02 Ocak 2015, Cuma 07:55:23

BER HAVALİMANI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Berlin’de yılan hikayesine dönen BER havalimanı şefi Hartmut Mehdorn görevinden istifa etmeden önce yeni açılış tarihini 2017 olarak açıkladı.
  • Maakesef paylaşacak gibi görünüyor...
  • üçüncü havalimanı da bu kaderi paylaşmaz umarım.

Berlin’de yılan hikayesine dönen BER havalimanı şefi Hartmut Mehdorn görevinden istifa etmeden önce yeni açılış tarihini 2017 olarak açıkladı. Ancak Yeşiller ve Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçiler bu tarihin de gerçekçi olmadığını dile getirdi. 

SPD’li Federal Meclis Ulaştırma Komisyonu Başkanı Martin Burkert, Welt gazetesine yaptığı açıklamada havalimanının 2018’den önce açılacağına inanmadığını belirtti. Yeşiller’in Berlin Eyalet Meclis Grubu Ulaştırma Politikaları Sözcüsü Stephan Klein, havalimanında yapılması kararlaştırılan genişletme çalışmasının bu tarihe kadar yetiştirilebileceğinden şüphe duyduğunu belirtti.

Klein, BER’in maliyetinin 5,4 milyar Euro sınırlı kalmayacağını dile getirdi. Yeşiller’in Federal Meclis Grubu Başkan Vekili Oliver Krischer ise BER ‘rezaleti’nden Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrint’i de sorumlu tuttu.

Aynı gazeteye konuşan Krischer, “Federal yönetim bu arızalı havalimanı BER’eyüz milyonlarca Euro vergi paraları ödemek zorunda olmasına rağmen Bakan Dobrindt hiç alakası yokmuş gibi davranıyor.” diye eleştirerek, bu bakımdan Dobrindt’in kademe kademe milyarlarca Euro’yu heba eden BER’in ana sorumlusu haline geldiğini vurguladı.

Krischer, Dobrindt ve bakanlığının ‘aptalca otoyol ücretini’ hayata geçirmekle meşgul olduğunu, bundan dolayı BER için vakit ayıramadığını kaydetti. Dobrindt’ten bu işe el atmasını talep eden Yeşiller partili siyasetçi, doğru düzgün planlama, konsept oluşturarak federal düzeyin paralarının heba olmasının engellenmesi gerektiğini belirtti. (Haberler)

BER HAVALİMANI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Maakesef paylaşacak gibi görünüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
üçüncü havalimanı da bu kaderi paylaşmaz umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000