02 Temmuz 2010, Cuma 11:07:52

Belçikalı firma Katar Havalimanı'ndaki dev projeyi kaptı

Dubai'deki dünyanın en uzun kulesi Burç Halife'nin inşaatında rol alan Belçikalı Besix Grubu'na ait bir firmanın Katar'daki yeni uluslararası havaalanının 750 milyon dolarlık genişleme projesini kazanan konsorsiyuma dahil olduğu bildirildi.

Kaynaklara göre, Besix Grubu'na bağlı Six Construct Katar, Yeni Doha Uluslararası Havaalanı yolcu terminali kompleksi 3'üncü safhasının inşaatını Katar'daki en büyük müteahhit firmalardan Midmac Müteahhitlik Şirketi ile beraber gerçekleştirecek.

Besix Grubu'nun yüzde 50 hissesine sahip Mısır merkezli Orascom İnşaat Endüstrileri internet sitesinde yaptığı açıklamada, ihalenin kazanıldığını doğruladı ve Six Construct Katar'ın hissesinin tüm ihale değerinin yarısı ya da 375 milyon dolara denk geldiğini belirtti.

Açıklamaya göre iki firma tüm yapısal, mekanik ve elektrik işlerinin yanı sıra havaalanı bekleme salonu ve perakende satış alanının dizayn koordinasyonundan sorumlu olacak. Projenin 2012 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Katar Havayolları yönetim kurulu başkanı Ekber El Bekir, geçen Mayıs ayında yaptığı açıklamada, 14 milyar dolara mal olacak Yeni Doha Uluslararası Havaalanı'nın bu yılın sonunda hazır olacağını ifade etmişti. El Bekir, şu ana kadar ana terminal yapısı ve her iki pistin de tamamlandığını ve ilk açılışta havaalanının 24 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını belirtti. Başkan ayrıca havayolunun yeni uçak alımı, yeni rota açılması ve havaalanının kapasitesinin artırılması için yatırımlara devam edileceği sinyalini verdi.  (Star Gündem)

Belçikalı firma Katar Havalimanı'ndaki dev projeyi kaptı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000