10 Kasım 2008, Pazartesi 07:41:56

Başkanın Balon keyfi...

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, Kapadokya'da balon turuna katıldı.

Peribacaları'nı gökyüzünden seyreden Couchepin, Kapadokya'ya hayran kaldı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi misafiri olarak geldiği Türkiye'de, hafta sonu peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'yı gezen İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, peribacalarını gökyüzünden görebilmek için balon turuna katıldı. Dünyada sıcak hava balon turlarının yapılabildiği en gözde merkez olan Kapadokya'da, balona binebilmek için sabah saat 05.30'da Nevşehir'in Göreme beldesine gelen Couchepin ve beraberindeki İsviçre Büyükelçiliği heyetine burada Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ve Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan eşlik etti. Anatolian Balloons firmasına ait dünyanın en büyük sıcak hava balonuna binmeden önce balonların uçuşa hazırlanmasını izleyen İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, Anatolian Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer'den balon turları hakkında bilgi aldı. Balona binmeden balonların şişirilmesi sırasındaki alevleri gürünce daha önce herhangi bir balonun yanıp yanmadığını tercüman aracılığıyla soran konuk başkan daha sonra balon sepetine bindi.

İsviçre Konfederasyon Başkanı Pascal Couchepin'in Vali Hacımustafaoğlu, Emniyet Müdürü Gurulkan ve İsviçre Büyükelçiliği yetkilileri ile bindiği 35 kişilik dev balon sepeti ve korumaların bindiği diğer balon sepetlerine dev Türk ve İsviçre bayrakları asıldı. Balon sepetinde uçuş ekibi ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektiren Couchepin'in balonu daha sonra Kapadokya semalarına havalandı. 

Yerden bin metre yüksekliğe havalanabilen balonla bir buçuk saat boyunca Kapadokya'yı gökyüzünden seyreden Pascal Couchepin, bu sürede Göreme, Uçhisar, Ortahisar ile vadilerini seyretme fırsatı yakaladı.

Balon

Başkanın Balon keyfi...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000