12 Kasım 2014, Çarşamba 09:45:22

BELL 505 JET RANGER X İLK UÇUŞUNU YAPTI

Bell Helicopter, Bell 505 Jet Ranger X helikopterinin başarılı ilk uçuşunu yaptığını açıkladı. Bu ilk uçuş şirketin Québec'te Mirabel'de bulunan üretim tesisinde gerçekleşti.

Bell Helicopter, Bell 505 Jet Ranger X helikopterinin başarılı ilk uçuşunu yaptığını açıkladı. Bu ilk uçuş şirketin Québec'te Mirabel'de bulunan üretim tesisinde gerçekleşti.

Bell Helicopter'in ticari programlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Matt Hasik, "Bell Helicopter kısa hafif tekli pazarın öncülüğünü yapmıştır ve yaklaşık elli yıl sonra burada dünyanın uçma şeklini tekrar değiştiriyoruz” diye açıklamada bulundu. “Bell 505 için piyasada muazzam bir karşılık gördük ve bugün yapılan heyecan verici uçuş müşterilerimizin istemekte olduğu yüksek performanslı, yüksek değerli hava taşıtını temin etme yönünde yeni bir adım oluşturmaktadır.”

Bell 505, bir Müşteri Danışma Konseyi (CAC) tarafından sağlanan kapsamlı girdi temelinde tasarlandı. Bell Helicopter, Jet Ranger X helikopterini Şubat ayında HELI-Expo 2014'te sergiledi ve bu yeni model için 240'tan fazla niyet mektubu almış bulunuyor.

Bell Helicopter'in kıdemli uçuş test pilotu Yann Lavalle, “Bell 505 bugün tam da öngörülen şekilde bir performans gösterdi” diye açıklama yapmıştır. “Yaklaşık 50 yıl önce piyasayı belirlemiş olan Jet Ranger mirasının tarihinin bir parçası olmaktan heyecan duyuyorum.”

Bell Helicopter'in kıdemli uçuş test pilotu Eric Emblin açıklamaya katkıda bulunarak “Bell 505 düşük hızda kontrol edilebilirlik değerlendirmesi gerçekleştirdi ve yerel trafik düzeninde iki etap uçtu. Bugün en yüksek hızımız 60 knot oldu ve tüm uçuş yaklaşık 30 dakika sürdü” demiştir.

Jet Ranger X helikopterinin müşteri tarafından yönlendirilen tasarımı kanıtlanmış sistemler ile ileri düzey teknolojiyi ve gösterişli, modern bir tasarımı bir araya getirerek güvenliği, performansı ve uygun fiyatı ön plana çıkarıyor. Bell 505, pilotlara kritik uçuş bilgilerini bir bakışta vermek için Garmin G1000H Integrated Avionics Suite ile donatılmış olan ve iyi bir görüş sağlayan bir pilot kabinine sahip. Bell’in en yeni ticari helikopterinde Turbomeca Arrius 2R motor var ve pilotun iş yükünü daha da azaltan Tam Sayısal Motor Kontrol (FADEC) sistemine sahip. Geliştirilmiş ilave güvenlik özellikleri arasında daha iyi kendiliğinden dönme yetenekleri sağlayan yüksek atalete sahip bir rotor sistemi bulunuyor.

Bell 505 Jet Ranger X beş koltuklu, tek motorlu, türbinli bir helikopter ve uygun fiyatlı olma özelliğini koruduğu gibi kendi kategorisinde uçurması en güvenli ve en kolay hava taşıtı olması için tasarlandı. Bell 505, 125+ knot seyir hızı, 360 deniz milinden fazla menzili ve 1500 pound yararlı yükü ile sınıfındaki en iyi performansı sağlıyor. Jet Ranger X, müşterilere günümüzün pazarında ihtiyaç duyulan konfigürasyon esnekliğini sağlayacak olan tamamen düz zemini, daha fazla kabin hacmi ve istiridye kapıları ile çok çeşitli işleri yerine getirecek şekilde tasarlanmış çoklu işlevli bir helikopter. Kamu hizmetleri sektörü, kurumsal ve şahsi mal sahipleri ve eğitim okulları dahil olmak üzere çok çeşitli operasyon kategorilerine destek sağlayabilir. Yetenekler, performans özellikleri ve değer bileşimine Bell Helicopter'in endüstri lideri müşteri hizmetleri ve desteği de destek olacak.

Jet Ranger X, halen Bell Helicopter tarafından geliştirilmekte olan üç yeni hava taşıtından birisi. Şirket, dünyada ticari amaçlı ilk kontrollü uçuş helikopteri olan Bell 525 Relentless helikopterinin yanı sıra Savunma Bakanlığının (DoD) Geleceğin Dikey Kalkışı (FVL) çalışmaları kapsamında eğilir rotorlu Bell V-280 Valor helikopterini de geliştiriyor.

BELL 505 JET RANGER X İLK UÇUŞUNU YAPTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000