28 Temmuz 2018, Cumartesi 11:01:48

Beklenen ilan yayınlandı... THY kabin memuru arıyor

Türk Hava Yolları'nın uzun süredir beklenen kabin memuru alımı için süreç resmen başladı. THY'nin kabin memuru ilanı yayınlandı. Peki, kriterler ne?
  • slm 74 luler hiç bir alanda alınmıyor bulaşık haneye veya temizlik için bile bunu anlamadım ben
  • Sadece bayan olarak açmışlar, bay ilanı da açılacak mı acaba bilginiz var mı?
  • Bu sirkette laik hostesler olmazsa milletin isi gercekten zor olurdu nereye patlayacaklar :D
  • Yara izi ve yanik ne demek ya. Bundan dolayi da mi alim yapilmicak. Dogustan lekesi vardir. Nasil bi dusunce anlayamadim. Siz once her yerine dovme yaptiranlari bi elden gecirin.
  • 1. şart muhakkak rizeli olmak:)
  • Derhal akademi eğitim ücretleri 180 bin Euro olmalıdır eğitim borçları bitmeyenler dahil edilerek. Şirket enflasyon karşısında ciddi zarar görmektedir.
  • Derhal akademi eğitim ücretleri 180 bin Euro olmalıdır eğitim borçları bitmeyenler dahil edilerek. Şirket enflasyon karşısında ciddi zarar görmektedir.
  • Thy kabin memuru ilanına baktığımızda sadace bayanlar için başvuru açtığını görmekteyiz , erkekler için herhangi bir başvuru durumu olmaması tamamıyla gözardı edilmiş. Sosyal medya yada herhangi biryerde bunun tartışması bile geçmiyor. Insanlar inglizce eğitim alıyor sadece kabin memuru olabilmek için umut edip emek harcıyorlar. Bu kapsamda herhangi bir çalışma olacakmi , yetkililer duruma el atacakmi? Bir bilgi yok. Sadece beklemedeyiz ve bu bekleme aylarımizi alıyor. Bu duyuru için bile baya bi zaman bekledik ve hüsran. Bir şekilde sesimiz duyulmali. Diğer alımlar ne zaman olur , erkekler için alim olurmu? herşey muamma !
  • Tanıdığım üst düzey insan kaynakları departmanında çalışan arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre kabin memurunda aranan başlıca kıstaslar; İyi derecede çikın or pasta bilgisine sahip olmak, erkeklerde abercrombi eau de toilette kullanmak bayanlarda victoria secret body lotion kullanmak, Bunun yanında bayanlarda ( çift boşum vardı bodruma kaçtım şekercim) repliğini agızda ciklet varken söyleyebilmek, erkeklerde senelik body salonu üyeliği, gomlek daraltmak, bayanlarda tayland ta ucuza dudak dolgusu, 3 poundluk takma kirpikler, nbk son katta 40 dolara alınan samsonite çantalar, şirinevlerde ikamet edilip, kendini yeşilköy de balıkçıda etiketleme postları, guanzodan riske (riski bilen bilir) girilerek alınan rolex saatler, ilk tatilde pukete seyahat ve ardından illaki roma tatili, erkeklerde, usa da üstü acık araba kiralayıp, instagramda (butun ömrüm böyle geçiyor) postu. Akabinde güney afrika yokculuğu sorası her memurda bir şarap gurmesi edaları, elektronik sigara, çakma LV çantalar temel kıstaslar arasında, siz siz olun işe girince kendiniz olmaya devam edin.
  • Gecenlerde bir kabin amiri Arap ulkelerden birine ucusumuz sirasinda kokpite gelip Araplarla ilgili irkci soylemlerde bulundu, Pakistanlilar hakkinda da. Yuzune hicbir sey soylemedim, yuzune guldum hatta, iner inmez kadina raporu yapistirdim. Kabin ekibi arasindaki Arap irkciligi artik mide bulandidacak seviyede. Hemen rapor edin arkadaslar. Boylelerinin sirketten temizlenmesi gerek.

Türk Hava Yolları'nın uzun süredir beklenen kabin memuru alımı için süreç resmen başladı. THY'nin kabin memuru ilanı yayınlandı. Peki, kriterler ne?

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, geçtiğimiz hafta yıl sonuna kadar Türk Hava Yolları olarak 1000 kabin memuru alımı yapacaklarını duyurmuştu. Çolak'ın duyurusundan kısa süre sonra THY resmi internet sayfası üzerinden kabin memuru alım ilanı yayınlandı.

Çolak, "Şu an Türk Hava Yolları’nda 10 bin 500 kabin memuru var. Yıl sonuna kadar bu sayı 11 bin 500 olacak" demişti.

Peki, THY'nin istihdam edeceği kabin memuru adaylarında aradığı kriterler neler?

