08 Mayıs 2014, Perşembe 08:54:39

BEKLENEN UÇAK İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye’ye ait ilk A400M 'Atlas' stratejik ulaştırma uçağının Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim töreni, 12 Mayıs 2014 tarihinde 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda yapılacak.
  • Arkadaslar bu sadece bir tören uçak zaten kullanılıyor sadece devlet büyükleri ile resmi bir açılış reklam yapılacak.bilgi...
  • ilk geldiginde koca yusufun test leri yapılacak sonra teslim alınacak denmişti hangi kıt akıllı uçagın adını degiştirdi bilmiyorum ama ne olursa olsun ordumuzun gücüne güç katacagı kesin hayırlı olsun
  • Güzel uçakmış ama ha :)
  • Güzel uçakmış ama ha :)
  • Yapilacak olan resmi toren :)
  • Uçak teslim alınıyor ve hizmete bir ay sonra giriyor. Bunun mantığı nedir? Bilmediğim için soruyorum, amacım yermek değil. Hayır, testleri var filan diyebilirsiniz ancak yolcu uçakları geldiği gibi uçmaya başlıyor, oradan takıldım. Lütfen gerçekten bilgisi olan birisi açıklasın, biz de yalan yanlış bilgilenmiş olmayalım.

Türkiye'nin de ortak olduğu ve yapım sürecine dahil olduğu Atlas, 16 Nisan 2014 Çarşamba günü İspanya'nın Sevilla kentinden Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına gelmişti.

12’nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığında karşılanan ilk Türk A400M uçağı Atlas’ın, birlik kontrollerinin tamamlanmasının ardından, 12 Mayıs Pazartesi günü icra edilecek üst seviye katılımlı bir törenle hizmete girmesi planlanıyor.

1985 yılında Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve Belçika’nın başlatmış olduğu A400M uçağı üretim projesine, Türkiye 1988 yılında dahil oldu. 2003 yılında ise AIRBUS firması ile kontrat imzalanarak üretim süreci başlatıldı. Üretilen ilk A400M uçağının ilk test uçuşu 2009 yılında başarıyla gerçekleşti. Türk Hava Kuvvetlerine ait olan ilk A400M uçağının kabul süreci 16 Eylül 2013 tarihinde başlatıldı. İlk uçuş ise 24 Ekim 2013 tarihinde yapıldı.

BEKLENEN UÇAK İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Bilgi ~ 10 yıl önce
Arkadaslar bu sadece bir tören uçak zaten kullanılıyor sadece devlet büyükleri ile resmi bir açılış reklam yapılacak.bilgi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
ilk geldiginde koca yusufun test leri yapılacak sonra teslim alınacak denmişti hangi kıt akıllı uçagın adını degiştirdi bilmiyorum ama ne olursa olsun ordumuzun gücüne güç katacagı kesin hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güzel uçakmış ama ha :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güzel uçakmış ama ha :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yapilacak olan resmi toren :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen Bilgi Verin ~ 10 yıl önce
Uçak teslim alınıyor ve hizmete bir ay sonra giriyor. Bunun mantığı nedir? Bilmediğim için soruyorum, amacım yermek değil. Hayır, testleri var filan diyebilirsiniz ancak yolcu uçakları geldiği gibi uçmaya başlıyor, oradan takıldım. Lütfen gerçekten bilgisi olan birisi açıklasın, biz de yalan yanlış bilgilenmiş olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000