08 Aralık 2016, Perşembe 09:21:13

Bayraktar İHA rakiplerini solladı

Yerli üretim İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, üstün özellikleriyle rakiplerini geride bırakıyor.
  • Uzun menzilli jet motorlu iha lar gelsin
  • Tai ye verilen ödenek şunlara verilseydi Mars'a araç yollamış olurlardı şimdiye. Emekli paşalar yıllarını çaldı bu cumhuriyetin. Bakın açık itiraf Thk mesela. Osman denen tümgeneral bozuntusu ülkeye 100 milyon dolar hasar verdi bir başına. Dün kankisi tuğgeneral açıkladı. Alt tarafı bir tümgeneral bu. Yüzlerce var bunlardan. Tüm veya tug. Bir kova vatan haini hepsi.
  • Hep de "falancayi yapan 5nci ülke" oluyoruz. İngiltere, Fransa, Almanya nın silahlı İHA sı yokmuş yani öyle mi? On numara bir olay, ben de savunma sanayiinde çalışan bir muhendisim. Ama doğru haber yapın lütfen.
  • BAŞARILI ÇALIŞMALARIN SONUCU ORTADA .KUTLUYORUM GURUR DUYUYORUM..DARISI İŞALLAH ANKANIN SİLAHLI VERSİYONUNUN BAŞINA..SABIRSIZLIKLA GÖKLERDE OLMASINI BAŞARILARINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ....SAYGILARIMLA.
  • Avionik kiminmiş ondan sonra konuşalım ne kadar Türk olduğunu... Ama yollarına devam etmeleri gerekiyor, sadece ricam yalan konuşulmasın...
  • Jet motorlu modelini de bekliyoruz.
  • Yeni bayraktarların devamını bekliyoruz hemde silahlı şekilde.Emeği geçen mühendisinden işçisine kadar herkesin ellerine saglık
  • Madem piyasa değerleri bu kadar yüksek, neden ucuza satarsın teknolojini? Pazarlamayı beceremediğimizin, taşeron olmaktan kurtulamayacağımızın kanıtıdır.

Yerli üretim İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, üstün özellikleriyle rakiplerini geride bırakıyor.

Terörle mücadelede etkin olarak kullanılan insansız hava araçlarının yurtdışından alımında sürekli engellerle karşılaşan Türkiye, milli silahlı insansız hava araçlarını üreten ülkeler arasına girdi.

18 adet milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'nin, İsrail yapımı Heron'un 5'te biri, ABD yapımı Predator'un ise 15'te biri fiyatına üretildiği belirtildi. Baykar Makine'nin ürettiği Bayraktar TB2'ler 2015 Eylül'den beri sınır boylarında 11 bin saati aşan görev yaptı, yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdi.

TERÖRİSTİN KORKULU RÜYASI

Türkiye, bu sayede, ABD, Çin, İsrail ve İran'ın ardından kendi silahlı İHA'sını üreten 5'inci ülke oldu. Bayraktar TB2'lerden 18 tanesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde son dönemde terörle mücadele operasyonlarında aktif olarak kullanılıyor. 24 saat uçuş yapabilen Bayraktar TB2, 27 bin 30 feet yüksekliğe çıkabiliyor. Terör operasyonlarında silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmesini sağladı. Bayraktar TB2, Türkiye'nin güney sınırında bir terör koridoru oluşturulmasını engellemeyi amaçlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda görev yapıyor.

"BUNLAR BİZİ HACET SAHİBİ YAPTI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk-1'in fırlatma töreninde "Dost vesaire oturuyoruz, konuşuyoruz ama Kongre'den karar çıkmadı. Bunlar bizi sonunda hacet sahibi yaptı. Artık kendimiz üretiyoruz. Hem de çok daha ucuzuna üretiyoruz" demişti. (Sabah)

Bayraktar İHA rakiplerini solladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