İŞTE THY TARAFINDAN YAYINLANAN O İLAN

Dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu olan, yaptığı uluslararası sponsorluklar ve kazandığı bir çok ödül ile ülkemizi bütün dünyada gururla temsil eden Ortaklığımızın büyüme sürecinde Kabin Memuru olarak yer almak isteyen, hizmet sektörünün gereklilikleri doğrultusunda iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına yatkın, dinamik ve güler yüzlü bayan çalışma arkadaşları arıyoruz.

Genel Koşullar

T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)
01/01/1988 ile 31/12/1997 tarihleri arasında doğmuş olmak
En az lise mezunu olmak
İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)
Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

Sağlık ve Fiziki Koşullar

160-180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)*,

Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir. THY A.O., SHGM yetkili hastaneden alınmış olumlu rapor olsa bile kendi iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.)

THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak,

Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.

*Boy-kilo ölçümleri, THY A.O. veya THY A.O.’nun belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılacaktır.

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet ortamında, THY A.O. resmi web sitesi www.thy.com üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

İlan kriterlerini sağlayan adaylar, online uygulama, test ve mülakat süreçlerine katılacaktır.

Mülakat öncesinde adayların yukarıda belirtilen kriterlere uygunluğunu belgelemeleri istenecektir. Kriterlere uygun olmayan adaylar sürece devam edemeyecektir.

Tüm süreç sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak olup, işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek ve adayın istenen belgeleri teslim etmesi, evrakının olumlu değerlendirilmesi, sağlık raporunun onaylanması sonrası eğitime yönlendirileceklerdir.

Adaylarımızın Dikkatine!

Daha önceki Kabin Memuru alım süreçlerimizde boy ölçümü aşamasında elenen, dövme kontrolü aşamasında vücudunda bulunan dövme ile ilgili doğru beyanda bulunmadığı tespit edilen,

THY A.O.’dan herhangi bir sebeple iş sözleşmesinin feshi yoluyla ilişiği kesilen adaylar ilanımıza başvuru yapamayacaklardır.

Başvuru formu için lütfen TIKLAYINIZ

Beklenen ilan yayınlandı... THY kabin memuru arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (189)

