23 Kasım 2014, Pazar 12:35:01

BAŞKAN UÇAKLARI EL YAKIYOR!

Hemen hemen her ülkenin liderinin gezilerine davet ettiği gazetecilerin masraflarını basın kuruluşları ödüyor. İşte liderlerin uçağına binmenin şartları...
  • "Onur kavramı Doğu toplumlarında bir anlam ifade etmez." ---SCHOPENHAUER---
  • baskan kendi ailesi icin bile beraber uctugunda first class bilet parasi vermek zorunda,onu birakin whiye house da baskan yedigi ictiginin parasini verir,ucretsiz degildir.. birinci sinif ulke boyle olunuyor,ucuncu sinif ulkelerde ise evinin kirasini refah partisinden yardim olarak alan arkadasin evlatlari baba evde sifirlaya sifirlaya son 30 milyon euro kaldi diyerek konusuyor.. 15 sene once ev kirasi yardimi alan arkadasin oglu bu.. iste demokrasi ile ortadogu demokrasisi arasindaki fark..
  • Yaw ayıptır ya Ortadoğu da kaç insan aç oluyo bunu mu reva gördün ak gurubu da yapıyo aynı şeyi !!!!
  • Oğlumu cumhurbaşkanımızın tc-tur uçağına bindirip tur attırmak istiyorum mümkün mü?
  • bunlar tam geri kalmış bizde ne güzel yay poponu 330a beleş takıl:) gelsinler bizde bedava takılsınlar
  • la bizde bedava olsa herşey beleş, paralı olsa ondan bile para alıyorlar diyorsunuz bre izansızlar
  • Bizde şak şakçı medyaya cicili resimler basıp havuz parası almak için uçak Otel Restoran seyahat herşey birarada bedava.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a İstanbul seyahatinde gazeteciler de eşlik etti. Ancak Türkiye’dekinin aksine uçaktaki gazeteciler yayın yönetmenleri ya da köşe yazarları değil başkan yardımcılığı ofisini düzenli takip eden muhabirlerdi. Washington Post, Voice of America gibi yayınların temsilcileri Air Force Two uçağında Biden’la birlikte Fas, Ukrayna ve Türkiye’ye seyahat etti.

Uçak kiralanabiliyor

Başkan Barack Obama ya da Biden’a seyahatlerde eşlik edecek gazeteciler için Beyaz Saray Muhabirleri Derneği üyesi olma şartı aranıyor. Büyük gezilerde ise ilgili medyanın tamamının Başkan’a eşlik edebilmesi için özel bir basın uçağı kiralanıyor. Özel vakalar dışında basın uçağına, talep eden tüm gazeteciler alınıyor. Gazetecilerin yol, otel ve diğer ulaşım masraflarını ise kurumları ödüyor.

70 bin doları buldu

Beyaz Saray otel rezervasyonlarını, ulaşımı, internet bağlantısı ya da basın odası kurulmasını organize ediyor. Sonra masraflar muhabir sayısına bölünüyor. Mesela Başkan Obama’nın 3-6 Eylül 2013’te yaptığı İsveç ve Rusya gezisinde sadece uçuş masrafı kişi başı 6 bin dolardı. Obama’nın geçen hafta Çin, Myanmar ve Avustralya’ya yaptığı 9 günlük seyahatin masrafları katılımcı sayısı az olduğu için 70 bin doları bulmuştu. Biden’ın Fas, Ukrayna ve Türkiye’ye 5 günlük gezisinin ne kadar mal olduğu şimdilik bilinmiyor.

Fransa’da kişi başı 3 bin euro Almanya’da ‘Alman usulü’

Fransa’da Cumhurbaşkanı François Hollande’a yurtdışı gezilerinde eşlik etmek isteyen gazeteciler Elysee Sarayı tarafından belirlenen bir ücreti ödemek zorunda. Gazeteciler gezilerde Hollande ile aynı uçakta seyahat edemiyor. Basın mensuplarına başka bir uçak tahsis ediliyor. Her gezide değişen bilet fiyatı yolcu uçaklarının ekonomi sınıflarında ödenen fiyatlara göre belirleniyor. Hollande’ın Hindistan’a iki günlük ziyaretinde gazeteciler konaklama ve diğer masraflar dahil kişi başı 3 bin euro ödemişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron ile aynı uçakta seyahat eden basın mensuplarının uçağa binmek için ekonomi sınıfından bilet almaları gerekiyor. 

Almanya’da diğer ülkelerden farklı olarak hükümet liderlerinin resmi gezilerinde kullandığı uçaklar, aynı zamanda muhalefet partilerinin liderleri tarafından da yurtdışı gezilerinde kullanılıyor. Geziye katılan gazeteciler uçağa binmek için, Lufthansa Hava Yolları’nın gidilecek ülke için belirlediği tarifenin yüzde 30 ila yüzde 50’sine denk gelen bir miktarı ödüyor. (Milliyet)

BAŞKAN UÇAKLARI EL YAKIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Onur ~ 9 yıl önce
"Onur kavramı Doğu toplumlarında bir anlam ifade etmez." ---SCHOPENHAUER---

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
baskan kendi ailesi icin bile beraber uctugunda first class bilet parasi vermek zorunda,onu birakin whiye house da baskan yedigi ictiginin parasini verir,ucretsiz degildir.. birinci sinif ulke boyle olunuyor,ucuncu sinif ulkelerde ise evinin kirasini refah partisinden yardim olarak alan arkadasin evlatlari baba evde sifirlaya sifirlaya son 30 milyon euro kaldi diyerek konusuyor.. 15 sene once ev kirasi yardimi alan arkadasin oglu bu.. iste demokrasi ile ortadogu demokrasisi arasindaki fark..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Zamanlar ~ 9 yıl önce
Zamanında tamponu telli araba ile gezerlerdi.Bütün -AK-lar devlet bursu ile devlet yurtlarında kalarak devlet okulunda okudular.Şimdi de kendilerini adam eden devletlerini soyuyorlar,yağmalıyorlar.Sonrada kemalizme küfür ederler.Kemalizm olmasaysı köyünde inek güdecektin sen...
kral ~ 9 yıl önce
Yaw ayıptır ya Ortadoğu da kaç insan aç oluyo bunu mu reva gördün ak gurubu da yapıyo aynı şeyi !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AkVatandas ~ 9 yıl önce
Oğlumu cumhurbaşkanımızın tc-tur uçağına bindirip tur attırmak istiyorum mümkün mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm:) ~ 9 yıl önce
bunlar tam geri kalmış bizde ne güzel yay poponu 330a beleş takıl:) gelsinler bizde bedava takılsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
la bizde bedava olsa herşey beleş, paralı olsa ondan bile para alıyorlar diyorsunuz bre izansızlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizde şak şakçı medyaya cicili resimler basıp havuz parası almak için uçak Otel Restoran seyahat herşey birarada bedava.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000