26 Kasım 2014, Çarşamba 07:45:00

BEBEKLE SEYAHATİN ALTIN KURALLARI

Bebeklerle uçak yolculuğu yapmak kimi zaman tedirgin edici gözükse de alınacak basit önlemlerle yolculuğu keyifli bir aktiviteye çevirebilirsiniz
  • Bebekleri uyutmak daha sakıncalı. Çünkü basınç değişikliği olduğunda, uykudayken ağızlarını açamadıklarından basınç direk kulağa etki ediyor ve orta kulak enfeksiyonuna neden oluyor. Başıma geldiği için belirtmek istedim.
  • Bir baba ve O uçağı kullanan pilot olarak soyleme ihtiyacı duydum! bebeklerinizi ilk 2 ay uçağa kesinlikle bindirmeyin ani basınç kaybında ömür boyu sakat kalır solunum yolları ilk 2 ay çok hassastır bebeklerin hatta uçuş ekibi bile sezle gripken uçması tavsiye edilmez sebebi ani basınç kaybında kalıtsal sakatlıktır! Hamile bayanlar ise hamileliklerinin ilk 3 ayında uçağa binmemeleri gerekir radyasyon çocuğun gelişimini etkileme riski olabilir basınç beslenme yollarının düzensiz çalışmasına neden olurmuş Malesef ülkemizde bilip bilmeyen doktor lar konu ve durumu bilmeden gazetede ismi çıksın diye atıp tutup sallıyor ! alçalışlarda ve yükselişlerde bebekler emzirilir solunum yolları açılsın diye ! uçakta bebek gördüğümüzde alçalma planlamasını bile değiştirip ,yükselmeyip kabin irtifasını düşük tutmanın yollarını ararızdır pilotlar ve hele bebek sahibi pilotlar!
  • eger atlantik otesi veya uzun ucus ise, havayollarindan kesinlikle "baby cot" isteyin,2 yasina ve 12 kg ya kadar bebek icine girip uyuyabilir, genellikle ucretsiz.. ve havayollarina mama yuklettirin.. transit gecislerde mamalar cok sorun oluyor, mama siselerini ozel cihazlarda kontrol ediyorlar,cok zaman geciyor.. biz ipad veriyoruz,oraya odaklaniyor.. bizim oglan cok merakli ve sese duyarli, en ufak bir sese uyanip ne oluyor diye bakiyor,bu sebebten bizimki uyumuyor.. 15 20 saatlik ucuslarda cok sorun oluyor, uykusuzluk huzursuzluk yapiyor.. sonuc olarak tek basina zor, cift olarak olunca biz hanimla 2 saatlik nobetlese ilgileniyoruz, ben uyuyorum,o bakiyor.. o uyuyor ben uyuyorum,oglan hic uyumuyor :)
  • Süt zaten şişkinlik yapiyor emzirmek cok büyük yanlış bebegin karnında daha fazla şişkinlik yapacagindan agrıya sebebiyet verir !!!
  • Pencere kenarına oturursan oksijen maskesine yakın olursun diye bi durum yok ki, son cümle saçmalık zaten tepeden 4 tane düşüyor hepsi aynı mesafede
  • Uçuş oncesi cocugu uyutmayın. yorulsun ki uçakta uyusun. Uçaklar sicak oluyor. gerekirse üstünü Çıkarın. mamasını suyunu iniş Kalkış sırasında verin ki kulağında basınç oluşmasın. deneyimli bir babadan tavsiyeler.

Yeni doğan bir bebeğin uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca bulunmuyor.. Yine de bebeklerin bir ayı doldurduktan sonra uçakla yolculuk yapması daha uygundur. Dr. Yeşim Coşkun, yolculuk sırasında bebeğin nasıl beslendiğinin önemli olduğuna dikkat çekiyor: "Eğer emziriyorsanız işiniz daha kolay demektir. Biberonla besliyorsanız yanınızda iki-üç tane temiz biberon, kaynatılmış ve ılık temiz su ile hazır mama mutlaka olmalıdır. Bununla beraber en az üçdört tane bebek bezi, ıslak mendil ve peçeteye de ihtiyaç duyacaksınız."

Coşkun'a göre alınacak diğer önlemler ise şöyle sıralanıyor:

Uçaklarda havalandırma yoğun olduğundan bebeğini üşümemesi için uygun kıyafet ve battaniye bulundurmak gerekiyor.

