09 Mayıs 2017, Salı 09:16:36

Batık uçak böyle görüntülendi

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 2009 yılında Karadeniz’de batırılan C-47 askeri uçağı, 8 yıl sonra Balıkadam Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi. Uçağın, ağlarla kaplandığı görüldü.
  • Batiracaklarina gidip havacilikla ilgili okullar kurup o ucaklarida o okullara hibe etselerdi nolurdu acaba. Ondan sonra geniş geniş gelip sektor gelismiyor gun gectikce batiyor demeyi biliyorlar.
  • Balikcilar nerdeyse ucagi cekicekmis

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 2009 yılında Karadeniz’de batırılan C-47 askeri uçağı, 8 yıl sonra Balıkadam Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi. Uçağın, ağlarla kaplandığı görüldü.

Akçakoca’da dalış sporunu geliştirmek ve bu amaçla yapılacak turizm etkinliklerine canlılık kazandırmak amacıyla 2009 yılında Kalkın Köyüne yaklaşık 1,8 deniz mili açıkta 29 metre derinliğe batırılan C-47 tipi nakliye uçağı, profesyonel dalgıçlar tarafından görüntülendi.

Düzce Üniversitesi sualtı çalışmaları uygulama araştırma merkezi tarafından düzenlenen Denizin Ruhu Anadolu’nun derin tarihi konulu panele katılan ünlü dalgıç Tahsin Ceylan burada yapığı sunum sonrasında Karadeniz’e bırakılan asker uçağa dalış yaparak uçağın son durumunu görüntüledi.

Tahsin Ceylan İHA’ya yaptığı açıklamada, 2009 yılında C-47 tipi askeri uçağın batırılışı sırasında da bulunduğunu belirterek, ’’Sabah erkenden bir dalış yaptık fakat bıraktığımız uçak artık yok gibi. Atılan ağlar tarafından sarılan ve parçalanan uçak deniz dibindeki bir çok canlıya ev sahipliği yapıyor“ dedi.

Ceylan, Karadeniz’den görüntü almanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, ’’Karadeniz’e daldığımda Akdeniz’den fazla heyecanlanıyorum. Binin nedeni ise Karadeniz’e daha zor şartlarda dalıyoruz, herhalde bu nedenle daha keyif alıyorum” diye konuştu.

Ceylan, ayrıca Karasu açıklarında bulunan U - 20 Alman Denizaltısına da dalıp son durumu inceleyeceklerini ve sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir rapor sunacaklarını söyledi.

Düzce Üniversitesi Sualtı Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Emre Okan da merkezin ilk etkinliğini yaptıklarını belirterek ’’Önemli bir usta ünlü dalgıcımız Tahsin Ceylan’ı konuk ettik. Askeri uçağa dalış gerçekleştirdik. Uçağın epey tahrip olduğunu gördük” dedi.

Okan, bir proje çalışması yapıp uçağı bu ağlarından temizleyeceklerini söyledi. 



Batık uçak böyle görüntülendi

Yorumlar

.. ~ 7 yıl önce
Batiracaklarina gidip havacilikla ilgili okullar kurup o ucaklarida o okullara hibe etselerdi nolurdu acaba. Ondan sonra geniş geniş gelip sektor gelismiyor gun gectikce batiyor demeyi biliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Havacılık okullarına hibe etselerdi nolurdu acaba demişsin ? ne olurdu biliyormusun süs olurdu okul bahçelerinde C-47 den bahsediyorsun neyinden faydalanacaksın. Uçuş performans mı anlatacaksın uçuş teorisimi anlatıcaksın ? ayrıca sektörün gelişimini de C-47 yi denizden kurtararak yapamazsın. Sektör gelişimi çok farklı. Sektör zaten her geçen gün büyüyor.Sadece şirketler daha fazla istihdam yaratıp daha çok okul mezunu gençleri sektöre yetiştirmesi lazım. Tabi her okul mezunundan bahsetmiyorum sadece diploma almaya yetecek kadar ilgisi ve bilgisi olan bir bireyin sektörde yeri olmamalı.
sadece .. ~ 7 yıl önce
peki sadece diploma alacak kadar bilgisi ve ilgisi olanların sektörde yeri olmamalı derken acaba uçağın dış cephesinin alüminyumunu motorunu camını tekerleğini üreten birisi mi sektörde yer bulmalı. Elmalarla fasulyeyi karıştırmamak lazım dimi.
Wow ~ 7 yıl önce
Balikcilar nerdeyse ucagi cekicekmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000