23 Şubat 2013, Cumartesi 09:22:21

BEECHCRAFT TAM NOT ALDI

İnsansız hava araçları Heronlardan verim alınamayınca, terörle mücadelede devreye sokulan Beechcraft-350 gözetleme uçağı tam not aldı
  • Zaten Anka'da bitti B modeli silahli olacak. Degil mi pasam? 2500 yilina yetistirirsiniz artik emekli TAI ordusu
  • mükemmel bir seçim olmuş. pilotlu uçuşlar daha güvenli bence.
  • Burası türkiye
  • Olay iyi fakat siradisi teknoloji degil. Benim ortak calistigim sirket yer altina gomulmus patlayiciyi (ornegin C-4) 10km yuksekten tespit edebiliyor. Ve ornegin 3 gun evel bir insan veya hayvan belli bir yerden gectimi de tespit edebiliyor. Ormanda agaclarin altinda saklanan bir kisi veya cisim bile rahatlikla gorebiliyoruz. Ama bu teknolojiyi teklif ettigimizde kimse orali olmadi. Acaba isimize yarayacak "dogru" insanlari mi tanimiyoruz..?
  • Bunu getiren firma SA.... sağlık bakanlığının hava ambulans projesini yüzlerine gözlerine bulaştırıp çalışanlarını perişan ettikten sonra ( Ki herşey bilinmesine rağmen hiçbirşey yapılamıyor) şimdi sıra bu işe geldi. Allah başka dert vermesin. Şirketin sahibi muhteşem baba oğul bakalım burada ne harikalar yaratacak. Çalışanlarının alacaklarının üstüne yatıp LÜKS MERSEDES ile gezmenin yeni yolu da herhalde bu dedim ya Allah başka dert vermesin. İzleyin ve görün ........

Terörle mücadelede kullanılan İsrail yapımı Heron'lardan bölgede yeterli verim alınamaması üzerine devreye sokulan B-350 gözetleme uçakları, terör bölgesinde kuş uçurtmadı.

Kara Kuvvetleri (KKK) Komutanlığı'nın kiralık olarak kullandığı 3 adet Beechcraft B-350 uçağı, tüm yıl boyunca her türlü hava şartında uçuş yaptığı bölgede bir çok terör olayının engellenmesinde 'elektronik istihbarat' sağladı.

HD kalitesinde görüntü kaydı yapabilen kameralar sayesinde yerden yaklaşık 10 kilometre yukarıda yüksek irtifada bile mağaraların yerini tespit ederek buradaki hareketliliği bağlı bulunduğu merkeze görüntü olarak ulaştırabiliyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü için B-350 siparişi verildi.

İLK PARTİ MART'TA GELİYOR

Nokta operasyonlar için kullanılacak görüntüye dayalı istihbari bilgi servisi yapabilen Beechcraft B-350 tipi insanlı hava araçları ile güçlendirilecek Emniyet'in hava gücüne mart ayında ilk uçağın teslimatı yapılacak. Toplam 5 uçaktan oluşacak filoya ilk teslimatın arından 7 ay içerisinde 4 tane daha eklenecek. KKK envanterinde 3 adet kiralık uçak bulunurken, geçtiğimiz yıl içerisinde elde ettiği görüntü sayesinde terörle mücadelede önemli sonuçlar veren nokta operasyonlara imza atıldı.

Ayrıca kiralama yöntemiyle kullanılan uçakların maliyetinin yüksek olması nedeniyle bundan sonra filolara dâhil edilecek uçaklar için satın alma yoluna gidileceği belirtildi.

Yerdeki farenin röntgenini çekiyor

Beechcraft King Air B-350 tipi insanlı uçaklarının, üzerinde bulunan yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde kırsal alanda etkili görüntüler alındığı belirtiliyor. Yere santimetrelerce yaklaşabilen kamera mercekleri sayesinde HD görüntü kaydı yapabilen söz konusu uçakların aynı zamanda yeraltındaki belli bir mesafeye kadar da termal görüntü alabildiği ifade ediliyor.

Özellikleri daha üstün

uçakların Elazığ, Van, Ankara, Diyarbakır ve Batman merkezli konuşlandırılacağı belirtildi. Elde ettikleri görüntüleri söz konusu bölgelerde bulunan merkezlere anlık olarak iletecek olan uçakların, her türlü hava şartlarında ve yüksek irtifada uçabildiği ifade edildi. Daha önce kullanılan Heron'lardan çok daha kaliteli görüntü alabilen uçakların en büyük farkı ise, 7 gün 24 saat kesintisiz uçabilmelerinin yanı sıra, ani manevra yapsa dahi görüntü kaybının yaşanmaması olarak gösteriliyor.

Operasyon tipi değişiyor

Alınacak olan yeni uçaklarla birlikte terörle mücadele alanında düzenlenecek olan operasyonlarında tipi değişiyor. Geçtiğimi yıl içerisinde uçuş yaptığı bölgede birçok terör olayının engellenmesinde 'elektronik istihbarat' sağlayan ve başarılı operasyonlara imza atılmasında büyük katkısı olan uçakların alımının tamamlanmasının ardından yapılacak operasyonların noktasal olacağı belirtildi. 30 bin feet yani yaklaşık 10 km yüksekliğe kadar çıkabilen uçaklardan alınacak anlık görüntülerin bağlı bulundukları merkezlere oradan da daha üst komuta kademelerine iletilmelerinin ardından düğmeye basılacak ve nokta operasyonlar gerçekleştirilecek. Böylece operasyonlarda yaşanabilecek can kaybını da minimize edilmesi planlanıyor

BEECHCRAFT TAM NOT ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

harika ~ 11 yıl önce
Zaten Anka'da bitti B modeli silahli olacak. Degil mi pasam? 2500 yilina yetistirirsiniz artik emekli TAI ordusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok iyi ~ 11 yıl önce
mükemmel bir seçim olmuş. pilotlu uçuşlar daha güvenli bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir haklı ~ 11 yıl önce
Burası türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Olay iyi fakat siradisi teknoloji degil. Benim ortak calistigim sirket yer altina gomulmus patlayiciyi (ornegin C-4) 10km yuksekten tespit edebiliyor. Ve ornegin 3 gun evel bir insan veya hayvan belli bir yerden gectimi de tespit edebiliyor. Ormanda agaclarin altinda saklanan bir kisi veya cisim bile rahatlikla gorebiliyoruz. Ama bu teknolojiyi teklif ettigimizde kimse orali olmadi. Acaba isimize yarayacak "dogru" insanlari mi tanimiyoruz..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Bunu getiren firma SA.... sağlık bakanlığının hava ambulans projesini yüzlerine gözlerine bulaştırıp çalışanlarını perişan ettikten sonra ( Ki herşey bilinmesine rağmen hiçbirşey yapılamıyor) şimdi sıra bu işe geldi. Allah başka dert vermesin. Şirketin sahibi muhteşem baba oğul bakalım burada ne harikalar yaratacak. Çalışanlarının alacaklarının üstüne yatıp LÜKS MERSEDES ile gezmenin yeni yolu da herhalde bu dedim ya Allah başka dert vermesin. İzleyin ve görün ........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000