenlenen ve 42 ülkeden 1018 firmanın katıldığı Uluslararası Berlin Havacılık ve Uzaycılık Fuarı'nda (İLA) firma milyarlarca Euro’luk iş anlaşması yaparlarken, sektörde beklentilerinin yerine geldiği belirtildi. Türkiye’nin tek sivil şov-akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk İLA'da üç gün süreyle yaptığı akrobasi gösterilerinde izleyicilerin nefesleri kesip, heyecanlı dakikalar yaşatırken, Türk bayrağını başarıyla Berlin semalarında dalgalandırdı.

İçinde kanatlı sökülmüş halde Pitts akrobasi uçağını taşıyan özel bir TIR ile ilk kez Berlin İLA Fuarı'na katılan Öztürk, her yıl 20 bin kilometrenin üzerinde yol yaparak Avrupa'nın 15 değişik ülkesinde gösteri yapıyor.

Lüksemburg'da 2005 yılında katıldığı hava gösterileri esnasında İLA Fuar İdaresi tarafından fark edilip Berlin'e davet edilen ünlü akrobasi pilotu Öztürk, fuara GA Europe Havacılık Dergisi'nin sponsorluğunda geldiğini belirtti. Gösteri uçuşlarından zevk aldığını ve en büyük zorluğun kara yolculuğu olduğunu kaydeden Öztürk, 'Özel otomobilimle önde ben, arkamda gösteri uçağı 'Mor Menekşe Pitts'i taşıyan TIR'la her yıl Avrupa'da gösterilere davet ediliyorum. Zorluklara rağmen ülkemi tanıtmak hoşuma gidiyor' şeklinde konuştu.

"Korku olmadan cesaret olmaz"

Dünyanın en gelişmiş akrobasi uçağı olan özel el yapımı ve tamamen bu iş için geliştirilmiş 400 beygir gücündeki uçakla yaptığı şovlarla izleyicilerin yüreklerini ağzına getiren Öztürk, "Bu hareketleri yaparken korkmuyor musunuz?" sorusuna, "Bir insan ne kadar korkuyorsa o kadar cesurdur. Korku insanı disipline eder, tedbir almasını sağlar. Bir insan ben çok cesurum diyorsa, o aynı oranda korkmalıdır. Bu, sizi kontrol altına alan korku değil, sizin kontrol altına aldığınız bir korkudur. Korku yoksa cesaret de olmaz zaten' yanıtını verdi.

 


©AirportHaber Avrupa

Berlin semalarında Türk bayrağı

Yorumlar

piloturkey ~ 16 yıl önce
Her zamanki gibi yine harika bir show sergilemiş konuşmasıda aynı şekilde etkileyici.Bu yıl airex2008 de inşallah bizi yine yalnız bırakmaz sabırsızlıkla bekliyeceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000