18 Ekim 2009, Pazar 13:52:54

"Batı'da havaalanı olmayan tek il biziz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Türkiye'de bulunan Marka Kentler uygulamasında Afyonkarahisar'ın yer almadığını söyledi.
  • BİRDE ÜLKEYİ ÇOK SEVİYORUZ DİYORSUNUZ SANKİ ATIL YATIRIM AZMIŞ GİBİ BİRDE BUNU YAPIN 20 TLL OTOBÜS PARASI VARKEN KİM VERECEK 100-1500-200 TL UÇAĞA EL İNSAF BENCE BU VEKİL CEBİNDEN VERSİN OLMAZMI AFYON - HAKKARİ AFYON ŞIRNAK HATTI ÇOK TUTARR 100DE 570 İLEDE UAÇR THY
  • Hakikaten harika bir cevap. Tamamıyle katılıyorum. Siz de çalışın sizin de olsun
  • Afyonkarahisar da askeri hava meydanı vardır ve her türlü uçağın inişine müsaittir. Olmayan sivil terminal ve havayolu uçuşlarının olmamasıdır. Uşak'ın milletvekilleri, valisi, belediye başkanı, sanayi ve işadamları odası çalıştılar ve karayolu gibi bir pisti ve düğün salonu gibi bir terminali olan meydanı güzel bir pist ve güzel bir terminale dönüştürdüler; uluslararası uçuşlara bile açtılar. Siz uyuyordunuz sayın vekil. Biraz çalışın, partili olarak değil halkın vekili olarak çalışın. Atla deve değil.
  • trilyonlarım yok ama milyarderim emirdağlılarla maalesef çok ticaret yaptımm ve çok üzüldümm.. emin ol su trilyonlara sebep değilsem bu şehrin insanlarından dolayı değilimdir.
  • Invisible, zaten bu yüzden "bu ülkede trilyoner " değilsin ve yatırım yapamayacaksın, ayrımcılık yapan, yatırımcı olamaz. Afyon'un milletvekilleri çalışsın ve oradaki insanların dertlerine çare olsun bunda ne kötülük var?. Bence milletvekili haklı, bütün yollar( hava, kara) oradan geçiyor ve havaalanına uçak inmiyor. Olacak iş değil.
  • aydında da yok sayın vekill beyyy. biz doğumuyuz..bırakında olmasın sizdee eskişehir 2 saat ısparta 1 5 saat o havaalanları kullanınızz.
  • bu ülkede trilyoner olsam yatırım ve hizmet vermek istemediğim tek il afyon ve özellikle emirdağlılardırr
  • Sakarya , Edirne , Kırklareli doguda mı? Secime daha cok var unutur secmen bunlari , sandiga yakın vakitlerde konusmali ki faydasi olsun......

Ünlütepe, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi meşgul eden otoyol sorununa değindi. Halil Ünlütepe, otoyolun Afyonkarahisar'dan geçip geçmeyeceği ile ilgili şöyle konuştu: "Ben daha önceki basın açıklamalarımda, ilimiz sivil toplum kuruluşlarının, bu konuyu gündemde tutmaları gerektiğini dile getirmiştim. Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek böylesine önemli bir konuda keşif yapması güzel bir olay. Bazı kişiler tarafından otoyolun ilimizin ekonomisine olumlu ya da olumsuz bir etki etmeyeceği yönünde düşünceleri çıksa da Kütahya ne diyor, otoyol Afyonkarahisar'dan geçiyor diyor. Biz bu konuda biraz geriyiz. Son bir haftadır Ankara'da yaptığım çalışmalar neticesinde edindiğim bilgilere göre, biz bu konuda Kütahya'dan gerideyiz. Sayın Aksoy'un açıklamasında otoyolun Kütahya üzerinden geçeceği söylenmekte. Bu yapılan açıklama, belirli bir mesafenin alındığının işaretidir. Kolay kolay bir parlamenter bu kadar net bir açıklama yapamaz."

Zaman zaman gerek AKP'li milletvekilleri gerek Ulaştırma Bakanı'ndan otoyol ile ilgili hiçbir kaygının olmaması şeklinde açıklamalar dinlediklerini anlatan Ünlütepe, sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar, iç siyasete dönük açıklamalardı. Bunu bugün çok daha iyi görüyoruz. Bu yönde yapılan açıklamalarla toplum yanıltılmıştır.

