24 Haziran 2012, Pazar 08:25:10

BBP'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye tarafından düşürülen savaş uçağı ile ilgili öncelikle uluslararası hukuk yollarının denenmesi gerektiğini belirtti...

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye tarafından düşürülen savaş uçağı ile ilgili öncelikle uluslararası hukuk yollarının denenmesi gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Destici, "Dün saat 12.00 sularında keşif uçuşu yapan ve daha sonra bir türlü kendileriyle irtibat kurulamayan savaş uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü, ilerleyen saatlerde netlik kazanmıştır. Uçağımızın Suriye tarafından; 'Alçak uçuş yapıyordu, hava sahamızı 1 km ihlal etti, düşürdük ve düşürdükten sonra da Türk uçağı olduğunu anladık' açıklaması, kabul edilemez bir durumdur. Uluslararası hukuka da baktığımızda, Suriye'nin, başka alternatifleri zorlamadan ve denemeden 'savaş uçağını direk düşürmüş olması' kanaatimizce 'uçağımızın' bir yanlışlıkla vurulmadığını göstermektedir. Bu Hadise göstermiştir ki Suriye yönetimi, hava sahalarını ihlal eden Türk uçaklarını düşürme noktasında önceden bir karar almış ve bunu da ilk ihlalde uygulamıştır. Durum, net ve açıktır. Bunun üstünün örtülmesi mümkün değildir." dedi.

Bu konuyla ilgili öncelikle uluslararası hukuk yollarının denenmesi gerektiğini belirten Destici, şunları ifade etti: "Burada başta ABD, NATO ve BM'nin samimiyeti test edilmeli, atacakları adımlar iyi izlenerek dikkatlice okunmalıdır. Daha sonra Türkiye, Suriye'ye gerekli cevabı vermelidir. Aksi halde Türkiye, bölgede ve dünyada büyük bir itibar kaybı yaşayacaktır. Önce, kurtuldukları ve Suriye'nin elinde oldukları iddia edilen pilotlarımızdan hala haber alınamamış olması, olayda üzüntümüzü artıran ikinci bir gelişme olarak sürmektedir." (Haberler)

BBP'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000