15 Haziran 2017, Perşembe 16:51:48

Baykar 6 adet İHA'yı teslim etti

Türkiye'de ilk milli ve özgün insansız hava aracını (İHA) geliştiren Baykar, 6 İHA Bayraktar Taktik Blok 2'yi (TB2) Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim etti.
  • Damat olduğu için Selçuğun yaptığı işlere muhalif olan zihniyet hakikaten kendisini oturup sorgulasın. Basit bir araştırma ile selçuğun en az 15 yıldır bu işi yaptığını , başından beri hedefin bu ülkenin askeriyesini savunma sanayisini ayaklandırmak olduğunu, bayraktar ailesinin ailece yıllardır bu işe gönül verdiklerini ve bu iş için ailece bedel ödediklerini çok basit bir araştırma ile öğrenmek mümkün. Hiç araştırmadan bilmeden insanları karalamak iftira atmak , sadece siyasi görüşünü göz önüne alarak silip atmak vatan hainliğidir. Bu mentalite ile hepimiz kaybederiz. Damat tabikide satar , damat yapsın o kazansın gibi laflar utanç verici.
  • damadın şirketi çalışıyor,üretiyor. yersen...
  • Bu araç harika görünüyor. Keşke arada sivil maksatlı UL tipi araç da yapsalar. Şu çizgilere bakınca imrenmemek mümkün değil.
  • hacı bunları kullanan bi de uzman cavus subay vs oluyor, ara sıra dusuyor dustugu yer cok kritik bi yer oluyor hani su "yıllardır gırılmeyen yere girildi" mansette olanlardan ama habere aldanmayın, gercekten girilmeyen. adam gidemem diyor canımı sokakta bulmadım falan fılan sonra yenisi talep ediliyor iste devran boyle donuyor yani bizim vergiler falan filan.
  • ya bu iha bes para etmez. verilen paraya yazik. benim evdeki dronedan farkli hic bir ozelligi yok.ustelik benimki cep telefonuna yayin yapabiliyor.gereksiz bir alim. boyle urunleri orduya sokmamak lazim.Gidin 10 kat iyisini cinden alin,
  • abd deb f35 alan qatar bari bizden yoğurt yanında bunlardanda alsın
  • Bomba veya roket taşıyanı lazim.

Türkiye'de ilk milli ve özgün insansız hava aracını (İHA) geliştiren Baykar, 6 İHA Bayraktar Taktik Blok 2'yi (TB2) Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim etti.

Alınan bilgiye göre, milli ve özgün tasarımlı Bayraktar TB2, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne milli insansız hava aracı teslimlerine devam ediyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ilk olarak Kasım 2014'te 6 İHA Bayraktar TB2'yi teslim eden Baykar, Haziran 2015'te de yine 6 İHA verdi. Bu ay yapılan son teslimat ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Bayraktar TB2 sayısı 18'e ulaştı.

Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Haziran 2016'da 3 uçaklık sistem, Kasım 2016'da yine 3 uçaklık sistem olmak üzere toplam 6 İHA, Jandarma Genel Komutanlığı'na da bu yılın mart ayında 6 İHA teslim edilmişti.

Böylelikle Baykar tarafından bugüne kadar teslim edilen araç sayısı 30'a ulaşmış oldu.

TB2'nin 17 bin 500 kümülatif operasyonel uçuş saati dikkati çekiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren milli ve özgün Bayraktar TB2, terör operasyonlarında da sıklıkla kullanılıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen Bayraktar TB2 İHA’lar, aktif keşif, gözetleme ve istihbarat uçuşları da yapıyor.

İHA Bayraktar TB2'nin kümülatif operasyonel uçuş saati 17 bin 500'ü aştı. Bayraktar TB2, 27 bin 30 feet irtifa rekoru ile dikkati çekiyor.

"Uzun soluklu ve geniş kapsamlı siparişlere gitmek istiyoruz"

Bu arada, geçen ay düzenlenen 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2017) Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca Baykar ile "Silahlı Taktik İHA Sistemi Anlaşması" imzalanmıştı.

