01 Aralık 2010, Çarşamba 08:37:20

Beklenen grev gerçekleşti... Uçuşlar iptal edildi!

Finlandiya'nın ulusal havayolu şirketi Finnair’de kabin çalışanları greve gitti. Şirket 300'den fazla uçuşu iptal etmek zorunda kaldı.
  • Ekonomik krize girene kadar FINNAIR, Iskandinav'yanın en iyi kazanan hava yoluydu. Özellikle Finlandiya üzerinden direk uzak doğu uçuşlarıyla tanınmıştı.
  • Finlandiye eski kominist rusyanın himayesi altında olan bir devletti suya sabuna dokunmaz yediği iştiği belli küçük bir ülkedir. Son derece gelişmiş bir ülkedir, nokia, gemi tersaneleri ve kağıt endüstrisi dünyada söz sahibi olduğu sektörlerdir.. Hadi bakalım grevde ne yapacak zaten finnarin gücü bellidir ne yapacaklar bu sendikanın talepleri doğrultusunda. Finnair diğer iskandinav ülkere göre bağımsız kendi havayoludur. Sas gibi norveç, danimarka, isveç gibi ortak değildir..
  • battı diye biliyorum.

Grev, Avrupa’dan Rusya ve Asya’ya uçuşlarda önemli bir aktarma noktası olan Helsinki havalimanını felce uğratırken; uçuş iptallerinden salı ve çarşamba günleri toplamda onaltı bin civarında yolcunun etkileneceği açıklandı.

Kabin çalışanları ve yönetim arasındaki maaş görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından, 1,800 civarındaki görevli iş bıraktı.

Şirket, grev nedeniyle günlük kaybının 2-2,5 milyon Euro civarında olacağını kaydetti. Geçen yılki zararın ardından bu yıl faaliyet kârı elde edeceğini tahmin eden havacılık devi bu eylem sebebiyle yıl sonunda yine zarar edeceğini açıkladı.

Beklenen grev gerçekleşti... Uçuşlar iptal edildi!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ekonomik krize girene kadar FINNAIR, Iskandinav'yanın en iyi kazanan hava yoluydu. Özellikle Finlandiya üzerinden direk uzak doğu uçuşlarıyla tanınmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Finlandiye eski kominist rusyanın himayesi altında olan bir devletti suya sabuna dokunmaz yediği iştiği belli küçük bir ülkedir. Son derece gelişmiş bir ülkedir, nokia, gemi tersaneleri ve kağıt endüstrisi dünyada söz sahibi olduğu sektörlerdir.. Hadi bakalım grevde ne yapacak zaten finnarin gücü bellidir ne yapacaklar bu sendikanın talepleri doğrultusunda. Finnair diğer iskandinav ülkere göre bağımsız kendi havayoludur. Sas gibi norveç, danimarka, isveç gibi ortak değildir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
battı diye biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000