28 Ocak 2014, Salı 07:40:56

BELEDİYEDEN UÇAK JESTİ

Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü’nün açılışı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından gerçekleştirildi.
  • Büyükçekmece, Hv.K. ve K.K.K.lığı tarafından hediye edilen STATİK DEMO uçaklarının en iyi şekilde muhafaza edildiği bir Belediyeye sahiptir. Yıllarca yurt savunmasında kullanılmış uçaklar, Cumhuriyet Meydanında ve Sahilde şanlarına yakışır şekilde sergilenmektedir. Bu anlamda, sayın Belediye Başkanımıza ve Büyükçekmece sakinlerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Diğer Havacı arkadaşlarımla bu derneğe verebileceğimiz desteği yarından itibaren görüşmeye başlayacağım.
  • Arkadasım sen havacılığı ne kadar bılıosun da konusuyosun bu bır babam bu kulubu kurmak ıcın gecesını gunduzune kattı bu ıkı buyukcekmece ıstanbulun en ıyı yonetılen ve en guzel KENT idir buda üç...
  • vay arkadaş ya 2 tane bilginin hatalı olması ne kadar da kanınıza dokunmuş. adamlar bir şeyler yapmak istiyorlar. madem eksikleri var, sen de git görüş anlat açıkla aktar. yere yere insanda şevk bırakmadınız yemin ediyorum. ayrıca KENT aynı anda yerleşim birimi anlamındadır. yani Büyükçekmece bir KENT'tir.
  • Istanbul Havacılık Kulübü,ancak zengine göre.1saatlik uçak kiralamaya kulüp üyesi olmayanlar için 550Usd fiyat söylediler.Kulübe üye olmak 2000usd.Uçak kiraladığı uçmak istiyorum.Vatandaş nasıl versinde üye olsun?Kulüp zaten havacılığa meraklı olanların biraraya geldiği topluluktur.Büyük belediyelerin havacılık kulübü açmalarını isterim.
  • c-47 uçağı türk hava kurumuna ait değildir envanterindede olmamıştır bu uçak türk hava kuvvetlerine ait zamanın nakliye uçağıdır .
  • Havacılığın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz, kulup kuruyorsunuz. Hiç değilse yaptığınız işle ilgili biraz bilgi sahibi olun. 1) Yıllardır uçağı olan başka kulupler var. Mesela İstanbul Havacılık Kulubu. Hatta PPL ( özel pilot lisansı demek. Katkımız olsun öğrenin.) eğitimi veriyor. 2) Hurda uçağa sahip olmakla uçak sahibi olmak başka şeylerdir. Eskişehir'de bu uçağı hamburgerci dükkanı olarak kullananlar uçak sahibiyiz demiyorlar. 3) THK asla C -47 sahibi olmadı. 4) Büyükçekmece " kent " değildir. 5) Reklam yapacağız diye kendinizi madara etmeyin.
  • Araştırmada ve bilgi toplamada çok kötü bir milletiz. Düşünmeden konuşma ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda ise başa güreşiriz. Uçağı olan tek havacılık kulübü? 30 yıllık istanbul havacılık Kulübü'nü ne yapacağız peki?

Douglas tipi 1942 model C47 uçağıyla Türkiye’nin, uçaklı tek havacılık kulübü olan Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü’nün açılışı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından gerçekleştirildi. Dernek olarak kurulduktan yaklaşık 4 ay sonra 300 üyeye ulaşarak, Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü adını aldı.
Kolan Hastanesi Başhekimi Önder Eryiğit gibi Büyükçekmece’nin önde gelen isimlerinin oluşturduğu dernek, faaliyet gösterdiği yaklaşık 4 aylık süre içerisinde 300 üyeli bir kulüp haline gelerek Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün adını aldı. Açılışını, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Büyükçekmece Sahili’ndeki 1942 model C47 uçağını, içinde uçuş dersleri verilmesi üzere kulübe tahsis etti.

Büyükçekmece’deki okullarda ücretsiz olarak ‘Model Uçak Tasarımı’ kursları vermeye başlayan kulübün, simülatör yardımıyla düzenlediği uçuş kurslarına da öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Türk Hava Kurumu’ndan emekli olan Douglas tipi 1942 model C47 uçağını tahsis ederek Türkiye’de uçağı olan tek havacılık kulübünün Büyükçekmece’de kurulmasına ön ayak olan Başkan Akgün, resmi açılışını yaptığı kulübü ziyaret ederek havacılığa gönül veren Büyükçekmecelilerle buluştu. Verilen eğitimlerle Büyükçekmecelileri havacılıkla tanıştırarak, Indoor RC Fly gibi çeşitli organizasyonlara imza atma hazırlığı yapan kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Keskin, “Eğitim programı içeriği anlamında Türkiye'deki güçlü havacılık kulüplerinden biriyiz. Ayrıca böyle bir uçağa da sahip olan tek kulübüz. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün bize sonsuz destek veriyor. Kendisine teşekkürü borç biliriz” dedi.