İmza töreninde konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, şunları kaydetmişti:

"Bu imzaladığımız aslında küçük bir paket. Jandarma Genel Komutanlığına verilmek üzere 2 sistem 12 adet insansız hava aracımızın (İHA) anlaşmasını imzaladık. Sektörümüzün önünü görmesi ve Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını da uzun vadede planlayıp hayata geçirmekle ilgili gecikmelerin yaşanmaması için uzun soluklu ve geniş kapsamlı siparişlere gitmek istiyoruz. Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde alınan bir kararla da bu sadece 12 adet değil, 120 adede kadar varacak opsiyonlu siparişimiz ve projemiz de önümüzde var. Parça parça gelen imzaların yanında böyle büyük hacimli imzaların atıldığını da göreceğiz. Çalışmaları bir anlamda tamamlanmış durumda. Sadece İHA'lar için değil, sektörün diğer oyuncuları ve diğer ihtiyaçlarımız için de böylesi uzun soluklu siparişlere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra bu tür politikaları devam ettireceğiz. Bu, ürün olarak da konunun ilk adımı..."

Baykar 6 adet İHA'yı teslim etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Joseph ~ 6 yıl önce
Damat olduğu için Selçuğun yaptığı işlere muhalif olan zihniyet hakikaten kendisini oturup sorgulasın. Basit bir araştırma ile selçuğun en az 15 yıldır bu işi yaptığını , başından beri hedefin bu ülkenin askeriyesini savunma sanayisini ayaklandırmak olduğunu, bayraktar ailesinin ailece yıllardır bu işe gönül verdiklerini ve bu iş için ailece bedel ödediklerini çok basit bir araştırma ile öğrenmek mümkün. Hiç araştırmadan bilmeden insanları karalamak iftira atmak , sadece siyasi görüşünü göz önüne alarak silip atmak vatan hainliğidir. Bu mentalite ile hepimiz kaybederiz. Damat tabikide satar , damat yapsın o kazansın gibi laflar utanç verici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslan tamat ~ 7 yıl önce
damadın şirketi çalışıyor,üretiyor. yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep laf.. ~ 7 yıl önce
Sen yap, senden alsınlar
Harika ~ 7 yıl önce
Bu araç harika görünüyor. Keşke arada sivil maksatlı UL tipi araç da yapsalar. Şu çizgilere bakınca imrenmemek mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacıva ~ 7 yıl önce
hacı bunları kullanan bi de uzman cavus subay vs oluyor, ara sıra dusuyor dustugu yer cok kritik bi yer oluyor hani su "yıllardır gırılmeyen yere girildi" mansette olanlardan ama habere aldanmayın, gercekten girilmeyen. adam gidemem diyor canımı sokakta bulmadım falan fılan sonra yenisi talep ediliyor iste devran boyle donuyor yani bizim vergiler falan filan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atma ziya ~ 7 yıl önce
bilip bilmeden sallama.
1071 ~ 7 yıl önce
Sen fazla akillisin 10 yaşında mı baba dedin iyi sallamişsin BOŞ ADAM
ben ~ 7 yıl önce
ya bu iha bes para etmez. verilen paraya yazik. benim evdeki dronedan farkli hic bir ozelligi yok.ustelik benimki cep telefonuna yayin yapabiliyor.gereksiz bir alim. boyle urunleri orduya sokmamak lazim.Gidin 10 kat iyisini cinden alin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 7 yıl önce
Senin zihniyetin 5 para etmez. İsrail 'den alalım desek zıplarsın hemen.
qatar ~ 7 yıl önce
abd deb f35 alan qatar bari bizden yoğurt yanında bunlardanda alsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziya ~ 7 yıl önce
F15 alacak cicegim F35 degil.
Cevap ~ 7 yıl önce
Sen dünya ve ahiret insanlık icin ne yaptın bi söylesene .Kervan yürüyor ...
Ziya ya ~ 7 yıl önce
bizde ABD gibi sıkıştıralım haracı keselim:)
Daha verimli olması için ~ 7 yıl önce
Bomba veya roket taşıyanı lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Resme dikkat edersen kanadın altındaki MAM-L füzesini görürsün. Roketsan üretimi.
Bmx ~ 7 yıl önce
Taşıyor sıkıntı yok bunlardan 100 tane olsa terör dağlarda barınamaz.Kafalarına kafalarına bir cisim yaklaşır
Kanadın ~ 7 yıl önce
Altındaki salatalık değil.
derken ~ 7 yıl önce
Zaten var. Silahlı bayraktar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000