Aynur ~ 5 yıl önce
slm 74 luler hiç bir alanda alınmıyor bulaşık haneye veya temizlik için bile bunu anlamadım ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 6 yıl önce
Sadece bayan olarak açmışlar, bay ilanı da açılacak mı acaba bilginiz var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laik hostesler ~ 6 yıl önce
Bu sirkette laik hostesler olmazsa milletin isi gercekten zor olurdu nereye patlayacaklar :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 6 yıl önce
Yara izi ve yanik ne demek ya. Bundan dolayi da mi alim yapilmicak. Dogustan lekesi vardir. Nasil bi dusunce anlayamadim. Siz once her yerine dovme yaptiranlari bi elden gecirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çaykur rize ~ 6 yıl önce
1. şart muhakkak rizeli olmak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhendis ~ 6 yıl önce
Derhal akademi eğitim ücretleri 180 bin Euro olmalıdır eğitim borçları bitmeyenler dahil edilerek. Şirket enflasyon karşısında ciddi zarar görmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendise cevap ~ 6 yıl önce
sen muhasebeci misin ? kendi işini yapsana sen oturduğun yerden 7 8 bin lira maaş aliosn ne katma değerin var şirkete
Muhendis’e ~ 6 yıl önce
Sevgili ucan garson, o kadar parasi olan zaten gider disaridan kendi egitimini alir. Cayima limon koyup getirmeyi unutma :)
Muhendis ~ 6 yıl önce
Derhal akademi eğitim ücretleri 180 bin Euro olmalıdır eğitim borçları bitmeyenler dahil edilerek. Şirket enflasyon karşısında ciddi zarar görmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 6 yıl önce
Senin garsonluk maasin 2999 yl’ye dusurulerek yapilabilir bu sanki, ek kaynak cikarmak lazim. Sirkette 10000 ucan garson var, maaslari 2999 tl’ye cekilse herkes rahatlayacak sirket de
Alımlarda cinsiyetcilik ~ 6 yıl önce
Thy kabin memuru ilanına baktığımızda sadace bayanlar için başvuru açtığını görmekteyiz , erkekler için herhangi bir başvuru durumu olmaması tamamıyla gözardı edilmiş. Sosyal medya yada herhangi biryerde bunun tartışması bile geçmiyor. Insanlar inglizce eğitim alıyor sadece kabin memuru olabilmek için umut edip emek harcıyorlar. Bu kapsamda herhangi bir çalışma olacakmi , yetkililer duruma el atacakmi? Bir bilgi yok. Sadece beklemedeyiz ve bu bekleme aylarımizi alıyor. Bu duyuru için bile baya bi zaman bekledik ve hüsran. Bir şekilde sesimiz duyulmali. Diğer alımlar ne zaman olur , erkekler için alim olurmu? herşey muamma !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Namaste ~ 6 yıl önce
Tanıdığım üst düzey insan kaynakları departmanında çalışan arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre kabin memurunda aranan başlıca kıstaslar; İyi derecede çikın or pasta bilgisine sahip olmak, erkeklerde abercrombi eau de toilette kullanmak bayanlarda victoria secret body lotion kullanmak, Bunun yanında bayanlarda ( çift boşum vardı bodruma kaçtım şekercim) repliğini agızda ciklet varken söyleyebilmek, erkeklerde senelik body salonu üyeliği, gomlek daraltmak, bayanlarda tayland ta ucuza dudak dolgusu, 3 poundluk takma kirpikler, nbk son katta 40 dolara alınan samsonite çantalar, şirinevlerde ikamet edilip, kendini yeşilköy de balıkçıda etiketleme postları, guanzodan riske (riski bilen bilir) girilerek alınan rolex saatler, ilk tatilde pukete seyahat ve ardından illaki roma tatili, erkeklerde, usa da üstü acık araba kiralayıp, instagramda (butun ömrüm böyle geçiyor) postu. Akabinde güney afrika yokculuğu sorası her memurda bir şarap gurmesi edaları, elektronik sigara, çakma LV çantalar temel kıstaslar arasında, siz siz olun işe girince kendiniz olmaya devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi de üşenmemişsin ~ 6 yıl önce
Saçmalamışsın
:) ~ 6 yıl önce
Doğru söze ne hacet :) tebrikler
Nahit ~ 6 yıl önce
77 de calisan ama bi tane bile hostesin yzuune bakmadigi elemansin adini tahmin etmek zor degil :D taniyoruz seni birader kasma bu kadar
namaste ~ 6 yıl önce
sizde ölüyorsunuz öyleleri için
Vs body lotion ~ 6 yıl önce
Ya bizde apaçi yoktu ama sen nasıl sızdın araya demek ki güzel çikın or pasta demişsin daha iyi biliyosun bu işleri ay erkeğin kezbanı da ayrı bir itici hahaha
Sana ~ 6 yıl önce
Sana bunlari anlayanlar oturduğu yerden para kazanırken ayakta calisanlari görmek için yerlerinden kalmadiklarindan bu bilgiyi vermiş olsalar gerek.
Irkciliga hayir ~ 6 yıl önce
Gecenlerde bir kabin amiri Arap ulkelerden birine ucusumuz sirasinda kokpite gelip Araplarla ilgili irkci soylemlerde bulundu, Pakistanlilar hakkinda da. Yuzune hicbir sey soylemedim, yuzune guldum hatta, iner inmez kadina raporu yapistirdim. Kabin ekibi arasindaki Arap irkciligi artik mide bulandidacak seviyede. Hemen rapor edin arkadaslar. Boylelerinin sirketten temizlenmesi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hehe ~ 6 yıl önce
Çok delikanlı bir hareket yapmışsın korkak
Uçucu ~ 6 yıl önce
Arapları kim seviyor ki amirin sevsin anormal olan sensin DELIKANLI
Melis ~ 6 yıl önce
senin gibi arap sevicisi yalakasi olacagima o kadin gibi onurlu dururum acik konusurum. Yalama oldugun aciklamandan belli, tepeden ne gorsen o zaten.
km ~ 6 yıl önce
kadının delikanlısı erkeğin yumusagi konulu yazımızla karşınızdayız..
Araplar ~ 6 yıl önce
Seni gotursun emi...anladin sen
Hakli ~ 6 yıl önce
Aynen ben de raporluyorum, duydum biri cikarilmis bile. Ne guzel iste bize boyle sozunun arkasinda irkciliginin arkasinda duran hostesler lazim ;)
Melis’e ~ 6 yıl önce
Sana gore irkcilik onurli durmaksa vay haline. Iste bu yuzden kimse tk hosteslerini sevmiyor. Neyse bos durma cay getir icine de limon. Ucan garson
Destekliyorum ~ 6 yıl önce
Ben de artık raporu basacağım. Kendi haline rezilliğine bakmadan arapları aşağılamaya çalışıyor ameleler
Ya bi birakin ~ 6 yıl önce
Gerçekten su kmlari hakkında asilsiz yalan yanlis soylemlerden kurtulun ki ben bu soyleminize pek inanmadim. Size gore o uçakta en yetkili insan siz iken eğer gerçekten çok ta rahatsız oldu iseniz o an gerekli cevabi neden vermediniz acaba????

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000