747 ~ 7 yıl önce
Uzun menzilli jet motorlu iha lar gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geç kaldık ~ 7 yıl önce
Tai ye verilen ödenek şunlara verilseydi Mars'a araç yollamış olurlardı şimdiye. Emekli paşalar yıllarını çaldı bu cumhuriyetin. Bakın açık itiraf Thk mesela. Osman denen tümgeneral bozuntusu ülkeye 100 milyon dolar hasar verdi bir başına. Dün kankisi tuğgeneral açıkladı. Alt tarafı bir tümgeneral bu. Yüzlerce var bunlardan. Tüm veya tug. Bir kova vatan haini hepsi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dünya beşten büyük ~ 7 yıl önce
Hep de "falancayi yapan 5nci ülke" oluyoruz. İngiltere, Fransa, Almanya nın silahlı İHA sı yokmuş yani öyle mi? On numara bir olay, ben de savunma sanayiinde çalışan bir muhendisim. Ama doğru haber yapın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Onlarda keşif ve istihbarat amaçlı İHA lar var. Silah atanları henüz prototip aşamasında. Zaten o dediğin ülkelerin konumları sebebi ile böyle bir araca ihtiyaçları da yok. Belki deniz aşırı operasyonları sebebi ile İngiltere diyebiliriz ama o da zaten USAF'ın ihalarını kullanıyor.
mühendis beye ~ 7 yıl önce
sizde yorumu doğru okumalısınız, SİLAHLI İHA deniyor.
üskudarlı ~ 7 yıl önce
BAŞARILI ÇALIŞMALARIN SONUCU ORTADA .KUTLUYORUM GURUR DUYUYORUM..DARISI İŞALLAH ANKANIN SİLAHLI VERSİYONUNUN BAŞINA..SABIRSIZLIKLA GÖKLERDE OLMASINI BAŞARILARINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ....SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 7 yıl önce
Avionik kiminmiş ondan sonra konuşalım ne kadar Türk olduğunu... Ama yollarına devam etmeleri gerekiyor, sadece ricam yalan konuşulmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 7 yıl önce
Avonik kimin miş bi anlat hele
kamyoncu ~ 7 yıl önce
Jet motorlu modelini de bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 7 yıl önce
Yeni bayraktarların devamını bekliyoruz hemde silahlı şekilde.Emeği geçen mühendisinden işçisine kadar herkesin ellerine saglık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuzcu ~ 7 yıl önce
Madem piyasa değerleri bu kadar yüksek, neden ucuza satarsın teknolojini? Pazarlamayı beceremediğimizin, taşeron olmaktan kurtulamayacağımızın kanıtıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuzluk ~ 7 yıl önce
adamlar üretimi düşük maliyetle yapmış, bu haberden teknolojimizi ucuza sattığımız anlamını nasıl çıkardınız?
mhmt ~ 7 yıl önce
kafa hep kotulemek uzerine calistigi icin normal. zor olacak ama birazda kendi vatandaslarinizla gurur duymayi deneyin, emin olun daha iyi olacaksiniz.
Olsun ~ 7 yıl önce
Yine de bu tür uçaklar toplam maliyetinin yüz katından fazla bir fiyatla satılıyor. Bunun yapımı 100 bin lira ama 10-20 milyon liraya satılıyor.
her daim. ~ 7 yıl önce
Dune kadar dalga geçiyorlardı. Biz kimiz ki yapacaz böyle şeyleri. hem bi kerem onun motorlu yerli değil bu yüzden yerli değil o iha vs. gibi hasetlik ve fesatlık dolu cümleler. Eeee şimdi alet kendisini ispat etti amaaa dudurmuyuz eleştirmeden. Şimdi de pazarlamayı bilmiyoruz. Yaparız cicim, beceririz onuda. Sıkma tatlı canını, okşa acıyan her bir yanını...
akılcı ~ 7 yıl önce
insan biraz düşünür zaten ülkemizde üretiliyor neden pahalı olsun ?
Bayraktar ~ 7 yıl önce
Bu konuda kafa yormuş birisi olarak bu işin ne kadar zor olduğunu bilirim. Kısaca Bayraktar a laf yok işlerini yapıyorlar hem de çok iyi yapıyorlar . Vatan için yolları açık olsun.
Ruhi ~ 7 yıl önce
:) tüccar olsan burda çekiç sallamazdın. Daha ucuza derken bedava değil. Ayrıca devir yedek parça ve bakım dan para kazanma devri

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000