20 Eylül 2015, Pazar 09:15:33

Bayram seyahatinde hazırlık olun!

Havalimanlarındaki yaz yoğunluğu, Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasıyla bu hafta daha da artacak.
  • Sonra diyanete biletinizi satarlar :)
  • Zamani gordum okumadim bile alinti yapmayik su gazeteden yoksa sizin tirajiniz duser
  • Uyku tulumu ne alaka :) havaalaninda cadir kurup tulumdami yaticaz :)

Havalimanlarındaki yaz yoğunluğu, Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasıyla bu hafta daha da artacak.

Başta havalimanı terminal girişlerindeki güvenlik noktaları ile check-in ve pasaporttaki uzun kuyrukların yanı sıra bilet işlemleri sırasında yaşayabileceğiniz olumsuzluklara hazırlıklı olun. Eğer gerekli tedbirleri almazsanız, seyahatinizin daha başlamadan kâbusa dönüşebileceğini ise aklınızdan çıkarmayın.

Havalimanı işletmecileri ile havayolu şirketleri, bayram tatilindeki yoğun uçuş trafiğinden kaynaklanacak mağduriyetleri en aza indirmek amacıyla bir dizi tedbir aldı. Ancak alınan tedbirler, tatil süresinin uzamasından kaynaklanan artan yolcu sayısı nedeniyle yetersiz kalacak gibi gözüküyor. Bu yüzden uçuş hazırlığına online check-in yaparak başlayın. Havalimanına ise şehir trafiğini dikkate alarak erken çıkın ve iki saat öncesinden terminalde bulunun. Güvenlik kontrolünde beklerken de sıra size gelmeden üzerinizdeki metal eşyaları çıkarıp hazır bir şekilde bekleyin.

BİLETİNİZ BAŞKASINA SATILMASIN

Terminale adım attığınızda vakit geçirmeden check-in işleminizi yaptırın. On line check-in yaptırsanız bile eğer boarding kartınızı almadıysanız uçağa binmenizin garanti olmadığını unutmayın. Çünkü havayolu şirketleri, tıpkı otobüs firmaları gibi fazladan bilet (overbook) satabiliyor. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kurallarına göre, uçağın kapasitesinden fazla bilet satabilen havayolu şirketlerinin şanssız yolcuları arasına girmek istemiyorsanız, valizlerinizi teslim ettikten sonra boarding kartınızı alın. Fazladan bilet satışı yapılmışsa, önce gelen uçuşa hak kazanır demektir.

ÇOCUKLARINIZI UNUTMAYIN

Hava trafiğindeki yoğunluk nedeniyle uçuşunuzda yaşanacak rötarların canı sıkılan çocuğunuzu daha da agresif hale getireceğini ve bu durumun sizi çileden çıkaracağını unutmayın. Bu sebeple çocuklarınızı havalimanında veya uçakta meşgul edecek araç ve gereçleri yanınızda taşıyın. El çantanızda bulunduracağınız iPad, oyuncak ve kitaplar çocuğunuzun daha eğlenceli vakit geçirmesini, sizin de huzurlu seyahat etmenizi sağlayacaktır.

YEMEĞİNİZİ ÖNCEDEN SİPARİŞ EDİN

Havayolu şirketlerinin az bilinen uygulamalarından biri de önceden verilen yemek siparişi. Uçuşunuzun daha keyifli geçmesini istiyorsanız uçağa binmeden önce yemek siparişi vermeyi unutmayın. Ayrıca bazı yiyeceklere karşı alerjiniz varsa uçuştan en az 24 saat önce raporla yapacağınız müracaatla özel mönü siparişinde bulunabiliyorsunuz. Kuruyemiş gibi bazı yiyeceklere karşı alerjiniz olduğunu bildirmeniz halinde, uçağa kuruyemiş de yüklenmiyor. Havayolu şirketleri, yolcu taleplerini dikkate alarak özellikle hasta ve çocuk yolcular konusunda özel mönüler hazırlıyor.

KREDİ KARTINIZ SİZİ AĞIRLASIN

Bankalar, yaşanan rekabet nedeniyle havayolu şirketleriyle işbirliğine giderek müşterileri için havalimanlarında birbirinden lüks yolcu dinlenme salonları açmaya başladı. Bu sebeple seyahate çıkarken yanınızda mutlaka bir kredi kartı bulundurun. Sonra da havalimanında kartınıza hizmet sunan özel yolcu salonlarını araştırın. Eminiz, yiyecek-içecek, duş, masaj, ütü, mescit, mini golf, bilardo, çocuk alanları, internet ve eğlence sistemleri gibi birçok hizmeti ücretsiz sunan salonlarda vakit geçirmek, uçuş öncesi büyük bir keyif yaşatacaktır.

UYKU TULUMUNU UNUTMAYIN

Uçağınızın geç inmesi nedeniyle aktarmalı uçuşlara yetişememe veya uçuş iptalleri ve uzun süreli rötarlar yüzünden havalimanında mahsur kaldığınızda yaşayacağınız olumsuzlukları en aza indirmek için bazı tedbirler almanızda fayda var. Can sıkıcı durumlar için cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlarınızın şarj aletleri ile ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Ayrıca giyecek birkaç parça eşya, küçük bir battaniye hatta uyku tulumu da işinize yarayacaktır.

Mustafa Gün / Zaman

Bayram seyahatinde hazırlık olun!

Yorumlar

Kimseli ~ 9 yıl önce
Sonra diyanete biletinizi satarlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 9 yıl önce
Zamani gordum okumadim bile alinti yapmayik su gazeteden yoksa sizin tirajiniz duser

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tulum ~ 9 yıl önce
Uyku tulumu ne alaka :) havaalaninda cadir kurup tulumdami yaticaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000