Yerel yönetimlerin kentlerindeki sosyal yaşamdan da sorumlu olduğunu belirten Akgün, “Büyükçekmece, eğitim seviyesi üst düzey olan vatandaşların yaşadığı bir kent. Bu anlamda Büyükçekmece’deki soysal hayatın çeşitliliği bizim için çok önemli. Havacılık konusunda herkesin bir merakı olduğunu gözlemliyorum. Ancak havacılıkla ilgili çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının sayısı çok az. Büyükçekmece Sportif Havacılık Kulübü, özellikle havacılıkla ilgilenen gençlerimizin önünü açacak bir sivil toplum kuruluşu oldu. Liselerde düzenledikleri havacılık eğitimleri, bu yönde ilerlemek isteyen gençlerimiz için bir kılavuz olacak nitelikte. Böyle bir organizasyonda yönetim kurulunun gönüllülük esasına dayalı olarak çalışması önemli bir etkendir. Kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

BELEDİYEDEN UÇAK JESTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

BÜYÜKÇEKMECE ~ 10 yıl önce
Büyükçekmece, Hv.K. ve K.K.K.lığı tarafından hediye edilen STATİK DEMO uçaklarının en iyi şekilde muhafaza edildiği bir Belediyeye sahiptir. Yıllarca yurt savunmasında kullanılmış uçaklar, Cumhuriyet Meydanında ve Sahilde şanlarına yakışır şekilde sergilenmektedir. Bu anlamda, sayın Belediye Başkanımıza ve Büyükçekmece sakinlerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Diğer Havacı arkadaşlarımla bu derneğe verebileceğimiz desteği yarından itibaren görüşmeye başlayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadasım sen havacılığı ne kadar bılıosun da konusuyosun bu bır babam bu kulubu kurmak ıcın gecesını gunduzune kattı bu ıkı buyukcekmece ıstanbulun en ıyı yonetılen ve en guzel KENT idir buda üç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köstek ~ 10 yıl önce
vay arkadaş ya 2 tane bilginin hatalı olması ne kadar da kanınıza dokunmuş. adamlar bir şeyler yapmak istiyorlar. madem eksikleri var, sen de git görüş anlat açıkla aktar. yere yere insanda şevk bırakmadınız yemin ediyorum. ayrıca KENT aynı anda yerleşim birimi anlamındadır. yani Büyükçekmece bir KENT'tir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Istanbul Havacılık Kulübü,ancak zengine göre.1saatlik uçak kiralamaya kulüp üyesi olmayanlar için 550Usd fiyat söylediler.Kulübe üye olmak 2000usd.Uçak kiraladığı uçmak istiyorum.Vatandaş nasıl versinde üye olsun?Kulüp zaten havacılığa meraklı olanların biraraya geldiği topluluktur.Büyük belediyelerin havacılık kulübü açmalarını isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c-47 ci ~ 10 yıl önce
c-47 uçağı türk hava kurumuna ait değildir envanterindede olmamıştır bu uçak türk hava kuvvetlerine ait zamanın nakliye uçağıdır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C-47 ~ 10 yıl önce
Havacılığın ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz, kulup kuruyorsunuz. Hiç değilse yaptığınız işle ilgili biraz bilgi sahibi olun. 1) Yıllardır uçağı olan başka kulupler var. Mesela İstanbul Havacılık Kulubu. Hatta PPL ( özel pilot lisansı demek. Katkımız olsun öğrenin.) eğitimi veriyor. 2) Hurda uçağa sahip olmakla uçak sahibi olmak başka şeylerdir. Eskişehir'de bu uçağı hamburgerci dükkanı olarak kullananlar uçak sahibiyiz demiyorlar. 3) THK asla C -47 sahibi olmadı. 4) Büyükçekmece " kent " değildir. 5) Reklam yapacağız diye kendinizi madara etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Araştırmada ve bilgi toplamada çok kötü bir milletiz. Düşünmeden konuşma ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda ise başa güreşiriz. Uçağı olan tek havacılık kulübü? 30 yıllık istanbul havacılık Kulübü'nü ne yapacağız peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000