AFYONKARAHİSAR MARKA KENTİ KONUMUNDA DEĞİL Mİ?

Türkiye'de bulunan Marka Kentler uygulamasında Afyonkarahisar'ın yer almadığını dile getiren Halil Ünlütepe, sözlerine şöyle devam etti: "Marka Kentler kapsamında bulunan Uşak'ın havaalanı bulunmakta, Eskişehir'in iki tane havaalanı var. Kütahya kavuşmak üzere. Ama batı illerinin arasında havaalanı olmayan tek il Afyonkarahisar. Biz de kalkmışız hala otoyol ilimizden geçecek mi geçmeyecek mi tartışıyoruz."

Otoyol konusuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bir soru önergesi sunduğunu belirten Ünlütepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu önergemde, 'Bilindiği üzere Afyonkarahisar, İç Anadolu ve Marmara bölgelerini Ege ve Akdeniz bölgelerine bağlayan karayolları ağının merkezi konumundadır. Tarih boyunca geçiş ve kavşak noktada bulunan konumu, Afyonkarahisar'ı hizmet ve gıda sektöründe bir marka haline getirmiştir. Otoyol üzerinde duraklama tesislerinde oluşan istihdam ve ekonomik değer ilimiz için hayati önem taşımaktadır. Bakanlığımızca projelendirilen yeni Ankara - İzmir otoyol projesinin ilimizden geçmediği ve bu nedenle Afyonkarahisar'ın bu karakteristik özelliğinin yok edileceği şeklinde çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır."

Afyonkarahisar'daki otoyol sıkıntısının bölgesel havaalanının Kütahya'ya kurulmasından kaynaklandığını belirten Ünlütepe, "Ulaşım ağı, bir bütünlük arzıdır. Afyon bunun acısını çok uzun bir dönem sonra çekecektir."

"Batı'da havaalanı olmayan tek il biziz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
BİRDE ÜLKEYİ ÇOK SEVİYORUZ DİYORSUNUZ SANKİ ATIL YATIRIM AZMIŞ GİBİ BİRDE BUNU YAPIN 20 TLL OTOBÜS PARASI VARKEN KİM VERECEK 100-1500-200 TL UÇAĞA EL İNSAF BENCE BU VEKİL CEBİNDEN VERSİN OLMAZMI AFYON - HAKKARİ AFYON ŞIRNAK HATTI ÇOK TUTARR 100DE 570 İLEDE UAÇR THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hakikaten harika bir cevap. Tamamıyle katılıyorum. Siz de çalışın sizin de olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Afyonkarahisar da askeri hava meydanı vardır ve her türlü uçağın inişine müsaittir. Olmayan sivil terminal ve havayolu uçuşlarının olmamasıdır. Uşak'ın milletvekilleri, valisi, belediye başkanı, sanayi ve işadamları odası çalıştılar ve karayolu gibi bir pisti ve düğün salonu gibi bir terminali olan meydanı güzel bir pist ve güzel bir terminale dönüştürdüler; uluslararası uçuşlara bile açtılar. Siz uyuyordunuz sayın vekil. Biraz çalışın, partili olarak değil halkın vekili olarak çalışın. Atla deve değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
trilyonlarım yok ama milyarderim emirdağlılarla maalesef çok ticaret yaptımm ve çok üzüldümm.. emin ol su trilyonlara sebep değilsem bu şehrin insanlarından dolayı değilimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Invisible, zaten bu yüzden "bu ülkede trilyoner " değilsin ve yatırım yapamayacaksın, ayrımcılık yapan, yatırımcı olamaz. Afyon'un milletvekilleri çalışsın ve oradaki insanların dertlerine çare olsun bunda ne kötülük var?. Bence milletvekili haklı, bütün yollar( hava, kara) oradan geçiyor ve havaalanına uçak inmiyor. Olacak iş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aydında da yok sayın vekill beyyy. biz doğumuyuz..bırakında olmasın sizdee eskişehir 2 saat ısparta 1 5 saat o havaalanları kullanınızz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu ülkede trilyoner olsam yatırım ve hizmet vermek istemediğim tek il afyon ve özellikle emirdağlılardırr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sakarya , Edirne , Kırklareli doguda mı? Secime daha cok var unutur secmen bunlari , sandiga yakın vakitlerde konusmali ki faydasi olsun......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000