12 Temmuz 2015, Pazar 09:39:07

Bayram haftasında 100'den fazla ek sefer düzenlenecek

Ramazan Bayramı için havayolu şirketleri 100'ün üzerinde ek sefer düzenliyor.
  • Bence de kardeşim uçma en azından THY var
  • Ne bodrummuş arkadaş ya. Koyacaksın 2 class 470 koltuklu 777 sabah akşam git gel.
  • Bi daha pegasus'la ucmayacagim istedigi kadar bayramda hazir olsun derrrmisim ama ucuz bileti bulunca hemen alirmisim ve yine arkasindan konusurmusum bidaha sizinle ucmayacagim diye :)

Ramazan Bayramı için havayolu şirketleri 100'ün üzerinde ek sefer düzenliyor. Şirketler, talepleri dikkate alarak özellikle Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman'a ek seferler koydu. Bayramda 1,5 milyonu aşkın kişi havayoluyla seyahat edecek. Firmaların yetkilileri, bilet ve bagaj işlemleriyle ilgili görevli sayısının artırıldığını belirtti. Havayolu şirketleri 4 gün sürecek Ramazan Bayramı haftasında 100'ün üzerinde ek sefer düzenleyerek, toplamda 1,5 milyonu aşkın tatilci taşıyacak.

Havayolu şirketleri 16-19 Temmuz arasındaki Ramazan Bayramı tatili için son hazırlıklarını tamamladı. Şirket yetkilileri, yoğunluğun 10 Temmuz Cuma gününden itibaren başladığına dikkat çekerek, 15 Temmuz'dan itibaren düzenleyecekleri ek seferlerle yolcu talebini karşılamaya çalışacaklarını söyledi. Ek seferlerin yanı sıra, havalimanlarında da gerekli tedbirleri alacaklarını dile getiren yetkililer, terminallerdeki chek-in (bilet bagaj işlemi) kontuarları, uçağa geçiş noktası ve geliş bölümündeki bagaj üniteleriyle ilgili görevlilerin sayısının da artırıldığını bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY), bayram döneminde iç hatlarda 17 ek sefer gerçekleştirecek. Antalya (2), Dalaman (3), Trabzon (1) ve Bodrum'a (11) ilave uçuş düzenleyecek şirket, bayram döneminde 1 milyonun üzerinde yolcuyu uçuracak.

Pegasus Hava Yolları, bayram haftasında da, 31'i yurtiçinde ve 60'ı Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Kuzey Afrika'yı kapsayan geniş coğrafyada olmak üzere toplam 37 ülkede 91 noktaya sefer düzenleyecek. Şirket bayram döneminde uçuşların en yoğun olduğu 15-20 Temmuz arasında iç hatlarda yaklaşık 250 bin, yurt dışı hatlarda ise yaklaşık 140 bin yolcuyu uçuracak. Şirket yetkilileri, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 46 ek sefer planlandıklarını ifade ederek, “Ek seferlerimizi, en fazla talep gören yurtiçi hatlarımız Bodrum, Antalya ve İzmir için planladık. Bayram boyunca yolcularımızın en çok tercih ettiği uçuş noktaları ise Antalya, İzmir,  Bodrum ve Dalaman.” dedi.

Yaz sezonunda doluluğu genel anlamda yüksek seyreden Atlasglobal Havayolları, bayram döneminde daha fazla artış yaşıyor. Şirket yetkilileri, bayramda mevsimsellik nedeniyle iç hatlarda Bodrum, Dalaman, İzmir, Antalya gibi tatil destinasyonlarının, dış hatlarda ise yeni açtıkları Amsterdam, Paris, Duesseldorf ve Köln gibi Avrupa hatları ile Kıbrıs'ın en çok tercih edilen destinasyonların başında geldiğini söyledi. Bu dönemde özellikle Türkiye'de İstanbul, İzmir, Adana ve Gaziantep olmak üzere 4 noktadan Kıbrıs'a gerçekleştirdikleri direkt uçuşların yolculardan yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken yetkililer, Londra, Kuveyt ve Tahran'a da ek sefer düzenleyerek bu dönemde artan talebi karşılamak için operasyonları hızla devam ettirdiklerini dile getirdi.

Onur Air, Ramazan Bayramı dönemindeki yoğun talebi karşılamak amacıyla İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Trabzon ve Adana hatlarında ek sefer düzenleyecek. 10-20 Temmuz arasındaki bayram haftasında 160 bin kişiyi taşıyacak şirketin uçuşları ise yüksek doluluk oranlarına ulaştı. Şirket yetkilileri, bayram döneminde iç hatlarda Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman, Trabzon ve Adana, dış hatlarda ise Paris, Amsterdam, Viyana ve Kıbrıs'ın en çok tercih edilen merkezler olduğunu söyledi.

SunExpress Havayolları, bayram döneminde İzmir-Antalya hattında 4 ek sefer düzenleyecek. İzmir ve Antalya'yı, tarifeli seferlerle hem Türkiye'nin birçok köşesine hem de Avrupa'da en fazla noktaya bağlayan şirket, İzmir'i iç hatlarda 13 dış hatlarda ise 30 noktaya bağlıyor. Antalya'yı ise iç hatlarda 8, dış hatlarda toplam 35 noktaya bağlayan şirket, bayram haftasında iç ve dış hatlarda 450'nin üzerindeki uçuşla yaklaşık 100 bin yolcu taşıyacak.

Mustafa Gün / Zaman

Bayram haftasında 100'den fazla ek sefer düzenlenecek

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence de kardeşim uçma en azından THY var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bodrum ~ 9 yıl önce
Ne bodrummuş arkadaş ya. Koyacaksın 2 class 470 koltuklu 777 sabah akşam git gel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 9 yıl önce
Bi daha pegasus'la ucmayacagim istedigi kadar bayramda hazir olsun derrrmisim ama ucuz bileti bulunca hemen alirmisim ve yine arkasindan konusurmusum bidaha sizinle ucmayacagim diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000