Yolculuğun rahat geçmesi için öncelikle bebeğinizin sakin olması şart. Bunun en kolay yolu da yolculuk boyunca bebeğin uyumasını sağlamak. Öncelikle bebeğinizin uyku saatini uçuş saatine göre ayarlamalısınız.

Bebeğinizin uyanık kalma ihtimaline karşı bildiği bir nesne ya da oyuncak ile onu oyalayarak huzursuz olduğunda dikkatini dağıtabilirsiniz. Sabah erken saatlerde yapılan uçuşlar daha rahat olur.

Uçağa binerken acele etmeye de gerek yok. Çabuk sıkılmaya müsait olan bebekler, uçağın içinde dar bir alanda ve hareket kısıtlılığı varken daha da çabuk bunalırlar. Bu nedenle uçakta mümkün olduğunca az vakit geçirmeleri sağlanmalıdır. Uçağa en son binilmeli, uçaktan inerken öncelik istenmeli ve koltuklar da önlerden tercih edilmeli.

Uçakta oksijen maskesine yakın olmaları için pencere kenarına yakın bir koltukta oturmaları daha uygundur. (Sabah)

BEBEKLE SEYAHATİN ALTIN KURALLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Dikkat ~ 8 yıl önce
Bebekleri uyutmak daha sakıncalı. Çünkü basınç değişikliği olduğunda, uykudayken ağızlarını açamadıklarından basınç direk kulağa etki ediyor ve orta kulak enfeksiyonuna neden oluyor. Başıma geldiği için belirtmek istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir baba ve O uçağı kullanan pilot olarak soyleme ihtiyacı duydum! bebeklerinizi ilk 2 ay uçağa kesinlikle bindirmeyin ani basınç kaybında ömür boyu sakat kalır solunum yolları ilk 2 ay çok hassastır bebeklerin hatta uçuş ekibi bile sezle gripken uçması tavsiye edilmez sebebi ani basınç kaybında kalıtsal sakatlıktır! Hamile bayanlar ise hamileliklerinin ilk 3 ayında uçağa binmemeleri gerekir radyasyon çocuğun gelişimini etkileme riski olabilir basınç beslenme yollarının düzensiz çalışmasına neden olurmuş Malesef ülkemizde bilip bilmeyen doktor lar konu ve durumu bilmeden gazetede ismi çıksın diye atıp tutup sallıyor ! alçalışlarda ve yükselişlerde bebekler emzirilir solunum yolları açılsın diye ! uçakta bebek gördüğümüzde alçalma planlamasını bile değiştirip ,yükselmeyip kabin irtifasını düşük tutmanın yollarını ararızdır pilotlar ve hele bebek sahibi pilotlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 9 yıl önce
eger atlantik otesi veya uzun ucus ise, havayollarindan kesinlikle "baby cot" isteyin,2 yasina ve 12 kg ya kadar bebek icine girip uyuyabilir, genellikle ucretsiz.. ve havayollarina mama yuklettirin.. transit gecislerde mamalar cok sorun oluyor, mama siselerini ozel cihazlarda kontrol ediyorlar,cok zaman geciyor.. biz ipad veriyoruz,oraya odaklaniyor.. bizim oglan cok merakli ve sese duyarli, en ufak bir sese uyanip ne oluyor diye bakiyor,bu sebebten bizimki uyumuyor.. 15 20 saatlik ucuslarda cok sorun oluyor, uykusuzluk huzursuzluk yapiyor.. sonuc olarak tek basina zor, cift olarak olunca biz hanimla 2 saatlik nobetlese ilgileniyoruz, ben uyuyorum,o bakiyor.. o uyuyor ben uyuyorum,oglan hic uyumuyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Süt zaten şişkinlik yapiyor emzirmek cok büyük yanlış bebegin karnında daha fazla şişkinlik yapacagindan agrıya sebebiyet verir !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pencere kenarına oturursan oksijen maskesine yakın olursun diye bi durum yok ki, son cümle saçmalık zaten tepeden 4 tane düşüyor hepsi aynı mesafede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçuş oncesi cocugu uyutmayın. yorulsun ki uçakta uyusun. Uçaklar sicak oluyor. gerekirse üstünü Çıkarın. mamasını suyunu iniş Kalkış sırasında verin ki kulağında basınç oluşmasın. deneyimli bir babadan tavsiyeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000